Zanima me jel smijem bebača od 4,5 mjeseca staviti u šlaufić sa rupicama i u more?
Zanima me jel smijem bebača od 4,5 mjeseca staviti u šlaufić sa rupicama i u more?
Ako si isgurna da ne može ispasti kroz rupe, ako more nije prehladno ni sunce prejako, ja bih rekla da. Ali pridržavaj da se ne prevrne.
obzirom da dijete još ne sjedi, ne bih ga stavljala u šlauf, osim ako to nije onaj u kojem dijete zapravo leži?
lijepo ga uzmi u naručje pa se skupa brčkajte
E sad me zanima dali ima neko ograničenje za tak male bebe što se tiče boravke u vodi.
Naravno ako je vruče i ako je voda topla jel može biti u njoj dugo ili...?
mislim da će ti sama dati do znanja kad joj prestane biti ugodno
ajme meni zar je to takva uvreda???
ne mogu vjerovat
btw, "ona" se odnosilo na "beba" , ne na dijete ženskog roda
Smije li tako mala beba u more?
Meni je pedijatra savjetovala da je ne izlažem suncu do navršene godine pa je nisam mislila ni kupati.
Inače krećemo na more s 3 i pol mjeseca i biti ćemo tamo oko mjesec i pol.
mi cemo na more sa 2 mjeseca i definitivno ga mislim probat okupat u moru... naravno iza 18 sati kad splasne sunce... pa cemo vidjet - ako mu se svidja cemo ostat par minuta, a ako ne - izaci cemo van...
a za svakodnevno brckanje smo si pripremili bazencic za terasu, u hladu![]()
sto se slaufa tice - ja sam slusala razno razne price o prevrtanju u tim slaufovima tako da se ja onih standardnih bojim... ali nisam sigurna za ove gdje beba lezi, koji su kao namjenjeni za ucenje plivanja... mozda bi s njima probala ali vrlo oprezno dok ne vidim koliko je to ustvari stabilno... a cak i onda treba imat klince stalno pod kontrolom...
Koliko sam ja vidjela, nema šanse da dijete koje ne sjedi sjedne u šlaufuUvijek se naslone tijelom prema naprijed, to mi se čini dosta ok položaj, zapravo poluležeći, bez nekog opterećenja na kralježnicu.
Što se tiče prevrtanja šlaufa, to je već istina. Svakako je moguće. Ja sam cijelo vrijeme plivala uz dijete i pridržavala. Postoje neki šlaufikoji su stabilniji, baš napravljeni za male bebe, koliko se sjećam izgledaju kao dva spojena šlaufa, manji unutar većeg, to je već sigurnije.
A to sa suncem do navršene godine dana bi bilo zbilja pretjerano ako se misli da do te dobi dijete ne smije obasjati ni zraka zalazećeg sunca. Kupanje nakon 18 h meni se čini sasvim u redu. Ili ujutro do 9:30. Mi smo znali biti i po cijeli dan ali tamo gdje postoji šumica uz more, tako da smo dok je sunce jako bili u debelom hladu, a jako rijetko može se naći i plaža gdje je je plićak zaklonjen od sunca i preko dana.
Za tako male bebe ti je super ovaj obruc http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173097
koriste ga na bebama ribama, u njemu dijete lezi, a ovaj crveni je bas namijenjen za ove najmanje jer ima veliki volumen.
Ja sam sretnica, moji roditelji imaju vikendicu do mora, tako da ne moram s bebom cijeli dan na plažu, došećem se s terase i okupam kada mi paše.
Obzirom da se MM slaže s tobom da pretjerujem ipak ću probati malo umočiti O. u more, u početku samo nogice pa ne bude li reakcije na koži i dalje. Ona stvarno obožava vodu pa mislim da će uživati.
Šlauf, barkice i plutalice neću nabavljati, neka se brčka meni u naručju.
Naša se malecka obožava kupati u moru.Idemo poslije 18 h.Od njene kume smo dobili šlauf,star 4 god.jer se njeni nisu voljeli u njemu kupati.U obliku zvijezde s očima,knjigicom,unutra ima manji krug isto na napuhavanje koji prdržava plastični debeli obruč u kojem je dio kao gačice gdje se stavi beba.
Na našu žalost probbušio se,ali ga je mm zakrpao,ali sad opet negdja lagano pušta.Izdrži dok smo u vodi ali kad izađemo van nakon par min već je makan.
koliko djete od 5 mjeserci smoje biti u vodi recimo da je temperatura preko 25stupnjeva
Kod nas je more pretoplo,tako da kad uđeš da se rashladiš ostaneš iznenađen jer je topla kao u kadi.Neznam da li postoji neko vremensko mjerilo za to koliko može biti u vodi beba.Ja se ravnom po tome koliko su joj stopala smežurana.Da je po njoj ona bi gila cijelo vrijeme u vodi.
Pa smije biti koliko mu je ugodno, koliko ti misliš da treba itd.... ne kužim.. pa ne postoji baš tabela s temperaturom mora i dozvoljenim trajanjem boravka unutra![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 13.07.2010. at 16:15
Pa ne znam reko on je ipak nekak mali da se ne prehladi ako bude dugo.
Inače imamo 5 mjeseci
mi smo kpili Fredov pojas kad Ane Sršen u Natatoru. beba u njemu lezi i nema mogucnosti da se prevrne. u tome smo plivali na bazenu, a nedavno smo ga isprobali na moru. stvarno se super pokazao. inace beba ima 8 mjeseci i mi smo se kupali u moru bez problema po 15-20 min u komadu. jos je on bio i hrabriji od mene kod ulaska![]()
Mi smo na moru. Imamo 5 mjeseci... cura je imala 3 njeseca kad smo je prvi put bućnuli u more
Možeš ga kupati, odnosno namakati dok mu je god ugodno. Naravno, na more ideš nakon 18 sati.
Šlaufove, računajući te za najmanje zaboravi iz nekoliko razloga: beba ti još ne može sjediti u njemu , a još bitnije nećeš ga moći odmah cijelog namočiti. Prvo ideš s prstićima, pa polako do koljena...
Mi smo imali šlauf, s rupicama kupolom svačim, ali najdraže mu je je biti na rukama i tako se bućkati igrati
Gledala sam ovih dana na plaži dijete u tom obruču i bilo mi ga je iskreno žao - dijete je indisponirano plutalo po moru zavezano u kolutu, jest da se ne može prevrnuti, ali ne može niti ništa drugo...
Istovremeno, jedna je mlada obitelj došla s jednako starim djetetom bez ikakvih pomagala, brčkali su se zajedno, dijete je radosno mahalo ručicama i nožicama, špricalo uokolo, bio je užitak gledati ih...
Tak da kaj se ovoga tiče, potpisujem Lutonjicu.
Iz osobnog, pak iskustva mogu samo reći (iako znam da je to individualno) da nismo koristili ni kolutove, ni rukavice, ni luftiće, samo u jednom kratkom periodu peraje, i dijete nam je plivalo samo u dubokom već s tri i pol godine. Možda bi tako bilo i uz pomagala, ne znam, znam samo da se naše dijete iskreno veselilo moru, voljela je biti slobodna, a ne sputana 'pomagalima' - to joj je uvijek samo smetalo...