Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: prekid rodiljnog dopusta

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno prekid rodiljnog dopusta

hitno trebam pravni savjet o prekidu rodiljnog dopusta:
    produžila sam nakon 6. mjeseci, ali bih ga prekinula i nastavila raditi!
    da li to uopće mogu i koje su moje obveze prema poslodavcu, koliko ranije ga je potrebno obavijestiti?

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Podizem.
    Mene interesira ako se zeli ranije prekinuti porodiljni (poslodavac je obavijesten) moram li uputiti dopis prema HZZO za prekidanje ili to poslodavac radi.

Tj. kakva je procedura sto se prekidanja porodiljnog tice prema HZZO?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prekid u korištenju rodiljnog i roditeljskog dopusta definiran je odredbama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama:

1.1. Najava i ostvarivanje prava zaposlenog roditelja
    Članak 47.
    (1) Zaposleni roditelj, koji u tijeku korištenja prava iz ovoga Zakona namjerava mijenjati način korištenja tog prava, obvezan je najmanje 30 dana prije nastanka te promjene ili prije ponovnog uspostavljanja neiskorištenoga pripadajućeg prava, pisano obavijestiti svog poslodavca o toj namjeri.

(2) Na pisanu obavijest iz stavka 1. ovoga članka poslodavac je dužan izdati pisanu izjavu o svojoj suglasnosti o iskazanoj namjeri zaposlenog roditelja, s mogućnošću neprihvaćanja te namjere za razdoblje od najviše 30 dana pod uvjetima utvrđenim propisima o radu.

Članak 48.
    Zaposleni roditelj, kojem se o pravu iz ovoga Zakona odlučuje iz razloga propisanog člankom 47. stavkom 1. ovoga Zakona, dužan je nadležnoj ustrojbenoj jedinici Zavoda uz zahtjev za rješavanje o pripadajućem pravu priložiti i pisanu izjavu poslodavca iz članka 47. stavka 2. ovoga Zakona.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znači,

ti moraš pismeno obavjestiti poslodavca da imaš namjeru prekinuti korištenje roditeljskog dopusta, on se mora složiti i zahtjev + pisanu izjavu poslodavca nosiš na svoj područni ured HZZO-a.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala puno na odgovoru.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

zeljela sam prekinuti roditeljski dopust nesto ranije, te umjesto njega iskoristiti godisnji odmor
    medjutim, poslodavac mi kaze da prekinuti roditeljski mogu samo zbog povratka na posao, a ne i zbog godisnjeg odmora
    stoji li ta tvrdnja?
    i postoji li prepreka da nakon isteka roditeljskog dopusta uzmem nekoliko dana godisnjeg odmora?
    Posljednje uređivanje od summer : 12.07.2010. at 12:38 Razlog: tipfeleri

Šklopi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    i postoji li prepreka da nakon isteka roditeljskog dopusta uzmem nekoliko dana godisnjeg odmora?
    Nakon isteka roditeljskog dopusta možeš odmah ići na godišnji odmor bez da počneš prije toga raditi. Tako sam ja dogovorila sa svojim poslodavcem, prije isteka roditeljskog dopusta sam mu najavila svoju želju za korištenjem dijela godišnjeg odmora (9 dana u mom slučaju) i on se s time složio.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jel se i po ovom novom zakonu mora nakon 6 mjeseci ići u hzzo da se produži, ili to sada automatski ide? Ako da koliko prije?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mora se i dalje ići produžiti za drugih 6 mj. A ne moraš ići ništa prije...ja sam išla nekih 10 dana nakon što je malac napunio 6 mj. i sve je bilo ok. A naknada mi je sjela kad je i trebala sjesti, ništa nije kasnila

Nego, mene zanima- što kada prekidam porodiljni da bih otvorila drugi porodiljni i kakva je općenito procedura u ovom slučaju?
    Da, da, razlika među djecom će mi biti točno godinu dana ili čak manje

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Odeš s papirima od novog rodiljnog - mislim da će ti opći doktor otvoriti 28 dana prije, i to ti je to.
    Ako ti od starog ostane 30 dana ili više, moći ćeš koristiti do navršene 8. godine ostatak. Ako ostane ispod 30 dana, propada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •