moj Kosta će navršiti godinu u 12 mjesecu. svi kažu da su nam male šanse za dobit jaslice, ali ja sam optimist pa da čujem vaša iskustva. možete napisati i koji vrtić je u priči. ako to nije protiv pravila foruma
moj Kosta će navršiti godinu u 12 mjesecu. svi kažu da su nam male šanse za dobit jaslice, ali ja sam optimist pa da čujem vaša iskustva. možete napisati i koji vrtić je u priči. ako to nije protiv pravila foruma
sve ti zavisi kud predaješ i kolika je gužva, u nekima ( napr. u gradu) možeš ubaciti dete i u 6 mjesecu.
bojim se da od ovog "u gradu" isto ne bi trebalo biti velikih očekivanja. Upravo smo danas predali za dva vrtića u gradu, i u jednom mi teta odmah reče da dosta roditelja radi u centru, pa upisuju ovdje djecu(vrtić Izvor).
I da gotovo nitko nije odustao prošle godine od svih upisanih u 9. mjesecu (a mi smo ionako na listi čekanja, što znači da niti nećemo biti u objavama rezultata idući mjesec).
I nas lovi panika a 10. smo mjesec.
Meni je D. isto rodjen u 12mj. ali 2008. i nazalost nismo dobili jaslice prosle godine a predali smo papire u tri vrtica....
Nadam se da cemo ove godine imati vise srece![]()
Sva djeca rođena iza 01.09. prethodne godine, na upisima u 5. mjesecu automatski ne ulaze u obzir za upis.
i moja je rođena 26.9. i nije bilo nikakvih problema (prije 7 godina, doduše)
samo što nije smjela krenuti prije navršene jedne godine, pa smo krenuli 1.10.
Da li zna tko, stavljaju li se djeca rođena iza 31.8. na posebnu listu istodobno kad je objava rezultata primljenih?
Moja prva curica, rođena početkom dvanaestog mjeseca, krenula u jaslice sredinom dvanaestog 2007. godine.
Iza nje je došlo još troje djece, posljednja curica koja je primljena u njenu grupu, napunila je godinu dana i došla na prilagodbu krajem prvog mjeseca.
Ova bedastoca je uvedena prije par godina.Janko je isto upisan od prve, a rodjen je 06.10. Samo tada ta nebuloza nije postojala.
Neznam od kada vrijedi to pravilo, ali na stranicama www.zagreb.hr možete si pročitati uvjete za upis i tamo lijepo piše da se zahtjev za upis može podnjeti za djecu koja do 31. kolovoza 2010. navrše godinu dana, ili dva gradska vrtića DV Medvešćak i DV Duga koji upisuju djecu koja do istog datuma navrše šest mjeseci. Eto, čitaj i plaći. Sad koliko se toga striktno drže, neznam, ali recimo u našem vrtiću je takva navala da će to sigurno koristiti kao jednu od točaka eliminacije.
Da, te 2007. kada smo se mi upisivali, to nije bio uvjet.
Sjećam se da su mi rekli u vrtiću da moja mala neće biti na popisu, jer će doći kasnije, ali da se javim jedno dva, tri tjedna prije nego navrši godinu dana, a obavimo razgovor prije kretanja u vrtić. Naprosto, nitko u svibnju te godine nije sa sigurnošću znao da neće biti mjesta u jaslicama, pa da nam odmah kaže da trebamo tražiti drugu varijantu ..... upravo suprotno.
Zar je zaista posljednje tri godine broj djece toliko porastao?
Kod nas je bila gužva prije pet godina isto kao i sada. Jednostavno takav vrtić, veliki kvart s dva vrtića koji imaju mali kapacitet za jasličare. Ja kad sam svojeg upisivala prije pet godina, naravno nismo dobili mjesto, a u drugim vrtićima su nas glatko odbili jer nismo pripadali po mjestu stanovanja i hladnokrvno su mi rekli da se mogu žaliti ministru. Nažalost mi spadamo pod jedan od "elitnih" gradskih vrtića i sam bog zna kako u njemu dobiti mjesto jer dobiju strahovito puno zamolbi. Odkud? Neznam. Nisam bila dovolnjo društveno osviještena da idem provjeravati koga su to oni upisali. Eto bljezgarim, ali već sam nabrušena pred ovogodišnje upise, jer upisujem curku i znam da su nam šanse mizerne.
Moja cura je primljena, rođena je u 11. mjesecu, to je bilo 2006te.
u čemu je kvaka s tim jaslicama ? zar se zaista povećao toliko broj djece od prije 7 godina ?
u vrijeme kad smo se mi upisivali, svi s uvjetima su bili primljeni i još su tokom godine stizala nova djeca tako da je u 9. mjesecu bilo šestero-sedmero djece
Posljednje uređivanje od larmama : 12.05.2010. at 13:58
izgleda da se u zadnjih 7 godina broj djece u najmanju ruku udvostručio![]()
Obzirom na navalu posljednje dvije godine, navodno je grad ove izdao naputak da nema više tzv.liste čekanja za djecu koja su rođena iza 31.8.
Druga stvar je bila prije 6 godina ,pa čak još i prije 3 godine kada su se u pojedine vrtiće upisivali skoro svi koji su predali jer je mjesta još koliko-toliko bilo.
To je sad zadnja insajderska info koju sam jučer dobila
i meni je bio termin kad i tvoj pa je gospon odlučio ostati u trbuhu još tjedan dana. rodio se 3.09 i upravo imamo probleme s prijavom u jaslice jer su nam svugdje rekli da nas neće uzeti niti u obradu, nego odmah idemo na hrpu "premlada djeca". u jednom vrtiću nam nisu htjeli niti uzeti papire!
Radi se o povećanju broja djece, ali i o tome da se povećao broj roditelja gdje jedan ne radi ili žive s bakama u penziji, a ipak daju djecu u jaslice socijalizacije radi. Koliko pričam s ljudima, to je veliki trend. Svi trube o socijalizaciji jednogodišnjaka.
MarijaP samo jedna opaska... makar se slažem s tobom... jedna baka mi živi dva kata niže mene a druga 500m dalje, obje u mirovini, relativno mlade al nisu u stanju se brinuti 10 sati dnevno o djeci jer eto, zdravstveno stanje im to ne dopušta... al to je druga priča, a socijalizacija beba je smiješna...
Ja sam svoje upisivala 2008, upali uz malo muke i svađe :D treće, ove godine nema šanse, upitno i za sljedeću... al dosađivat ću jer radit se mora, 1600kn mi nije dovoljno s njima ni za higijenu a kamoli da preživimo od toga...
Ma mislila sam na ljude koje znam. I te bake mogu, ali su svi zabrinuti za socijalni aspekt baka-servisa
MarijaP slažem se! O socijalizaciji jednogodišnjaka u grupi od preko 20 djece na 1 tetu je smiješno pričati.
To bas ne bi trebalo biti tako...
Broj djece u skupini kao i broj teta u istoj bi trebao biti u skladu sa zakonom o predškolskom odgoju http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339617.html
upravo iz razloga socijalizacije jednogodisnjaka mi smo se odlucili ne upisivati maloga ove godine jer je roden u 11 mjesecu i to znaci da bi on trebao na prilagodbu u jeku svih prehlada tako da ce mo se mi ove godine snaci cuvat ce ga suprug i deda
sreca pa suprug si moze sam odredivat kad ce radit a deda je u mirovini tako da to nece biti neki veci problem
a definitivno nisam za to jer ih bude u jaslice upisno i po 20
a sad imamo starije jasliceke koja je podjeljena na 2 skupine u jednoj upisano 17 djece ide jedno 12/13 a u drugoj 19 ide ih max 15 i tete kazu da su to super grupe za radit jer nisu ni velike i moze se radit nesto konstruktivno s njima ni male
Moja je rodena 31.08.Kao da je znala sta se sprema... Upisala se 2008.
imali smo sreće, rođena 29.08. iako su kod nas u grupu dolazima djeca i poslje 01.09. - kad su napunila godinu dana
Mi smo također imali sreće da je L.rođena 18.08. tako da sam si ostavila mjesec dana g.o radi privikavanja i sve 5