Ostala sam trudna nakon prve menge od poroda - uz prilicno dojenja 15-mjesecnog bebonje ali je ta trudnoca neslavno zavrsila. Osobno nekako imam osjecaj da bi ta trudnoca lose prosla tako i tako ali s obzirom da sam i u prvoj trudnoci imala dva krvarenja i na ishod ove druge odlucila sam se da prestanem dojiti prije nego ostanem ponovo trudna. Dobila sam razlicita misljenja - uglavnom se svode na to da dojenje i trudnoca ne idu zajedno - jer oksitocin izaziva kontrakcije, jer prolaktin inhibira ovulaciju (okej, kod mene je ocito bila) i trece da je zbog prolaktina smanjena prokrvljenost maternice pa se moze desiti spontani.

Inace dobila sam i komentar da djetetu od 15 mjeseci ne treba sisa jer tko je to vidio i jos puno neugodnih izjava od koje mi je najveci biser da ce mi dijete zato biti kriminalac i drogeras. Svejedno posto od te druge trudnoce nije bilo nista a mlijeka napretek odlucila sam nastaviti dojiti pa ako zatrudnim opet onda prestati (prvi malac je inace ivf beba).

Zavidim zenama koje su uspjele dojiti i iznijeti trudnocu, to mi je stvarno bio san ali ocito nazalost nismo sve iste. Nadam se da cu slijedece dijete dojiti do 3+ godine. Za sada sam dosla do ravno dvije i tu smo stali jer najesen planiramo po novu bebu.