Nisam u pretražniku pronašla sličnu temu (samo jednu od prije 2 g za marmeladu bez bijelog šećera) pa molim moderatoricu da me uputi na istu ukoliko ipak postoji.
Zanima me ima li tko recepte (linkove) za marmelade/đemove/pekmeze bez šećera ili s npr. rižinim sladom, te s agar agarom (dakle bez želatine).
Na stranim stranicama ima brdo, ali ih većina koristi neke sastojke koje trenutno ne mogu nabaviti.
Također sam na gore spomenuoj temi pročitala da je Davor negdje pisao o ubacivanju jabuke zbog pektina, zna li itko koja je to tema bila?
hvala!


Odgovori s citatom
sjećam se da je trebao ići sirup od agave, a ja sam uzela ječmeni slad, jer sam taj imala, pa kažem nije bilo dosta slatko, a agar agar nikad ne doziram dobro
Stellita, i mene zanimaju omjeri!
pogotovo s vremenom kuhanja i sl.


baš me opušta to kuhanje pekmeza, samo da nije tak vruće 

