A ja sam, nakon vlastitog iskustva, sve uvjerenija da noćno pišanje nema veze s pelenom, već sa sazrijevanjem autonomnog živčanog sustava odnosno nesvjesne kontrole mjehura. Koja se kod neke djece uspostavlja sporije nego svjesna kontrola (po danu).
Konkretno, skinula sam mu noćnu pelenu s 3 godine i 9 mjeseci, kad mi je već stvarno bilo bedasto da tako veliko dijete nosi pelenu noću. Kao i da nisam... pišao je u krevet svaku noć redovito još 8 mjeseci nakon toga. Pritom se uopće nije budio, nego je spavao čvrsto kao top. Negdje ujesen, kad je zahladilo, počela sam ga dizati noću da piški, da bar ne spava u mokrom, i nakon par mjeseci se počeo sam buditi. Nakon 5. godine uglavnom više nema problema. A ako mu se i desi nezgoda, sam se probudi, pa bar ne spava mokar.
Ne bih uopće htjela dijeliti savjete, jer sam se osvjedočila da ti savjeti obično u slučaju vlastitog djeteta ne rade

Ali ipak - sad, dok je ljeto i veš se brže suši - možete pokušati sa skidanjem noćne pelene, možda se desi neki "klik".