Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 431

Tema: Sindrom trenirke

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku

Ovdje je svaka osoba koja ne misli kao kolektivna svijest ove grupe loša, nabrijana, agresivna, nekulturna, a ponekad i glupa, za ovaj forum bi bilo najbolje da se traži na uvid diploma i IQ u kompletu.

Volim po svome tupiti, zabavlja me ovo, a i slobodnog vremena bas imam ovih dana, ako ćemo iskreno, oduvijek mi jesu na onu stvar išle osobe koje sebe vide boljima od drugih i onda još neke svoje frustacije upakiravaja u kakti svoja izgrađena misljenja i naprave neku filozofiju od toga.

Interesantno kako se nekima sve tolerira i za sve ima opravdanja, a s druge strane drugi se nekulturno ispucavaju sami sa sobom, valjda... dvostruka mjerila, ofkors, funkcioniraju savršeno tu.

Inače u offu smo tatalnom, možda da moderatori razmisle od nekakvom off topic topicu... interesa ima vidim.
    Nemoj se ljutiti što ću ovo napisati, ali ja svaki tvoj post čitam tako da čujem tvoj glas (kojega uopće ne poznajem) kako galami.
    Ti u mojoj glavi galamiš.
    Dobro, vjerujem da ćeš reći kako imam psihičkih problema, ali eto, nisam mogla to prešutjeti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    nisi, lažeš?!

i nitko te nije umlatio odlomljenom granom ili ti bar bacio pijesak u kosu!
    par njih me je onako mrzovoljno škicalo, ali ja sam to pripisala ljubomori na moj besprijekoran izgled XD

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa Vidi poruku
    svi priželjkuju dress code koji imaju u Google kompaniji a?
    Konkretno meni su svi na poslu slično obučeni i zapravo osim na društvenim zbivanjima za svoje kolege ni ne stignem vidjeti kako se van posla nose...hahaha
    Naravno u trenirci vas na svom poslu ne bi mogla primiti..bilo bi to skroz amaterski...
    mora da smo ista branša
    meni je najbolje kad nekog od kolega sretnem u casual izdanju pa onda nisam sigurna jel je ili nije to on. I to mi se obično dešava sa muškim kolegama. Kad nisu u odjelu totalno drugi ljudi.....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

WOW 4 strane...I'm impressed!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nemoj se ljutiti što ću ovo napisati, ali ja svaki tvoj post čitam tako da čujem tvoj glas (kojega uopće ne poznajem) kako galami.
    Ti u mojoj glavi galamiš.
    Dobro, vjerujem da ćeš reći kako imam psihičkih problema, ali eto, nisam mogla to prešutjeti.
    Ma kad bi me vidjela znala bi da ne vrištim, uopće, u meni jos uvijek čuči razmažena curica koja valjda mora biti uvijek u pravu, kužiš kaj hoću reći ...nema tu neke ljutnje ili mržnje, nikako...jednostavno ispadnem takva, ne želim nekoga povrijediti već sam direktna i iskrena, što se ovdje često krivo protumači...a daleko od toga da zelim nekoga osobno uvrijediti.

Inače, baš sam malo promatrala svoje curke i mogu reći da sve nose trenirke, ispred zgrade kad smo s klincima, to su obične pamučne trenirke, na kave se ide u onim boljim.
    A tu kod nas ima jedna mama koja je tak sexy u trenirci da kad ju covjek vidi na trenutak posumnja u svoju seksualnu orijentaciju ....uglavnom mogu reći da su trenirke odlična stvar kad se zelimo osjećati ležerno i nesputano.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Roza zapanjujuće zar ne? I ne zekaj...
    Slažem se da treba imati dobru jelte pozadinu za dobre trenirke...ako muževi mogu gledati zašto ne bismo mogli i mi?
    Uglavnom...vjerujem da sam kao mlađahna cura oblačivši trenirku (kao i svu drugu oobleku) uvijek sagledavala kako mi stoji, jel sve na mjestu i slično. Sada gledam da je prihvatljivo ugodno..ili ponekada ne razmišljam jel me netko bude škicavao ili ne. Tko bi stigao od njih 4 razmišljati tako opširno.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda će nekoga zanimati kako stoje stvari sa trenirkama na dječijim igralištima kod mene u Njemačkoj. Usput tema mi je super...uvijek me ponovno nadahne jer su trenerke zapravo postale nešto slično kao narodne nošnje...bar što se tiće Hrvatske...Ovdije djeca pa i ona najmanja sva nose traperice, a tako je i sa mamama. O trenerkama se i ne priča...Naselje je skoro pa čisto njemačko ...ima malo stranaca...kažu mi da u drugima naseljima gdje ima više stranaca ima i više trenirki...valjda Njemci zato neće trenirke...traperice su svugdje ok, ali trenirke vidim zapinju...MM ne bi ni za živu glavu obukao trenirku....donedavno nije htio ni piđamu...kući je stalno u gačicama dok netko ne pozvoni...
    E sada moje skromno mišljenje o trenirkama...za sina kupujem trenirke na komade na našem placu na Vrbanima i šlepam ih u Njemačku...jednom sam kupila 8 komada hlača - trenirki kod jedne žene na Knežiji preko jedne prijateljice...ovdije ne možeš kupiti pravu trenirku donji dio da se odmah ne ispere ili strada...kupujem isključivo crne, plave ili tamno zelene hlače od trenirke. Te su mi super došle kod bespelenaštva, a i njeguju pokretljivost djeteta.

za sebe kupujem isključivo crne hlače bez ikakvih znakova, ušitaka i sličnog po mogućnosti i ravnog kroja i super su za sve...

Moram priznati da volim ležernost trenirki, međutim odkada ima hlača sa elastinom prebacila sam se na njih, nekako me bolje figuriraju...i pridržavaju...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa sad vi recite kako trenirke nemaju neko simboličko značenje?
    samaritanka evo koliko podataka...fakat ne bi pomislila da je u Njemačkoj takav tabu trenirka...hmm

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo i ja sa pridružujem s iskustvom iz vana - ovdje trenirke isto tako vrlo često nose ponajviše useljenici, najčešće oni iz sjeverne Afrike a često i s Balkana.
    Tako da se trenirka nažalost izjednjačava i sa nečijim socijalnim statusom.
    Jedino gdje se ona smatra normalnom je u fitness i sportskim klubovima, i za odrasle i za djecu, ali po vani nikako.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja volim trenirke i dosta ih nosim...naravno ne na posao. Ali veći dio svog slobodnog vremena sam u trenirci, bilo da je to samo donji dio, ili donji i gornji. Lijepo mi je vidjeti žene u trenirkama i tenisicama, naravno sve opet ovisi kakva je trenirka. Ali otići nekam na roštilj, u prirodu, putovati ne mogu zamisliti sve to bez trenirke ...Ugodno se osječam u tome, opušteno a i veliki je izbor danas, pa si svatko može naći trenirkku po svom ukusu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj petra prvotno napisa Vidi poruku
    evo i ja sa pridružujem s iskustvom iz vana - ovdje trenirke isto tako vrlo često nose ponajviše useljenici, najčešće oni iz sjeverne Afrike a često i s Balkana.
    Jedino gdje se ona smatra normalnom je u fitness i sportskim klubovima, i za odrasle i za djecu, ali po vani nikako.
    Čak niti skupe brendirane trenirke ?
    Posljednje uređivanje od Mondu : 06.07.2010. at 10:23

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne - one su za fitness i sportske klubove - ili za jogging. jednako kao što su badići za plivanje.
    po cesti u trenirkama samo vidite taj jedan socijalno ugroženiji sloj stanovništva - a opet ne znam je li to jer baš vole trenirke, ili možda zato jer nemaju posao pa se nemaju zašto posebno oblačiti.
    Posljednje uređivanje od petra : 06.07.2010. at 10:27

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Neki dan je pisalo da mala od Brangeline hoće biti dečko i da nosi samo trenirke. Angelina je komentirala da je to valjda crnogorska moda jer dolje nose samo trenirke...daklem slično kao Njemačka.....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

petra to mi je baš totalno jadna i malograđanska onda sredina...mislim Belgija. Ako se po obleci tako procjenjuju ljudi. Shvaćam da je drugačije u svakoj zemlji ali čak i u velebnoj USA trenirke su status. Vidiš kako je sve to etnocentrično...U Americi se ponose fancy trenirkama a u Belgiji je to samo za teretane i slično...
    hmmm...ne znam ...osobno ne volim nikada takve sredine gdje to svedeno na status maltene getoizacije...ali to je svijet!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne - one su za fitness i sportske klubove - ili za jogging. jednako kao što su badići za plivanje.
    po cesti u trenirkama samo vidite taj jedan socijalno ugroženiji sloj stanovništva - a opet ne znam je li to jer baš vole trenirke, ili možda zato jer nemaju posao pa se nemaju zašto posebno oblačiti.
    Nemoj mi rec da i socijalno ugroženi imaju po 200 eura za donji dio neke fensi šmensi trenirke ?

Ak je tak, idem ja u Belgiju, niš ne raditi i uživati...
    Posljednje uređivanje od Mondu : 06.07.2010. at 10:37

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da crnogorska moda

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kad bi me vidjela znala bi da ne vrištim, uopće, u meni jos uvijek čuči razmažena curica koja valjda mora biti uvijek u pravu, kužiš kaj hoću reći ...nema tu neke ljutnje ili mržnje, nikako...jednostavno ispadnem takva, ne želim nekoga povrijediti već sam direktna i iskrena, što se ovdje često krivo protumači...a daleko od toga da zelim nekoga osobno uvrijediti.

Inače, baš sam malo promatrala svoje curke i mogu reći da sve nose trenirke, ispred zgrade kad smo s klincima, to su obične pamučne trenirke, na kave se ide u onim boljim.
    A tu kod nas ima jedna mama koja je tak sexy u trenirci da kad ju covjek vidi na trenutak posumnja u svoju seksualnu orijentaciju ....uglavnom mogu reći da su trenirke odlična stvar kad se zelimo osjećati ležerno i nesputano.
    a jbg fakat smo različiti i u ovom i u RL, ja te vidiš kužim, uopće ne doživljavam te tvoje postove niti napdački, niti kaj ja znam uvredljivim i sl....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemam pojma jel imaju, ali te trenirke ne nose van - vidim ljude u nekim markiranim trenirkama na fitnessu ili na tenisu, al po cesti ne.
    jednostavno kutura života je ovdje takva da se u trenirkama, osim u nekim zabačenim četvrtima, ne hoda po cesti. one služe svojoj svrsi - odnosno nosi ih se za sportske aktivnosti, kao što se oni koji treniraju nogomet ne šetaju vani u kopačkama ili biciklisti u biciklističkim gaćama - nemam ništa protiv biciklističkih gaća ali jednostavno ljude ne vidim da se vani šeću u tome, obuku ih ak idu voziti bicikl.

ne vidim što je tu zapravo čudno.

a postoji i ona narodna "odjeća ne čini čovjeka" - i naravno da je tako, ali nemojte mi reći da svugdje u svijetu odjevanje na bilo koji način ne odaje socijalni status osobe - nije to specifičnost za Belgiju. Zapravo moram priznati da se u Hrvatskoj ljudi puno više bahate markama, Chanelima, Diorima i Louis Vuittonima nego ovdje.
    Zapravo ovdje je sve puno umjerenje - ali ljudi jednostavno nose primjerenu odjeću za pojedine okolnosti.

Konačno, neki od vas kao da smatraju da su socijalne razlike izvanzemaljska pojava - blago vam se u kojem svijetu možete živjeti ako one za vas ne postoje, jer često ih samo oni najnajbolje stojeći nisu svjesni - ali one su nažalost realnost svijeta u kojem živimo, iako svi mi težimo tome da one budu što manje i što suptilnije, ali tu su...

i jednostavno trenirka je često - ne u Belgiji, nego u većini ovih sjevernih zemalja - povezana sa sportskom aktivnošću. ukoliko je nošena izvan nje, ukazuje na određeni socijalni status ili je pak slika nekon alternativnog đira, ali u to ne ulazim.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

zato ja volim ove moje švabe, to je tak ležeran narod, opće se nitko ne zemara ko kaj nosi, gdje i kak, na poslu uopće nisu obavezna odijela niti kravate (osim nekih kaj ja znam prijema, važnih sastanka kod pregovora i sl.) ali ovak svaki dan, obučeš kaj ti dođe pod ruku, možeš slobodno doći i u trenirki i u japankama (po ljeti naravno). moj muž i njegove kolege svi to redom prakticiraju, boss također. isto je i po parkovima i sa susedima, druženje bilo koje vrste, trenirke i sportska ležerna obleka su na veliko u opticaju. meni se to sviđa.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

socijalne razlike postoje svugdje na svijetu. Samo možda u nekim filozofijama ili knjigama svijet je savršeno upakiran. No ono što je meni važno da meni odjevni predmet pa ni druga neka materija neće puno reći o nekoj osobi. Za razliku od drugih zemalja mi u našoj Rvackoj imamo i jednu jako čestu pošast, možda koja nije tako česta drugdje. Bez obzira koliko ljudi imali novaca kupovat će se stvari koje su u trendu. Bez obzira imao taj prihode od 2000 ili 20 000kn. Eto to je kod nas mentalitet...opet nećemo generalizirati. I ne mislim da sam zbog toga uskraćena. Svakome je lijepo tamo gdje jest jer u protivnom ne bi tamo živio...pa pretpostavljam petra da je i tebi u Belgiji lijepo..pa će ti opet u Hrvatskoj biti lijepo pa opet u nekoj drugoj zemlji gdje vas posao odvede. Možda onda začujemo i podatke kako je s trenirkama primjerice u Brazilu.. (ne znam o kojoj zemlji za sljedeću misiju sanjate...)
    A što se tiče primjerice drugih obleka tipa navedenih kopački i slično..mislim da je malo drugačije. Trenirke su se jako diferencirale pa nisu samo sportski dodatak. Pomodarstvo stvara kult pa eto i trenirke su postale kult. kao što su se nekada zgražali nad trapkama američkih farmera....
    Posljednje uređivanje od stellita : 06.07.2010. at 12:30

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne kuzim zasto bi markirana trenerka trebala biti prihvatljivija u npr. restoranu od one nemarkirane.
    I jedva sam muza iscupala iz tih prokletih vreca. Sad vec godinama nema niti jednu. I sta cemu, kog vraga, ne ide u teretanu nit se bavi sportom. U birtiju moze i u hlacama.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa Vidi poruku
    Možda će nekoga zanimati kako stoje stvari sa trenirkama na dječijim igralištima kod mene u Njemačkoj. Ovdije djeca pa i ona najmanja sva nose traperice, a tako je i sa mamama. O trenerkama se i ne priča...Naselje je skoro pa čisto njemačko ...ima malo stranaca...kažu mi da u drugima naseljima gdje ima više stranaca ima i više trenirki...valjda Njemci zato neće trenirke...traperice su svugdje ok, ali trenirke vidim zapinju...MM ne bi ni za živu glavu obukao trenirku
    Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    zato ja volim ove moje švabe, to je tak ležeran narod, opće se nitko ne zemara ko kaj nosi, gdje i kak, na poslu uopće nisu obavezna odijela niti kravate (osim nekih kaj ja znam prijema, važnih sastanka kod pregovora i sl.) ali ovak svaki dan, obučeš kaj ti dođe pod ruku, možeš slobodno doći i u trenirki i u japankama (po ljeti naravno). moj muž i njegove kolege svi to redom prakticiraju, boss također. isto je i po parkovima i sa susedima, druženje bilo koje vrste, trenirke i sportska ležerna obleka su na veliko u opticaju. meni se to sviđa.
    eto i u jednoj zemlji razlicit stav oko trenirke, mada mi se ovaj od samaritanke cini blizi onome sto sam ja vidjela.

nosim trenirke, po doma, kad se rolam, vozim bicikl, a nekad kad zurim s klincima u parkic.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma meni se općenito čini da su ljudi u Hrvatskoj puno bolje obučeni od ovih vani. da se zapravo kod nas puno više pozornosti pridaje markama - ovdje nikome na bi palo napamet da si ode po odjelo u Armani i plaća ga u 6 rata - ako nema za Armani kupi Boss ili bilo koje drugo odjelo. Važnost se markama zapravo uopće ne pridaje.
    Ali pridaje se vrsti odjeće - znači na posao možeš doći u hlaćama iz H&M koje koštaju 9,99Eura ali ne možeš u trenirci koja možda košta 300.
    isto tako ne možeš se pojaviti u japankama ili cocsicama.
    meni s e to zapravo puno više sviđa.
    i moram priznati da mi je puno više malograđanski šetati po cesti općenito u vrlo istaknuto brendiranoj odjeći (bila to trenirka ili naočale) nego u finoj diskretno markiranoj robi.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa sad vi recite kako trenirke nemaju neko simboličko značenje?
    samaritanka evo koliko podataka...fakat ne bi pomislila da je u Njemačkoj takav tabu trenirka...hmm
    ni ja jer oko mene nije tako, baš naprotiv kao što sam i opisala, ali moguće da to ovisi i o krugovima u kojima se ljudi kreću, poslu a možda i pokrajini, makar mi smo u bavarskoj, a bavarci su poznati po kak ti uštogljenosti i konzervatizmu..meni je to u svakom slučaju prvi glas. makar ma vraga prijatelji su nam u baden-wüttenbergu, mislim isto se poklanja pažnje na ležernost i trenirka se nosi, kad malo razmislim klince nisam nikad vidjela u nećem drugom, a ovi su baš imući, obrazovni i, i,...sve ono što se kod tih stvari već obligatorno naglašava...
    Posljednje uređivanje od moia : 06.07.2010. at 12:42

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da...nažalost ljudi će radije na rate kupovati samo da se vidi da nose kao neku marku..bezveze po meni.
    Petra nemoj preosobno shvaćati postove moje..nije usmjereno tebi nego zemlji...ja nikada nisam bila u Belgiji primjerice pa komentiram na osnovu onoga što si pisala. Po tome meni ta zemlja izgleda jako "zatvorena". Ako bi me netko čudno gledao jer sam npr. izašla u trenirci i smatrao da to nije primjereno za ulicu. Za mene je to malograđanština...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma meni se općenito čini da su ljudi u Hrvatskoj puno bolje obučeni od ovih vani. da se zapravo kod nas puno više pozornosti pridaje markama - ovdje nikome na bi palo napamet da si ode po odjelo u Armani i plaća ga u 6 rata - ako nema za Armani kupi Boss ili bilo koje drugo odjelo. Važnost se markama zapravo uopće ne pridaje.
    Ali pridaje se vrsti odjeće - znači na posao možeš doći u hlaćama iz H&M koje koštaju 9,99Eura ali ne možeš u trenirci koja možda košta 300.
    meni s e to zapravo puno više sviđa.
    i moram priznati da mi je puno više malograđanski šetati po cesti općenito u vrlo istaknuto brendiranoj odjeći (bila to trenirka ili naočale) nego u finoj diskretno markiranoj robi.
    da tako se i meni čini i dijelim mišljenje, osim ovo za trenirku.
    a a pro po njemaca, pa oni generalno više polažu pažnju na " čvrstu valutu" tj. nekretnine, dobra kola i tak, brodić kakav. sjećam još iz djetinjstva jednih prijatelja njemaca od mojih, imali su love i to podosta, mislim imaju još uvijek, često smo išli zajedno na krstarenje jadranom, imju jahtu, ali recimo kupače gačice su se nosile dok se ne raspadnu, tražio se uvijek jeftin restoran ili konoba za pojest, nikakve fensi šmensi restorani i skupi izlasci i tako. sjećam da su se naši odrasli u društvu uvijek sprdali iz toga, kao gle imaju love a štede na kupačima, ali eto, to je tako.
    Posljednje uređivanje od moia : 06.07.2010. at 12:50

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam za Brisel, al u New Yorku, fency restoran na Park Avenue, ručak smo platili 300 $ za nas 3 a ja sam bila u trenirci, i to ne nekoj extra skupoj, najobičnijoj Nike. I rođakova supruga, koja je top 5 hair stylists u NY je bila u trenirci, i osim što su bili jako ljubazni i friendly jer je tu svaki dan, nisam primjetila da je netko krivo gleda. Tako da izgleda u NY taj trend da je trenirka za "siromašne" ne vrijedi...

Aaaa Stellita uhvatila me ova tvoja tema!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Roza, nije za siromašne, nego je za posebne prilike.
    ali istina je da ovdje u restoranu, posebno u nekom fensi-šmensi, nećeš vidjeti ljude u trenirkama...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Roza humor je zarazan..rekoh ti...čak i kod ovakve teme...neka..bar malo odmaramo umove od teških filozofiranja...
    Petra ma kužim ja da ti mene kužiš...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma petra, pa nećeš niti u Hrvatskoj, niti ljudi ovdje nose trenirku na posao.
    Radi se o slobodnom vremenu, o odlasku na dječja igrališta, i šetanju 'po kvartu'.
    Pretpostavljam da i Belgijanci nose neku vrstu sportske odjeće za takve prilike.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A znam, a što ako sam bila u gym-u i na putu nazad odlučila stat na light lunch u neki fensi restoran u svojoj novoj Prada trenirci? (ha ha ha ovo troje mi zvuči tako smješno u kontekstu da bih ja to ikad radila LOL).
    Ma kužim Petra, samo se šalim...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, budu većinom u trapericama i tenisicama - ali ne vidim ih u trenirkama
    ni njih ni djecu.
    osim ako idu s djecom na tenis, onda se obuku za tenis, ili kako koji sport "nalaže". ili ako idu trčati, onda imaju trenirku.
    inače, trenirka se ne vidi.... ne znam, ali iskreno, ne vidim ljude po cesti, u kinu, u kazalištu, u restoranu, čak u shoppingu u trenirci... a možda sam ja čudna, pojma nemam.
    ili sindrom trenirke još nije zahvatio sjeverne krajeve

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Niti ja u Zagrebu ne vidim ljude u trenirkama, osim u dječjim parkovima, i to kvartovskima, i na Sljemenu, ili Jarunu/Bundeku i to one koji se rolaju ili voze bicikl.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čini mi se da je Beč negdje na pola puta, prema onome što ovdje čitam.

Trenirke u restoranima, šetnji ulicom i slično zaista su gotovo isključivo vezane za useljenike iz istočnih republika ex-Yu. (Pa čak i skupe trenirke - nije ih teško kupiti, što u outletovima, što na rasprodajama.)

S druge strane, ljudi često stave role u ruksak i u trenirci se preko cijelog grada javnim prijevozom upute na Dunav ili negdje drugdje gdje se bave sportom. Utoliko trenirke jesu za sport, ali nakon tog sporta, u specifičnom lokalima moguće je vidjeti i goste u trenirkama kako ispijaju kavu i pritom mislim na onu vrstu ljudi koja u nekim drugim prilikama ne bi išla u trenirci na piće. (Ista stvar je npr. u kafićima na Šalati.)

Što se tiče posla, rekla bih da to ovisi o branši; primjerice, mm radi u jednoj tradicionalno konzervativnoj sredini, pa čak i u tom relativno krutom okruženju postoji u visokom menadžmentu čovjek koji je na poslu u odijelu i Birkenstocksicama. Po marketinškim agencijama ili novinskim redakcijama lakše je naći ljude u crocsicama i casual odjeći nego odjevene prema poslovnom dress-codeu.

Moje iskustvo s Amerikom je takvo da je uslužno osoblje tamo zaista uslužno i jedako ljubazno prema gostu u svili i kadifi kao i prema gostu u poderanim trapericama ili trenirci. Međutim, to ne znači da i tamo ne postoji bonton odijevanja.

On topic: otkad znam za sebe, trenirke (tj. donji dio) su mi odjeća za sport i za kod kuće. Za mene je dolazak kući, redom: izuvanje cipela, pranje ruku i presvlačenje (donji dio trenirke plus neka lijepa majica - ja kod kuće ne nosim staru, rasparenu, zaflekanu, poderanu ili bezobličnu odjeću).

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

odsada si Petra "zaražena" sindromom..pa ćeš posvuda oko sebe samo i viđati trenirke
    znaš ono..kad si trudna onda samo vidiš trudnice...
    Roza molim lijepo da Pradu isključivo za đir po igralištu furaš
    navukla si se na sindrom ....haha

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da na posao neću doći u trenirci, niti ću u njoj ići na neki ručak ili rođendan, zna se čemu trenirka služi. Odlazak na Jarun, rolanje, šetnja po prirodi, ispijanje kave u obližnjem kafiću, e tada trenirka dolazi u obzir. Kaj mogu, volim trenirke!!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Od malih nogu sam doma slušala da je trenirka za ono što joj i ime kaže - za treniranje!

Moji roditelji su ih koristili (mama i dan danas) samo za vježbanje, čak niti za po doma, tako da mi je takav način razmišljanja blizak. Ok, bili smo intenzivno orjentirani na inozemstvo (Njemačka) u doma mog djetinjstva i mladosti pa razumijem razmišljanje cura koje tamo žive i o tome pišu.

Ja ih nosim po kući ali po vani ne. Evo, slično kao Sanja, kako je napisala gore.

Po vani sa H. sam u tajicama, trapericama, lanenim hlačama...

Običnije trenirke se razvuku i izgube oblik prije ili kasnije a kupovanje skupih mi je bezveze, radije si kupim neki odrugi odjevni predmet.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

a jbg fakat smo različiti i u ovom i u RL, ja te vidiš kužim, uopće ne doživljavam te tvoje postove niti napdački, niti kaj ja znam uvredljivim i sl....
    Ajd da me bar netko razumije
    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne kuzim zasto bi markirana trenerka trebala biti prihvatljivija u npr. restoranu od one nemarkirane.
    Ma ja ne mislim baš da ljudi idu u trenirkama po restoranima, općenito bile markirane ili obične...jedno je sjest u kvartu na kavu u trenirci, a drugo vecerati u nekom restoranu, ali opet do lokalnog zdravljaka s ćevapima bi mogla u trenirci, onoj boljoj, dođem na piće, pa usput čalabrknem i ćevape.
    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ma petra, pa nećeš niti u Hrvatskoj, niti ljudi ovdje nose trenirku na posao.
    Radi se o slobodnom vremenu, o odlasku na dječja igrališta, i šetanju 'po kvartu'.
    Pretpostavljam da i Belgijanci nose neku vrstu sportske odjeće za takve prilike.
    Da, tak i ja mislim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sindrom trenirke = kad procvatu apsidistre XD

ja, kao ,prava balkanka_seljanka ( kako se lijepo rimuje )

trenirku ne nosim samo na posao , a često je u slobodnim trenutcima kombiniram sa žutim zlatom i kroksicama.

Ako prolazite kroz klc, to vam je znak raspoznavanja, možemo popiti i kavu ako vam neće bit bed sjest sa mnom XP

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zakaj bi bio bed sjesti na kavu? uvijek ćemo naći neko dobro opravdanje za tvoj styling...
    no šalu na stranu kad je već tematika toliko zaokupljena mišlju o trenirci kao odjevnom predmetu (odavno sam odustala da će mi se tema vratiti na kolosjek broj 1 )...kada te svećenik dočeka u radno vrijeme župnog ureda u trenirci crveno-zlatno-zelenih nijansi s razvaljenim torzom i maljavim prsima , a čačkalicom u ustima te pitanjem "a šta vi trebate??"..."pa mi smo došli po potvrdu o krštenju"..a meni onako usta zjape jer ne mogu vjerovat da nam je u radno vrijeme župnog ureda tako netko došao obučen a svećenik..."Nemam ja sada vremena.." i zatvori nam vrata..ono..kaj???
    Dobro....nazovemo mi frenda, btw glasnogovornika nadbiskupije....sutradan odemo opet. On dobar dan, pa izvolite, pa nisam znao...zakopčan u mantiju sve do zadnjeg gumba...e da...imao je i zlatnu lančugu s križem..života mi...
    To je bilo u negativnom kontekstu trenirke i neženstvene uporabe drugog naravno spola...
    s njim ne bi na kavu....

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

O ovoj temi sam se ja zapitala kada sam došla živjeti u ovaj naš mali grad i kada sam odjednom primijetila da svi hodaju u trenirkama. I to ne bilo kakvim: to su sve marke u kojima se prošetava rivom. Za mene je to bio svojevrstan šok jer smo mi trenirku nosili po kući ili za u prirodu. U Zg-u na faksu to isto nisan vidjela. Tako da mi to nije jasno: zašto ljudi kupuju skupe nike, adidas... trenirke i u njima samo šetaju?
    Ja tu praksu nisam usvojila, pa ni u terudnoći, osim po kući. Ima i druge udobne i sportske odjeće.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uporno ode ova tema....
    Nego, da i ja kažem nešto o trenirci.
    Obožavam ih nosit, ali imam odvikavanje jer se širi skupa sa mnom i to je začarani krug. Od poroda bila mi je glavni komad odjeće.
    Dosta više!
    Bez obzira što sam sad mama mogu se osjećati ugodno i u trapericama ili čemu već. Od sad pa nadalje nosim po potrebi kad znam da ću skakat okolo za malim ili se prljat kraj pećnice. Ne u goste, ne na kavu, ne do dućana!
    Nikome ne zamjeram što to (ne)radi, već sama sebi stajem na kraj. I zapuštenosti svojoj, jer uz trenirku navučem neku majicu, operem zube i mislim si da sam super, ipak sam ja mama. Dosta!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Bjelko hvala što si svojom poantom pogodila moju i vratila mi temu na kolosjek!!!
    to je to...ono što si napisala:
    Od poroda bila mi je glavni komad odjeće.
    Dosta više!
    Bez obzira što sam sad mama mogu se osjećati ugodno i u trapericama ili čemu već. Od sad pa nadalje nosim po potrebi kad znam da ću skakat okolo za malim ili se prljat kraj pećnice. Ne u goste, ne na kavu, ne do dućana!
    upravo to..poanta je ovo boldano...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vas dvije k'o sestre blizanke!
    Mondu i moia!
    Nekada pomislim da ste jedna osoba. Uvijek nabrijane. Samo vam fali treća, Death-of-Art.
    Ma zezam se, naravno.

Markirane trenerke stvarno ne kužim.
    Zašto nekome za udobnost treba marka?
    Običan pamuk je udoban, ne? Zašto mora imati etiketu?
    Izbočine na koljenima? Pa šta?!
    Uh, nikad žensko od mene!
    To mi je ista fora kao kupiti odjeću za kod kuće. Bacanje novca kad ima toliko stare, iznošene odjeće koju nakon što ju potrošiš vani, nosiš lijepo kod kuće. Dok se ne raspadne

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mondu i moia!
    Nekada pomislim da ste jedna osoba. Uvijek nabrijane. Samo vam fali treća, Death-of-Art.
    Ma zezam se, naravno.

ha ha dobra si, da fakat, imaš pravo, čak su nam i nikovi nekak slični. ali nismo iste persone, nego nemoj hajcati moderatore s time, pleas, možda će još neka to i povjerovati

i nemoj mi dirati moju Death-of-Art, curka mi je zakon

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

To mi je ista fora kao kupiti odjeću za kod kuće. Bacanje novca kad ima toliko stare, iznošene odjeće koju nakon što ju potrošiš vani, nosiš lijepo kod kuće. Dok se ne raspadne
    ni ja, prije dok sam bila mlađa možda mi je još to i predstavljalo neku foru, ali danas čak znam i skrivati marke, ne znam od kuda mi to, ali nekako sam se počela osjećati loše kad mi se marka previše vidi, ne samo na trenirci, ma bilo gdje, imam onda osjećaj da svi bulje i mene i misle si, a po gle ovu kaj glumi

inače ovo prakticiram i ja, stara roba za po kući. ne izgleda ona nužno otrcano i bezbojno, inače imam naviku od mladosti paziti na odjeću, ali mi je bacanje novaca kupovanje odjeće za po kući, a pogotovo sada kad imam malu bebu doma, pa se svakih 2 sata moram presvući jer sam zbljucana

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mondu i moia!
    Ma zezam se, naravno.

stalkerico....

e stvarno mi je bilo palo na pamet jučer kak će netko pomisliti da smo nas dvije klonovi, ali ipak nismo.

I nismo baš skroz iste, meni DoA ne odgovara kao sugovornik.

Ma bit markiranih trenirki meni nije udobnost, uopće, za to mi je ok i trenirka iz H&M-a, stvar je u estetici, obično te skupe trenirke izgledaju i ljepše i najčešće su kvalitetnije, i onda još skombiniraš uz trenirku neke super tenisice, meni je to odlično za vidjeti na ženi i dobro se osjećam tako obučena, a to mi je najbitnije (ovo drugo, jel ).
    Takve trenirke ne nosim po doma.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bjelko hvala što si svojom poantom pogodila moju i vratila mi temu na kolosjek!!!
    nema na čemu!

Mogu reći da se dosta uspješno vraćam u hlače, danas su to opet neke sportske ali imaju zatvarač i gumb, zakon!
    Uglavnom, mislim da se možemo nakon nekog vremena izvući iz trenirki, tim lakše što su djeca veća pa nas ne budu prljali.
    Daleko od toga da neću kasnije opet nositi trenirke, ali ne non stop.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jučer sam stjecajem okolnosti provela popodne na hitnoj. Gledala sam oko sebe ljude dok sam čekala - vrlo šareni uzorak svih dobi, oba spola... pravi mišmaš. Tamo su svi došli zbog neke hude sile, na brzinu...i to u odjeći u kojoj su se zatekli.

Moglo se vidjeti stvarno svega: od šlafroka na kopčanje i štofanih hlača, pa do kratkih hlača i trenirki... Od štikli do japanki. Svega. Gledam sebe u staklu vrata: t-majica, traperice (u iste stanem treću sezonu, a to je već uspjeh), balerinke na bosu nogu - niš posebno, iako ja nisam tip koji bi se mogao sakriti u gomili (izda me glas, a ne izgled).

I ne, NIJE bilo baš puno trenirki, možda četvrtina. Bilo ih je više na strani kirurgije (dečki se skršili na košarci ili nogometu). Čak su i mame s djecom uglavnom bile u nekim kepericama, trapericama, pa čak i suknjama. Daklem, nije trenirka neki obvezan odjevni predmet.

Dodatak: Idući put ću kratiti vrijeme u čekaonici pedijatra - da vidim ima li tamo veći udio trenirki....
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.07.2010. at 10:38 Razlog: Dodatak

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

može Peterlin...očekujemo nove vijesti o trenirkama u čekaonici kod pedijatra..

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •