-
(Ponovljena) BIOHEMIJSKA TRUDNOCA: molim za vasa iskustva/savjete
Molim sve one koje su, jednom ili vise puta, imale biohemijsku trudnocu, da pisu o svojim iskustvima/zakljucima.
Moja 2. biohemijska je upravo zavrsena i jedinu dobru stvar koju iz toga izvlacim je ta da ne moram na kiretazu i cinjenica da dolazi do spontane trudnoce (u braku sam skoro 3 godine, brisevi, hormonski status, HSG, spermiogram uredni, redovni ciklusi na 26 dana, redovna ovulacija i naoko sve OK, izuzev "malog mioma" dijagn. na UZV prije 2 dana!), no zabrinjavama me cinjenica da evo vec 2. put u istom periodu (5. na 6. nedelja) jednostavno gubim simptome, onda dolaze grcevi i na kraju krvarenje.
Hvala svima na pomoci/savjetima i iskustvima! Vjerujem da je bar jedna od vas uspjela iz 3. puta - 3. sreca...
-
Uh, žao mi je! meni se dogodilo samo jednom, al bila sam prejadna,(kasnije mi je liječnik rekao da misli da je to bila biokemijska, valjda je) . naravno da sam se već bila saživila s trudnoćom iako je tako kratko trajala, osjećala sam da sam trudna valjda dva dana nakon što sam zanijela. do tih 5 tjedana već sam 3 tjedna bila u tom filmu
. kad sam prokrvarila išla sam na uzv i ničeg nije bilo, frendice su me uvjeravale da sam si umislila, pa su mi govorile da su to u toj fazi "samo stanice". sva sreća pa su liječnici odlučili da samo pratimo beta HCG i zaključili nakon 5-6 dana da je sve ok.
nakon nekoliko mjeseci sam ponovo bila trudna, nije se ponovilo i moram priznati da nisam proučavala koji bi mogli biti razlozi da se to ponavlja. osim onog generalnog-da puno trudnoća jednostavno propadne jer nešto u cijelom procesu začeća i implantacije nije prošlo kako bi trebalo. često žene ni ne skuže da su trudne već misle da im je menstruacija zakašnjela i nešto bolnija (mada meni to baš nije tako izgledalo)
znam da mi je liječnik rekao da drugi put ne radim test tako rano...al šta ćeš, nekad znaš i bez testa
kako si ti prošla što se tiče jačine krvarenja, bolova, općeg stanja? pretpostavljam da ti je emocionalno bilo teško, pogotovo što se ponovilo.
-
Pretpostavljam da su krvarenje i eventualne infekcije već provjerili liječnici, ali to nije sve što možeš učiniti. Evo nekoliko stručnih savjeta, Aviva Jill Romm, The Natural Pregnancy Book:
Tijelo mora proći kroz hormonalne prilagodbe iz trudnog u netrudno stanje, a i ti moraš prilagoditi doživljaj same sebe i svoje obitelji. Emocionalni oporavak također može potrajati.
S obzirom da je tijelo izgubilo određeni volumen krvi, potreban ti je odmor, puno tekućine, juhe, variva i sl. okrepljujuće hrane.
Nije loše uzimati C vitamin, ehinaceu radi poboljšanja imuniteta i prevencije infekcija.
Za umirenje možeš piti kamilicu i lavandu.
Neka te muž mazi i pazi, razgovarajte o tome. Iako je muškarcima u tako ranoj fazi trudnoća još nekako neopipljiva, vjerojatno je i on žalostan i razumjet će te s obzirom da već duže želite dijete.
(Ajme, ja nisam ništa od navedenog, muž na putu, a ja hodala po gradu po onoj hladnoći i snijegu kupovala poklone za Božić (da nitko od familije ne skuži da nešto ne valja), a baš sam se loše osjećala, cijela utroba me bolila i bila sam jako slaba).
Iako tijelo samo zna kad je spremno za novu trudnoću, možda je dobro pričekati tri menstrualna ciklusa prije ponovnog začeća, kako bi se maternica u potpunosti oporavila, regulirao se volumen krvi (pogotovo ako je došlo do jakog krvarenja), a i emocionalnu stranu ne treba zanemariti-potrebno je vrijeme da se preboli gubitak trudnoće kako bi se s veseljem dočekala nova.
-
Iako ti vjerojatno znaš, koga zanima ovdje ima objašnjenje što je biokemijska trudnoća, vrlo je česta, a kao glavni razlog navodi se kromosomska anomalija (greška u spajanju jajne stanice i spermija), tijelo samo odbacuje embrio s greškom:
http://dalje.com/hr-zivot/biokemijsk...mislimo/275447
Također na Rodinom portalu:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=185&Show=998
-
Evo, ja sam tijekom svojih postupaka imala dvije biokemijske trudnoće. Nakon prve mi je čak bilo i drago jer mi je nakon negativnih beta i ona malo pozitivna nešto značila, a nakon druge sam se već zabrinula.
Doktori su mi govorili da zameci jednostavno nisu bili dovoljno dobri te da se zbog kromosomskih pogrešaka nisu uspjeli održati. I svi kažu da je to vrlo vrlo često i da žene najčešće ni nisu znale da su imale biokemiksju, jednostavno i im menstruacija zakasnila.
Ja sam nakon dvije biokemisjke dočekala i pravu trudnoću pa to i tebi želim što prije!
-
Evo i mene sa stranica potpomognute.....imala dva spontana - prvi nakon prirodnog zaceca u 8. tjednu i dr. su mi rekli da je to greska zametka...nakon toga 4. godine radimo na bebi i nista. Tada sam isla u MB na potpomognutu i ostala trudna, ali u petom tjednu pocela sam krvariti. Nakon preporuka cura s Foruma (Martine 123 i Biblice 3) napravila pretrage na trombofiliju i pozitivna sam te bez pomoci injekcija (Fragmin/heparin) ne mogi iznijeti prva tri mjeseca. Stoga ti savjetjem, posto se i tebi to ponavlja da napravis pretrage krvi (na Potpomognutoj -Venska trombofilija pise ti dosta o tome). Sretno i da slijedeci put dovedes sve do kraja
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma