Citiraj vinalina prvotno napisa Vidi poruku
Dakle, hoću reći da kazna nikada ne pomaže. Vi ste veliki, ono je dijete i razlika je između vas što bi vi trebali znati razmišljati unaprijed, za razliku od njega. On reagira (akcija-reakcija) na vaše ponašanje, a vi to nebiste trebali.
I naravno, dijete nije pas, da reagira po naređenju. Probaj ga lijepo zamoliti, staviti ga u krilo, kada ima ispade, ne obazirati se ili ga nježno zadirkivati. Ali uvijek mora postojati odnos, razgovor...
Uopće ne razumijem što ne valja s Vinalinim savjetom. Evo, ja sam mama četverogodišnjaka pa možda smijem napisati isto - probati bez kazne kad ovo što frogica provodi (što ja ne bih nazvala kaznom nego nekim puno težim izrazom, ali nije konstruktivno) ionako ne pomaže. Jedino se ne bih složila s ovim "kazna nikad ne pomaže", mislim da ima djece koja funkcioniraju s kaznama. I mogu se složiti da ne možemo znati unaprijed kakvi ćemo roditelji biti, ali jednako kako Vinalina ne može 100% znati da nikad neće kažnjavati dijete, ne možemo ni mi svi ostali baš tako sigurno tvrditi da hoće i od sveg srca joj želim da uspije.

A da budem malo on topic, potpisala bih ovo:

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
vec si puno puta postavljala slicne teme, svako toliko izroni jedna o tome kako je tvoje dijete nemoguce...nista od toga pametno nije se izrodilo. najbolje da ti i tm potrazite pomoc kod nekog ko ce vas voditi i ukazati vam detaljno na sve greske koje radite, ima puno mjesta na kojima danas roditelji mogu potraziti pomoc. sretno!
Frogice, okrutno ću - mene tako frustriraju tvoji postovi, rade mi čvor negdje unutra, u njima uvijek iščitavam toliku pogubljenost i nezadovoljstvo i tebe i supruga da nije nikakvo čudo da je i maleni takav, pogubljen, nezadovoljan, ljut. Očito je da vidiš da vam ne ide dobro, da razmišljaš o tome, da ulažeš neko vrijeme da barem napišeš post - uloži ga onda u nešto konkretno, u pravu pomoć. I vodi računa da on ima već 4 godine, a vas dvoje puno, puno više i da to sigurno neće ići brzo. Želim vam puno sreće.