Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
kad vas čitam na ovakvim i sličnim temama zapravo se iznenadim koliko su neki ljudi kritični prema drugima i koliko se neki zamaraju tuđim izgledom. možda sam ja čudna, ali zaista nikada ne obraćam pažnju na to kako se netko obukao, jel mu je kosa obojana, jel se šminkao, jel u trenerci i sl. zapravo, primjećujem, odnosno obraćam pažnju samo onda kada mi se svidi nečiji izgled, odnosno kada se lijepo obuče ili ima novu frizuru, izgleda bolje nego inače itd. imala sam jednu prijateljicu koja je stalno govorila nešto u stilu vidi ovu kakve hlače ima, kako je sparila torbicu na te cipele i to me strašno živciralo slušati, a kamoli gledati i zamarati se time.
ja se oblačim u ono što mi je ugodno ili čisto ili dostupno, ako ću se srediti sredit ću se, ako mi se neda neću. no vidiš, iza ljudskih pogleda na ulici se očito kriju analizirajuće namjere ili je to samo šačica ljudi okupljena oko teme koja ih zanima. zapravo čudno mi je čitati kad netko daje izvještaj kako se oblače neke nepoznate žene u parku s djecom ili na ulici.
Pa nisam primjetila da je itko kritičan ili se zamara tuđim izgledom. Ali ga primjećujemo. Ti kažeš da ne, a sigurno ga donekle primjetiš, pa nisi slijepa. Evo, ja osobno i iskreno osim ako sam totalno smetena i jurim nekud uvijek ću primjetiti da netko nije pofarbao kosu i ima izrast sjedih, da je nedajbože obuo štikle na trenirku, kao i da netko ima prekrasne cipele ili haljinu, jesam li zato površna? Jednostavno to primjećujem kao i brdo drugih detalja, npr. kakvi su parketi u stanu gdje sam došla u goste. Estetika odijevanja (kao i unutarnjeg uređenja) me recimo baš interesira, nije mi ni struka niti opsesija, niti tako procjenjujem ljude, ali- primjećujem.