Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: (Ponovljena) BIOHEMIJSKA TRUDNOCA: molim za vasa iskustva/savjete

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno (Ponovljena) BIOHEMIJSKA TRUDNOCA: molim za vasa iskustva/savjete

Molim sve one koje su, jednom ili vise puta, imale biohemijsku trudnocu, da pisu o svojim iskustvima/zakljucima.
    Moja 2. biohemijska je upravo zavrsena i jedinu dobru stvar koju iz toga izvlacim je ta da ne moram na kiretazu i cinjenica da dolazi do spontane trudnoce (u braku sam skoro 3 godine, brisevi, hormonski status, HSG, spermiogram uredni, redovni ciklusi na 26 dana, redovna ovulacija i naoko sve OK, izuzev "malog mioma" dijagn. na UZV prije 2 dana!), no zabrinjavama me cinjenica da evo vec 2. put u istom periodu (5. na 6. nedelja) jednostavno gubim simptome, onda dolaze grcevi i na kraju krvarenje.
    Hvala svima na pomoci/savjetima i iskustvima! Vjerujem da je bar jedna od vas uspjela iz 3. puta - 3. sreca...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uh, žao mi je! meni se dogodilo samo jednom, al bila sam prejadna,(kasnije mi je liječnik rekao da misli da je to bila biokemijska, valjda je) . naravno da sam se već bila saživila s trudnoćom iako je tako kratko trajala, osjećala sam da sam trudna valjda dva dana nakon što sam zanijela. do tih 5 tjedana već sam 3 tjedna bila u tom filmu . kad sam prokrvarila išla sam na uzv i ničeg nije bilo, frendice su me uvjeravale da sam si umislila, pa su mi govorile da su to u toj fazi "samo stanice". sva sreća pa su liječnici odlučili da samo pratimo beta HCG i zaključili nakon 5-6 dana da je sve ok.
    nakon nekoliko mjeseci sam ponovo bila trudna, nije se ponovilo i moram priznati da nisam proučavala koji bi mogli biti razlozi da se to ponavlja. osim onog generalnog-da puno trudnoća jednostavno propadne jer nešto u cijelom procesu začeća i implantacije nije prošlo kako bi trebalo. često žene ni ne skuže da su trudne već misle da im je menstruacija zakašnjela i nešto bolnija (mada meni to baš nije tako izgledalo)
    znam da mi je liječnik rekao da drugi put ne radim test tako rano...al šta ćeš, nekad znaš i bez testa
    kako si ti prošla što se tiče jačine krvarenja, bolova, općeg stanja? pretpostavljam da ti je emocionalno bilo teško, pogotovo što se ponovilo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pretpostavljam da su krvarenje i eventualne infekcije već provjerili liječnici, ali to nije sve što možeš učiniti. Evo nekoliko stručnih savjeta, Aviva Jill Romm, The Natural Pregnancy Book:

Tijelo mora proći kroz hormonalne prilagodbe iz trudnog u netrudno stanje, a i ti moraš prilagoditi doživljaj same sebe i svoje obitelji. Emocionalni oporavak također može potrajati.
    S obzirom da je tijelo izgubilo određeni volumen krvi, potreban ti je odmor, puno tekućine, juhe, variva i sl. okrepljujuće hrane.
    Nije loše uzimati C vitamin, ehinaceu radi poboljšanja imuniteta i prevencije infekcija.
    Za umirenje možeš piti kamilicu i lavandu.
    Neka te muž mazi i pazi, razgovarajte o tome. Iako je muškarcima u tako ranoj fazi trudnoća još nekako neopipljiva, vjerojatno je i on žalostan i razumjet će te s obzirom da već duže želite dijete.
    (Ajme, ja nisam ništa od navedenog, muž na putu, a ja hodala po gradu po onoj hladnoći i snijegu kupovala poklone za Božić (da nitko od familije ne skuži da nešto ne valja), a baš sam se loše osjećala, cijela utroba me bolila i bila sam jako slaba).
    Iako tijelo samo zna kad je spremno za novu trudnoću, možda je dobro pričekati tri menstrualna ciklusa prije ponovnog začeća, kako bi se maternica u potpunosti oporavila, regulirao se volumen krvi (pogotovo ako je došlo do jakog krvarenja), a i emocionalnu stranu ne treba zanemariti-potrebno je vrijeme da se preboli gubitak trudnoće kako bi se s veseljem dočekala nova.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Iako ti vjerojatno znaš, koga zanima ovdje ima objašnjenje što je biokemijska trudnoća, vrlo je česta, a kao glavni razlog navodi se kromosomska anomalija (greška u spajanju jajne stanice i spermija), tijelo samo odbacuje embrio s greškom:

http://dalje.com/hr-zivot/biokemijsk...mislimo/275447

Također na Rodinom portalu:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=185&Show=998

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, ja sam tijekom svojih postupaka imala dvije biokemijske trudnoće. Nakon prve mi je čak bilo i drago jer mi je nakon negativnih beta i ona malo pozitivna nešto značila, a nakon druge sam se već zabrinula.
    Doktori su mi govorili da zameci jednostavno nisu bili dovoljno dobri te da se zbog kromosomskih pogrešaka nisu uspjeli održati. I svi kažu da je to vrlo vrlo često i da žene najčešće ni nisu znale da su imale biokemiksju, jednostavno i im menstruacija zakasnila.
    Ja sam nakon dvije biokemisjke dočekala i pravu trudnoću pa to i tebi želim što prije!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo i mene sa stranica potpomognute.....imala dva spontana - prvi nakon prirodnog zaceca u 8. tjednu i dr. su mi rekli da je to greska zametka...nakon toga 4. godine radimo na bebi i nista. Tada sam isla u MB na potpomognutu i ostala trudna, ali u petom tjednu pocela sam krvariti. Nakon preporuka cura s Foruma (Martine 123 i Biblice 3) napravila pretrage na trombofiliju i pozitivna sam te bez pomoci injekcija (Fragmin/heparin) ne mogi iznijeti prva tri mjeseca. Stoga ti savjetjem, posto se i tebi to ponavlja da napravis pretrage krvi (na Potpomognutoj -Venska trombofilija pise ti dosta o tome). Sretno i da slijedeci put dovedes sve do kraja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •