Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: ne dobiva na težini

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno ne dobiva na težini

dakle, moj mališa će za 9 dana navršiti 6 mjeseci. bio je na vaganju s 4 mjeseca i tad je imao 7200, a od onda do sada dobio je nekih 400-500 grama. važem ga doma, ali uvijek mi je bila ista kilaža i kod doktora i doma. znači u gotovo 2 mjeseca dobiio je max 500 grama. ima dovoljno pokakanih/popišanih pelena, vrlo je živahan (pa možda zato ne dobiva), općenito izgleda super. i nije me do jučer brinulo to njegovo nedobivanje na težini. međutim, jučer sam ga kupala i on zadnjih dana za vrijeme kupanja uzme termometar za kadu pa žvače plastiku. ništa neobično, no ja sam skužila da on iz termometra srče vode. ok, mislila sam - slučajno. ali onda je malo spustio glavu i povukao dobar cug iz kade. i tako još jednom dok nisam izvadila. napominjem - nikada mu nisam dala vodu i isključivo ga dojim. onda sam pomislila - ok, možda mu fali vode. posljednjih dana je vruće, ionako uskoro idemo s dohranom/vodom pa sam mu dala na žličicu još malo prokuhane vode koju ju s guštom popio. e sad se ja pitam je li moje mlijeko dovoljno? uz to pročestio je broj dojenja, no ni to me nije brinulo do ove ljubavi prema vodi. da li da možda ipak krenem s dohranom koji dan ranije?

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i mi smo imali isti problem.
    jos veci zapravo.
    isto u dobi od 4,5 mj do 6,5 mj smo dobili samo 200g.
    predica je rekla: mama, idemo jesti!!!

stvar je kod nas bila u tome da smo mi vec jeli jednu kasicu dnevno, koju sam uvela s nepunih 6mj, samo ispalo je da mu niti to nije dovoljno, jer sam mu davala oko 120 -140 g sto navodno nije dosta, jer oni imaju zeludac oko 160 - 200g.
    popiskanih i pokakanih pelena isto je imao uvijek dosta, bio je ok, dobre volje i sve pet.

sada imamo 7 punih mj, papamo dorucak i veceru, a izmedju cica.
    isto smo se doma vagali, nesto smo dobili, a ovih dana cemo na pedice da nam tamo kazu jesmo li ok i kako dalje.

moj ti je savjet: daj djetetu jesi i piti, sa 6mj su vec itekako spremni, a i gladni

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

argentina čitala sam malo tvoje postove i probleme, ali mislim da ipak nisu isti. moj mali jede na zahtjev i dojka mu je prilično mila. naravno teško mi je procijeniti koliko on zapravo pojede, ali ja mu unutar 3 sata uvijek nudim istu dojku i ne buni se. nemam pojma koliko puta jede jer mu ne brojim, a i pročestio je zadnjih dana što sam pripisala vručini/skoku u razvoju....ja mlijeka imam. možda malo manje nego na početku, ali mislim da je to samo zato jer se ustabilila ponuda i potražnja.
    zapravo, ono što hoću reci, ne bi me brinunulo nedobivanje na težini da nije počeo piti vodu iz kade možda oo smješno zvuči, ali on je u kadi izgledao kao žedni iz afrike. s tolkim guštom je srkao vodu pa se ja pitam ako mu u dojenju fali vode možda mu još nešto fali.a opet mislim da ako smo dogurali do sada samo s dojenjem da mu neće biti ništa ako još par dana preživi samo na mlijeku i kojoj kapi vode.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s tolkim guštom je srkao vodu
    zato što mu je to novo i zanimljivo, ne zato što je žedan.
    moja mlađa kćer (3 godine) još uvijek zna potegnut vodu iz kade. ne zato što je žedna, nego joj je gušt. ima nešto čarobno u pijenju te zmazane nasapunane vode, mi odrasli to nikad nećemo razumjeti

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jooj fuj, to i moja E radi od prvog dana i sad je naučila brata isto, a ja uzalud trošim riječi, gleda me u oči i pije, zašto? Nemam pojma!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

O da, i s mojom je bilo isto. Čini mi se da je u zadnje vrijeme (dakle s cca 3 godine) ipak prestalo, već neko vrijeme to nisam vidjela.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

anamix tvoji i moji su problemi slicni utoliko sto nam bebe nisu dobile dosta na tezini i sto nismo uvele dohranu prije 6. mj
    kod nas doduse ima toga jos, zubici nam idu pa smo nemirni, obozava dohranu pa to sve mijenja na stvari, mene nesto cice probadaju i skoro smo ostali bez mlijeka itd.
    ne znam sto bih ti savjetovala, mislim da bebu ne treba poceti hraniti tocno da dan kad puni 6 mj.
    neke su bebe zrele, spremne i zeljne novih okusa, mirisa i iskustava.
    a da im majcino mlijeko vise nije dovoljno u toj dobi za rast i napredak - to je sigurno.

evo mi smo se inace vratili sa vaganja, i nadoknadili smo tezinu!!
    sada papamo za dorucak voce, za veceru zitarice a izmedju imamo 4-5 podoja. nadam se da ce tako nekako ostati dok uskoro ne uvedemo i treci obrok

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

čitam vas i nadovezaću se sa pitanjem...
    moj malac (tri meseca) isključivo je dojen i tako nameravam i da ostane, do punih 6. između ostalog i zato jer ide leto i ne bih po vrućinčinama da uvodim nove ukuse. ipak, pitam se, da li mu i kad treba dati vode ako bude jako toplo? već sad, ovih par dana, češće traži da sisa, popije prvih par gutljaja vodenastijeg mleka i prestane, zadovoljan - verujem da je žedan. do kad će mu to biti dovoljno da utaži žeđ?
    Posljednje uređivanje od Vishnja : 10.06.2010. at 12:09

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

do uvođenja dohrane.
    što su vrućine veće, to je mlijeko vodenastije.
    nema potrebe dodavati nikakvu tekućinu, samo djetetu dati da siše kad god to zatraži.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja sam primjetila da D vise sisa ovih dana, a vodu stalno lize, ko stene je kad se kupa, samo ju hvata i rukama i nogama

slazem se s Lutonjicom, mislim da to radi samo zato sto mu je zaniljivo, a ne zato sto je zedan......
    Posljednje uređivanje od crnka84 : 10.06.2010. at 14:52

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hvala, apri. dakle, do daljnjeg sa mamine pipe...-)

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bok
    moja curica ima 4 mjeseca za koji dan i 6 kg.
    od prošlog vaganja prije 4 tjedna dobila je 500 g i zadnji tjedan sam pratila dobila je 120 g.
    kaže pedica mama, u zadnji obrok dajte još 40 ml adaptirano.da je dobila bar 200 više, ovako mi je granična!
    vidim i ja po cicama da su mekane i da mlijeka nema ko prije, i stavljam ju na cicu kad god hoće nekad 1 h nekad do 3h razmaka,al još ne vidim poboljšanje u cicama.ona se ne žali,ali točno osjetim kako je sve na granici....kupila sam nan1 za svaki slučaj al nikako ne bih tim putem...
    prošlo 2 djece prestala sa dojiti sa 2 mj jer su cice omekanile a ja bila neupućena...doduše bilo to prije 16 g...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa Vidi poruku
    bok
    moja curica ima 4 mjeseca za koji dan i 6 kg.
    od prošlog vaganja prije 4 tjedna dobila je 500 g i zadnji tjedan sam pratila dobila je 120 g.
    kaže pedica mama, u zadnji obrok dajte još 40 ml adaptirano.da je dobila bar 200 više, ovako mi je granična!
    vidim i ja po cicama da su mekane i da mlijeka nema ko prije, i stavljam ju na cicu kad god hoće nekad 1 h nekad do 3h razmaka,al još ne vidim poboljšanje u cicama.ona se ne žali,ali točno osjetim kako je sve na granici....kupila sam nan1 za svaki slučaj al nikako ne bih tim putem...
    prošlo 2 djece prestala sa dojiti sa 2 mj jer su cice omekanile a ja bila neupućena...doduše bilo to prije 16 g...
    Nikad više ti nebude osjećaj napetosti kao što je to bilo prvih mjeseci i
    to iz razloga što se uspostavio odnos ponude i potražnje i normalno je da su cice mekane, ali mlijeka ima isto i više jer što je dijete veće,
    istodobno je jače, jače i više vuće.
    A prirast ti je pogotovo za četvrti mjesec super! (pogotovo jer mališani vole štrajkati u tom razdoblju, pa dobivaju i manje) Mislim da ti stvarno nema potrebe za adaptiranim.

Moj mali je isključivo dojen, a od samog početka dobivao je po 600g, četvrti peti mjesec negdje 300 g, on je baš štrajkao.
    Ali pelene su bile punjene redovito, dojila sam ga na zahtjev i to je bilo to. Zašto bi ga bila tankala sa adaptiranim zato da zadovoljim, neznam što i koga.
    On i danas cica ko novorođenče, jede ostalu hranu ko veliki, a cice su mi ko da nema mlijeka, hoću reće mekane ko neznam kaj.

Neka djeca dobivaju više, neka doje na isti način pa dobivaju manje, različiti smo.
    Samo vi dojite na zahtjev, ne na sat i sve bude u redu.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

joj hvala ti na utjehi.pratiti ću ja to još ove dane pa se javim...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i mene su zbunjivale te mekane sise, no, ne brini
    M. je između 4. i 6. mj. dobila samo 400 grama iako je dojila na zahtjev
    bila je (i ostala) vrlo živahno i žilavo dijete, no pedicu to nije spriječilo da mi kaže kao i tebi da joj dajem AD
    nisam ju poslušala nego sam gnjavila M. da posisa siku do kraja
    naime, ona je imala fore da malo posisa, pa se meškolji, prdi, podriguje, odpuže...
    no, na SOS telefonu mi je cura rekla da ju ne gnjavim da posisa baš do kraja, kraja nego je bolje dati i jednu i drugu da ona količinski toga pojede više
    dobro, tvoja je cura mlađa, ali svejedno, probaj ne uvoditi AD
    dok je ona zadovljna i živahna, sve je ok,
    mamina sisa zna najbolje

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

točno tako,neću uvoditi ad ,barem ne još...čestim stavljanjem na cicu mislim da mi je mlijeko došlo u većoj količini, samo da tako ostane...javim....i hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •