Pokazuje rezultate 1 do 50 od 127

Tema: Kažnjavanje 4 godišnjaka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

govorimo gotovo o istim stvarima ali ih drukčije zovemo.
    kazne,
    stajanje u kutu, sjedenje u određenoj fotelji ili na određenom mjestu za " razmišljanje" kod trogodišnjaka i starijim mislim da može djelovati stimulativno.
    smatram da već u toj dobi moraju shvatiti da loše ili opasno ponašanje ima i poslijedicu.
    Nakon "odguljene" kazne i mi razgovaramo, ustvari razgovavaramo i za vrijeme kazne,
    ali smatram da su nekada jednostavno premali za sva naša objašnjenja i upozorenja ili da im nedostaje koncentracije i volje u određenom trenutku slušati naša "naklapanja" koliko god bila kratka i odrješita.
    Ja ću ju radije smireno staviti u kaznu nego vikati. Kad se smiri, razgovaramo. Kod nas to pali. I ne vidim negativne posljedice.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa Vidi poruku
    smatram da već u toj dobi moraju shvatiti da loše ili opasno ponašanje ima i poslijedicu.
    Ja vjerujem da djeca od samog početka uče da svako ponašanje ima posljedicu. Uglavnom su to prirodne i logične posljedice. Prisilno sjedenje u kazni potiče poslušnost, ali nisam sigurna koliko približava samu posljedicu određenog ponašanja.

I vjerujem da se svako dijete voli osjećati dobro, a da se osjeća dobro kad se ponaša dobro i da se ponaša dobro, onda kad se osjeća dobro.

Ali dobro , nije mi cilj druge uvjeravati da rade krivo. Ja sam se javila da kažem da nas ima koji odgajamo i drugačije, da ne ostane vinalina naivka koja ne vjeruje u kaznu samo zato što još nije rodila. Ovo dalje htjedoh odgovoriti na pitanja. A naravno da mi je drago da nas ima još koji odgajamo bez kazni. A kako sam slučajno naletjela na jedan predivan tekst koji ima puno veze sa ovim o čem pričamo (i sa samim uvodnim pitanjem), ne mogu odolijeti da dio ne citiram:

"By condoning punishment as a disciplinary tool, we perpetuate the acceptability of the use of force and power to control others. At the same time we perpetuate our ignorance and our fear. We use punishment in order to stop behavior rather than having the courage to confront and understand it. By openly dealing with the underlying causes of the child's behavior, both parent and child have the opportunity to get a better and more realistic view of the child's actions, and any potential danger to the child and/or to the parent. We evolved to protect children from harm, not to harm them."
    James Kimmel, Ph.D.,

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

"By condoning punishment as a disciplinary tool, we perpetuate the acceptability of the use of force and power to control others. At the same time we perpetuate our ignorance and our fear. We use punishment in order to stop behavior rather than having the courage to confront and understand it. By openly dealing with the underlying causes of the child's behavior, both parent and child have the opportunity to get a better and more realistic view of the child's actions, and any potential danger to the child and/or to the parent. We evolved to protect children from harm, not to harm them."

Ovo je upravo to. Jako lijepo napisano.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •