Evoj, moj D. ima 4 godine ( sada navršio) I ponaša se nerazumno, kada nešto hoće, da mu se kupi ili sl. zahtjeva to dok ne dobije ( od tate najčešće), ako mu se ne ispuni odmah, lupa vratima, mene lupa, viče, dere se, baca stvari , lupa po prozoru, onda ga ja odvučem ljuta u sobu jer mi je dosta i zatvorim ga( držim kvaku jer nemamo ključ), on lupa po vratima, baca stvari po sobi, dere se , urla, traži tatu. To traje oko 3 minute i onda tata dođe u sobu i uzme ga nositi i on prestane plakati. I naravno, ide zajedno sa njim po sladoled.
Ja ne znam kako da ga kaznim, jer da mu zabranim gledanje crtića ili komp., to bi bilo neizvedivo, jer bi opet urlao i vikao iradio užas po stanu, dok ne dobije crtić, a MM bi onda popustio.
Jedino da ga kaznim je da mu kažem da ne želim sa njim razgovarati dok mi se ne izvine za lupanje i udaranje, on za mene ne postoji. To mu eto uvijek kažem. Onda se izvine i da pusu uz moj nagovor da se izvine.
To je jedino šta ja mogu napraviti. Jer to histeritziranje više nije normalno, on namjerno otvara i zatvara vrata ilupa, viče iz bijesa, totalno je izvan kontrole tada i mene to razljuti najviše zato jer se MM buni da šta ga živciram, ako mu nešto krivo kažem( tipa , stavit ću to sladoled u frižider da se ne otopi, kada ga nisi otvorio-a on čeka tatu da ga dođe otvoriti-i počinje scena histeriziranja da tata mora doći u sobu otvoriti ga i MM na mene kaj ga moram živcirati od jutra? A on u kupuje sladoled u 7 ujutro jer je dijete tako htjelo). Na kraju se posvađam sa MM i sa D. ne želim razgovarati. To ponekad traje i 2 dana-da ne želim razgovarati , samo službeno-zube ruke prati i sl.
Jer je to dobra metoda? Jer stvarno ne znam šta više napraviti.