Pokazuje rezultate 1 do 50 od 127

Tema: Kažnjavanje 4 godišnjaka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj irena bajrić prvotno napisa Vidi poruku
    ljudi, sudite po sebi i osluškujete svoje osjećaje
    pa evo ajde nek se mame koje zatvaraju svoju djecu u sobu ili im uskaraćuju hranu, neka sebe zatvore na tri sata i nek si i prozore zatvore - kako bi se vi osjećale?
    Pa ne znam jel to smješno uspoređivati, al sječam se dobro svog djetinstva. Mama me je kažnjavala kad bi bila zločesta, a u moje doba još je bila aktualna i šiba pa po guzi. Kad god bi napravila nešto zločesto (a nisam bila lako dijete - uvijek bi kovala neke urote iz zafrkancije) morala sam biti sama u sobi, bez TV-a, zabranili bi mi se štrumfići, nisam smjela ići vanka, itd itd itd raznorazne metode, a šiba po guzi je palila nekoliko puta kad sam stvarno napravila nešto s čim sam ugrozila sebe i druge. Ne sječam se da sam svoju mamu iti malo manje volila radi toga, niti je sad manje volim. Ne osjećam se frustrirano, niti joj zamjeram. Zapravo, bilo bi dobro da me je još strože držala, jer negdje kad sam imala 13-14 strogoća je popustila, pa sam recimo imala preburan pubertet koji mi sad i nije neka super uspomena.

Ali isto tako, nikad mi nisu uskračivali hranu niti me zatvarali u mračnu sobu, kako ti kažeš, to je too much.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma koja crna tri sata zatvaranja u sobu?

Koliko godina, toliko minuta. To ti treba u 3-4 navrata, da se klinac nauči hladiti, da SAM nauči da treba prekinuti aktivnost, da treba sjesti i kontrolirati se i da razmisli o tome što čini ili je učinio....

Ako trogodišnjaka ostaviš dulje od 2-3 minute na hlađenju, on će zaboraviti što se uopće dogodilo i eto kontraefekta. Pa sve te mjere treba provoditi s mozgom. I nije sve za svako dijete. MENI je najčešće trebalo tih 2-3 minute da se JA ohladim, jer bih svoja razularena derišta u protivnom izlemala ne samo šibom, nego i kloferom.

Djelovalo je. Izrasli smo iz toga i bez šibe i bez klofera i u roku par mjeseci bez potrebe za 1-2-3 hlađenjem. To brzo ide.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    MENI je najčešće trebalo tih 2-3 minute da se JA ohladim, jer bih svoja razularena derišta u protivnom izlemala ne samo šibom, nego i kloferom.

Djelovalo je. Izrasli smo iz toga i bez šibe i bez klofera i u roku par mjeseci bez potrebe za 1-2-3 hlađenjem. To brzo ide.
    Živa istina, tih 2-3 minute je taman da se ja ohladim i na ostanem kod "ne po guzi". Jučer je bio jedan od tih dana... Ufffff...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •