Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Mojoj bebi dali antibiotik :(

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Mojoj bebi dali antibiotik :(

Prekjucer se malo cudno ponasala. Izmjerim joj temperaturu u guzi i nadjem 38.5. Naravno odmah padnem u komu. Stavim joj cepic. Prvo zovem mamu koja je medicinska, ona u panici vice zovi doktora..Doktorica kaze da dodjem...
    Isla ja odmah kod pedijatrice, od tada su mi ju pikali dva puta za krvnu sliku (koja nije bila tako losa, samo malo niski RBC, HGB i HCT). Onda mi rekli da joj skupim mokracu.
    Kupila ja vrecice, i nakon valjda 10og pokusaja uspjela ona upiskiti u tu groznu vrecicu barem malkice.

Nalaz urina koma.

Leukociti koma, bakterija ko u prici.

Pedijatrica odmah propisala Klavocin u sirupu, 2.6ml svakih 12 sati.
    Sad me jos prestrasila time da ako joj za nekoliko dana nalaz ne bude dobar, morati ce u bolnicu.

Ima li netko cije je dijete imalo istih problema, i kako je sve to teklo/zavrsilo?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bez panike, ona ima urinarnu infekciju (najvjerovatnije E. Coli), dobila je Klavocin što je jako dobar izbor antibiotika i temperatura će joj brzo pasti, a vjerovatno će i izlječiti infekciju. Terapija mora trajati najmanje 10 dana, a tek onda se radi urinokultura i po potrebi ponavlja terapija.
    S obzirom da je svaka urinoinfekcija za male bebe i djecu do 5 godina rizik za bubrege, radit će joj i dodatne pretrage, tipa UZV bubrega i mjehura, posebne pretrage urina da se vidi funkcija bubrega, a možda i mikcijska scintigrafija da bi se isključio reflux.
    Uglavnom, najvažnije je terapiju dovesti do kraja i ne preskakati doze, a onda svako mjesec-dva kontrolirati urinokulturu kroz neko vrijeme.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala ti! Cini mi se da znas o cemu pricas!
    Ja sam bila u brizi jer sam zivjela vani gdje je pravilo da ako ti daju antibiotik - onda stvarno nesto ne valja

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je e.coli u pitanju - može biti dosta ozbiljno. pretrage je potrebno obaviti, kako bi se našao uzrok.

za bolnicu (ako bude trebalo) - ne mogu ti dati savjet. ja sam potpisala da kikicu ne dam u bolnicu (imala je 18 mjeseci), ali moj postupak nije pravilo. to je bila moja intuicija za moje dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vili je imao uroinfekciju s 3.5 mjeseca i doktor je rekao da ne dolazi u obzir kućno liječenje u tako male djece i smjestilo nas u bolnicu isti tren. Dobivao je Zinnat, u bolnici mu odmah napravili sve pretrage na refluks koji je i potvrđen.
    Kako je u to vrijeme po bolnici harala viroza ne mimoiđe to njega pa pokupi bronhiolitis i produži još dva tjedna...uz iv antibiotik i infuzije i neznamštosvene...
    E sad, da je bio doma ne bi se patili s bronhiolitisom, uroinfekt bi vjerojatno izliječili ali ne znam kada bi otkrili refluks (koji je 2/3 i iziskuje preventivno uzimanje furadantina), možda tek nakon sljedeće uroinfekcije. U principu, najčešći uzrok uroinfekcije u tako male djece, posebno muške, je refluks pa ga je bolje što ranije otkriti.
    Eto, takvo je naše iskustvo...
    Kao što ti je Arijana napisala, najvažnije je da daješ antibiotik na vrijeme, u punoj dozi i punih 10 dana (najčešće) a onda razgovaraj da vidiš da li ćete dalje na pretrage ili ne.

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja osobno nemam dobro iskustvo. Moja Jelena je s 2 mjeseca prvi put ostala u bolnici zbog urinarne infekcije. Naravno da ovi kreteni u Brodu nisu ništa drugo poduzeli glede toga osim što su joj dali klavocin. Priča se nastavlja dalje. Svaki mjesec sve ispočetka ali nitko ništa ne poduzima. Svako malo sam visila na pedijatriji i govorila da beba neće da jede, a oni meni ˝pa vidite mama kako je vesela˝, a ja njima: nisam ju dovela što nije vesela nego što nece da jede. I tako sve dok nije imala 4,5 mjeseca kad smo poludili i odveli ju na Šalatu (naravno da nam je trebala debela veza). Tamo su ustanovili kliebsiellu i 2/3 stupanje refluksa i oštećenja bubrega.
    Poanta je, ako se to slučajno opet ponovi traži da vam naprave sve pretrage. Da su mojoj Jeleni napravili odmah sigurno ne bi bila dijagnoza takva kakva je. Sad je najbitnije da stanje ostane takvo kakvo je, da se ne proširuje.
    pozdrav

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mene su spasili Rowatinex-i, ima ih za kupiti u biljnim ljekarnama. Antibiotici - šmantibiotici.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sad joj je bolje..nakon osam dana Klavocina.
    U ponedjeljak moramo raditi urinokulturu makar mi nije uopce jasno kako bi ja to mogla uspjesno i sterilno napraviti. Muku sam mucila da skupim malo urina u one ful neprakticne i grube vrecice za obicni nalaz.
    Nadam se da ce biti sve u redu
    Zasada doktorica ne spominje nikakve dodatne pretrage

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ivonna mozes li mi napisati kako si skuzila da nes nije u redu, napisala si da se cudno ponasala,mozes li mi opisati. Mojoj bebi cini mi se (iako se bojim da ne panicarim) mokraca ima neki cudan miris, pa se bojim da nije infekcija.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pa..da..mokraca joj je imala cudan (jak) miris, i po pelenama sam vidjela da je dosta "narancasta", a osim toga znala je onako iz cistog mira poceti vristati, i njen plac mi se nije bas cinio bezazlen. Znala je i u sred sna se probuditi glasnim placem (sad mislim da ju je peklo dok je piskila)..ali mi je def najsigurniji pokazatelj da nesto nije u redu bila temperatura.

Tada to nisam ni skuzila, ali sad kad gledam unatrag cini mi se da joj je pisa bila crvenija nego sada.
    Otkad je popila lijek, sto puta je mirnija....
    Nadam se da sam pomogla.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pituljica, maloj od frendice kada su joj sumnjali na refluks zbog urinoinfekcije radili su pretrage bez da je ostajala u bolnici. Naravno, to nije bilo u Hr vec u Sj. Americi gdje u pravilu izbjegavaju bespotrebno zadrzavat ljude, ukljucujuci i najmanju djecu, u bolnici.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sorry ako postavljam glupo pitanje ali zanima me sta je to refluks?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Refluks ti je, laički rečeno, kad se urin iz mjehura vrača u bubrege, pa uslijed doga dolazi do povečanja broja bakterija i urinarnih infekcija čime se kod jako male djece mogu lako oštetiti bubrezi.

Ancice, pa i kod nas se mogu praviti pretrage bez zadržavanja u bolnici. Kad je moja cura imala E.coli bilo mi je rečeno da u slučaju ponovljene infekcije dođemo odmah u bolnicu i da će je primit na odjel. Ja sam pitala pedijatricu (onu u bolnici) dali možemo to obaviti ambulantno na što je rekla da može, ali kao da bi nama bilo lakše da smo u bolnici. Srećom, infekcija se više nije ponovila, a nadam se da i neće pa nismo radili nikakve pretrage osim uzv-a koji je pokazao da je sve u redu.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

svakako napravi barem ultrazvuk bubrega. Moja kcer je 3 puta imala uroinfekciju i ja sam vec bila izbezumljena! Od tada sam procitala sve zivo o upalama mokracnog sustava, svi preporucuju UZV vec uz prvu upalu, nasa nefrologica takodjer

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo isto iamli urinarnu infekciju, nana je imala temperaturu i radili smo testove urina u labu, ap kad su potvrđene bakterije onda urinokulturu nosili u drugi lab i kad su tamo potvrdili klebsiellu a bilo je 10na 5. naša pedijatrica je rekla da se niš ne može napraviti dok nije 10 na 6. pa ja nisam mogla vjerovati i sva sreća da sam saznala za CRANACTIN sirup od brusnice koji sam joj davala 2x dnevno i to sve na svoju ruku, jer naša pedijatrica ne vjeruje ničemu osim antibioticima. i naravno poslala nas na šalatu da provjerimo jel imamo reflux. i to je bilo negdje nakon tjedan dana od početka uzimanja brusnice i tad je već imala 10 na 3. slijedeći tjedan bakterija više nije bilo i ponovno se nisu pojavile. ne slažem se da se samo s antibioticima može izliječiti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno uroinfekcija

Čitam postove o ovoj temi jer imam slične probleme s mojom curicom kojoj je 5 mjeseci.Na žalost imam iskustva s refluksom jer je moj stariji sin operirao refluks.Sada i moja curica ima uroinfekt- E coli i tek nas čekaju te pretrage. Iako sam prošla sa sinom sve,ali prije puno godina, ipak imam neka pitanja pa tko zna molim da mi odgovori:
    1.smije li se tako maloj bebi koja je isključivo dojena davati čaj od brusnica?A Cranactin sirup?
    2.Klavocin ili Zinnat? što je bolje
    3.od kuda E-coli ako smo radili nalaz stolice mjesec prije uroinfekcije i bila je negativna,a sa stolicom od tada bez problema
    Na uroinfekciju sam posumnjala samo zbog čudnog mirisa mokraće ujutro,inače nije bilo temperature niti promjene u ponašanju kao ni u napredovanju-svaki mjesec kilo.
    Hvala svima

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

1. Ja ne bih tako maloj bebi davala nikakve sirupe ni CranActin.
    2. Antibiotik se daje prema antibiogramu, a inače za E.Coli je najbolji Klavocin.
    3. Analizom stolice se ne utvrđuje E.Coli jer je ona inače prisutna u debelom crijevu i tu nije patogena, tek kad pređe u mjehur postaje patogena.

Kod "pelenaša", pogotovo curica, je najbolje nakon svake stolice dobro oprati spolovilo od sprijeda prema nazad.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ima li neki privatnik u zg (neki privatni laboratorij) gdje rade urinokulturu malim bebama ali stim da oni uzmu uzorak!!!???
    jer se meni nalaz vec tri puta vratio i kazu da je uzorak kontaminiran? Pa kako i ne bibio kad su one vrecice tako uzasne a ja ne mogu malenoj zavezat nogice dok cekam da se popiski i onda jos i odljepit vrecici sa pise da ne upadne ni jedna stanica koze unutra?

Pliz ako znate gdje to mogu napravit

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi idemo kod privatnog nefrologa u Poliklinici Helena na Sveticama, tamo uzimamo i urinokulturu, super je, ne ceka se,a drugi dan ti jave nalaz

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zabrinuta,

mozes li mi molim te poslati podatke o tom laboratoriju na pp?

Thanks

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne može se reći da je neki antibiotik "najbolji" za neku bakteriju, pogotovo za E. coli koja dosta brzo razvija rezistenciju. Kod nekoga reagira na sve antibiotike koji su rađeni na antibiogramu, kod nekih na 1 ili čak nijedan. Isto tako, nažalost, česta je situacija da na antibiogramu E. coli reagira na nešto, a u praksi ne, tj. osoba koristi taj antibiotik, ali bez rezultata.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Podižem malo, da ne otvaram novi topic. Završili smo u bolnici s 4 tjedna zbog produžene žutice i tamo pokupili klepsielu koja je uzrokovala urinosepsu sada s 2mj. se pojavio bronhiolitis i kad su nam radili pretrage nađu da se ista bakterija ponovno vratila... Dobivali Ketocef 7 dana i danas su nas otpustili. Dobili smo Zinat za dalje jer urinokultura još nije bila sterilna. Dr. reče da je lijevi bubreg blago hipotoničan, ali za provjeru refluksa ima još vremena. Za 10 dana imamo kontrolu. E sad zanima me, da li da bebi dajem kakvu tekućinu (isključivo dojimo) ja bih rađe vodu nego čaj... Mislim da bi bilo dobro da malo više piški zbog urinoinfekta :?
    Što velite?
    MOžda bi ovo pitanje trebalo postaviti na kakvom topicu o dojenju :/

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U majcinom mlijeku ima protutijela protiv raznih bestija pa tako i E coli, u principu koliko se ja sjecam prije par godina dok sam dojila nisu preporucivali nista drugo pa ni u infektu

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa probaj joj nuditi češće podoje.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Do sad nisam ništa davala, čak i u bolnici sam se izborila za protiv čaja :D
    ali... eto... sumnje i pitanja uvijek :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •