Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Nocna pelena-cvrsti san

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Nocna pelena-cvrsti san

Ima vec 4 godine i 4 mjeseca i jos se borimo sa nocnim mokrenjem. Razgovarali smo i sam kaze da nije uredu piskiti nocu, ali nista. Pelena ujutro je teska bar kilo! Pokusala sam i buditi ga na svakih sat i po/dva, ali vidjela sam da ga mucim (a i sebe). Jednostavno, on spava i skoro pa nije ni svjestan da ga ustajem. Ima jako cvrst san. Ostavila sam ga i morkog ali nista nije osjetio ili mu zasmetalo. I sto sada? pustiti ga? i najvaznije, ne nervirati se?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj ima 3,5 god. Ako navečer netom prije spavanja ne piški tu noć se obavezno popiški u krevet. Isto kao i tvoj ima jako tvrdi san i kad se popiški u opće ga to ne smeta, da ga pustim spavao bi mokar do jutra. Presvučem njega i krevet a da on ne mrdne sa sobom. Probaj da ti navečer ne pije puno tekućine i neka prije spavanja ide piškiti. Možda upali. I da, nemoj se nervirati, proći će. Ja se 100x noću ustajem i provjeravam.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naša cura ima 3 g. i 9 mj. i isto po noći još ima pelenu.

Ja zasada uopće ne vidim kako će to prestati.

Navikla je da pije prije spavanja i logično je onda da po noći piški.

A očito je u pitanju i čvrst san.

Ne znam što napraviti.

Čekati da im to dođe "samo od sebe" ?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi imamo isti problem. gospodin ima 3,5 g. i čvrsto spava, nekda nije svjestan da se popiškio, a nekada se budi uplakan. Trenutno rješenje je da ga svaku noć oko 2 ujutro stavim na tutu jer se inače obavezno zapiša. kada dođu hladniji dani i počne brže padati noć početi ću mu davati što manje tekućine navečer (da popije večinu do 18 h) i budutu ga svaki puta pola sata- sat kasnije dok ne doćekamo jutro... i nadam se da bi to moglo biti uspješno....

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mi smo tu!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja mislim da je ostavljanje nocne pelene nakon skidanja dnevne, narocito ako se koriste jednokratne, razlog vise za pisanje u snu. Dete ni ne zna da se upiskilo. Probajte jednostavno da skinete pelenu, jeste da ce zapisavati (neko vreme) posteljinu, ali ce njihovi mozgici konacno shvatiti da oni piske u snu.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja mislim da je pogresno ostavljati nocnu pelenu ako smo skinuli dnevnu. to djecu zbunjuje!
    moj je nakon 6 mj bez pelene poceo ponovno piskiti u krevet. to smo rijesili tako da sam ga budila svako 2-3 sata i stavljala ga pisat bez obzira sta je on spavao i nije bio toga svijestan. onda smo prorijedili na 2 puta po noci, pa jednom, uskoro je prestao pisat (mozda nakon 10ak dana). meni je vece mucenje pitat ce svako malo spava li mokar i provjeravati.
    u svakom slucaju, nadam se da cete ubrzo rijesiti nocno pisanje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ja sam, nakon vlastitog iskustva, sve uvjerenija da noćno pišanje nema veze s pelenom, već sa sazrijevanjem autonomnog živčanog sustava odnosno nesvjesne kontrole mjehura. Koja se kod neke djece uspostavlja sporije nego svjesna kontrola (po danu).
    Konkretno, skinula sam mu noćnu pelenu s 3 godine i 9 mjeseci, kad mi je već stvarno bilo bedasto da tako veliko dijete nosi pelenu noću. Kao i da nisam... pišao je u krevet svaku noć redovito još 8 mjeseci nakon toga. Pritom se uopće nije budio, nego je spavao čvrsto kao top. Negdje ujesen, kad je zahladilo, počela sam ga dizati noću da piški, da bar ne spava u mokrom, i nakon par mjeseci se počeo sam buditi. Nakon 5. godine uglavnom više nema problema. A ako mu se i desi nezgoda, sam se probudi, pa bar ne spava mokar.
    Ne bih uopće htjela dijeliti savjete, jer sam se osvjedočila da ti savjeti obično u slučaju vlastitog djeteta ne rade Ali ipak - sad, dok je ljeto i veš se brže suši - možete pokušati sa skidanjem noćne pelene, možda se desi neki "klik".

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam svojoj skinula nocnu pelenu ima skoro godinu dana i do nedavno sam ju budila ponoci za pisanje a nema pravila da li bi spavala u mokrom ili bi se digla
    to je bilo kako koju noc cak nije imaloveze ni sa kolicinom popijene tekucine

evo sad se sama budi kad joj se pisa

moj savjet je zastiti madrac imaj rezervnu plahtu i gacice u pripremi i samo strpljivo
    budi za pisanje nema veze sto nije svjestan postat ce nakon nekog vremena i sretno
    Posljednje uređivanje od ella : 04.07.2010. at 23:18

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tanja_b, čitala sam jučer navečer na www.nocno-mokrenje.com.

o mogućim uzrocima i jedan je upravo taj koji ti navodiš.

Radi se o ADH hormonu koji luči hipofiza.

Dok to nije do kraja razvijeno, kažu, nema te nesvjesne kontrole mjehura.

Inače, enureza (noćno mokrenje) tretira se kao problem tek nakon

navršene 5.godine.

Ovo nije iznošenje mog mišljenja nego prepričavanje onog što sam

pročitala, pa najbolje da koga zanima ode na tu stranicu i sazna sve iz

prve ruke

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A ja sam, nakon vlastitog iskustva, sve uvjerenija da noćno pišanje nema veze s pelenom, već sa sazrijevanjem autonomnog živčanog sustava odnosno nesvjesne kontrole mjehura. Koja se kod neke djece uspostavlja sporije nego svjesna kontrola (po danu).
    Konkretno, skinula sam mu noćnu pelenu s 3 godine i 9 mjeseci, kad mi je već stvarno bilo bedasto da tako veliko dijete nosi pelenu noću. Kao i da nisam... pišao je u krevet svaku noć redovito još 8 mjeseci nakon toga. Pritom se uopće nije budio, nego je spavao čvrsto kao top. Negdje ujesen, kad je zahladilo, počela sam ga dizati noću da piški, da bar ne spava u mokrom, i nakon par mjeseci se počeo sam buditi. Nakon 5. godine uglavnom više nema problema. A ako mu se i desi nezgoda, sam se probudi, pa bar ne spava mokar.
    Ne bih uopće htjela dijeliti savjete, jer sam se osvjedočila da ti savjeti obično u slučaju vlastitog djeteta ne rade Ali ipak - sad, dok je ljeto i veš se brže suši - možete pokušati sa skidanjem noćne pelene, možda se desi neki "klik".
    Naravno da ima veze sa razvojem nervnog sistema, ali ni razvoj autonomnog nervnog sistema nije lisen spoljnih uticaja, zar ne?

Ono sto sam ja zakljucila na osnovu svog iskustva i iskustava koje razmenjujem s ljudima (na primer, druzim se sa 4 malih bespelenasa, dosta se prica o eliminaciji), jeste da deca vrlo brzo mogu da osete i signaliziraju neugodu prouzrokovanu punim mehurom dok spavaju, a da li ce se probuditi i traziti da piske, zavisi od mnogo uslova.
    Ali - ako naviknu da se samo popisaju, i pri tom nastave da spavaju suvi (jednokratna pelena) - pa naravno da ce vremenom da prihvate tu udobnost (navika).

Ja s Izijem imam mnogo mleka, nekad bas previse (dolazi mi u naletima), tako da nam se desava da mora da pisa i preko noci. Obicno se probudi, i trazi da pisa. Nesto redje pocne da place, tj. cvili u snu, pa me probudi i ja shvatim da mu se piski (to je u slucaju da mu se mnogo spava), a nekad se i upiski - kad me ne probudi to cvilenje.

Ako smo u normalnom periodu s mlekom, sisa nocu, ali ne piski.
    Novi se nikad nije upiskio nocu, od 18 meseci, samo je par puta pustio nekoliko kapi, ali tad je bio bolestan.
    Isto je sisao nocu, ali sam imala normalnu kolicinu mleka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •