Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Koliko treba da se cijela dojka isprazni

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Koliko treba da se cijela dojka isprazni

Koliko treba da se cijela dojka isprazni cicanjem?Moj je maleni cicao istu dojku oko 40 min. i još je u njoj bilo mlijeka.Pokušala sam izdajati i u 2 sata sam uspjela izdojiti samo 20 ml.Koristila sam se metodom iz Rodine brošure koju sam dobila u bolnici.Ne znam šta radim krivo...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne možeš to znati.
    Pravilo je, ako dijete često sisa, da se unutar 2 i pol sata nudi jedna te ista dojka, kako bi dijete došlo do masnijeg mlijeka.
    Izdajanje nije pokazatelj ima li u dojci mlijeka, jer dijete obično može izvući mlijeka i kad si se izdojila na sve moguće načine, a neke žene se uopće ne uspijevaju izdojiti, premda imaju mlijeka.

Nemoj se brinuti oko predugih podoja (vidjela sam i drugu tvoju temu ), dijete jednostavno traži tvoju blizinu i dojenje mu je utjeha kad je nervozno, umorno... zato i želi spavati samo uz tebe. I to je sve normalno. Znam da ti nije lako, ali tješi se mišlju da to neće dugo trajati. Pokušaj mu udovoljiti koliko možeš, ako ti postane preteško pokušaj ga utješiti i na druge načine, ljuljuškaj, pjevaj, šuškaj... izađite u šetnju... natjeraj muža da te zamjeni i tako dalje.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dojka se nikad ne može isprazniti do kraja, u njoj uvijek ima mlijeka.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ne možeš to znati.
    Pravilo je, ako dijete često sisa, da se unutar 2 i pol sata nudi jedna te ista dojka, kako bi dijete došlo do masnijeg mlijeka.
    Izdajanje nije pokazatelj ima li u dojci mlijeka, jer dijete obično može izvući mlijeka i kad si se izdojila na sve moguće načine, a neke žene se uopće ne uspijevaju izdojiti, premda imaju mlijeka.

Nemoj se brinuti oko predugih podoja (vidjela sam i drugu tvoju temu ), dijete jednostavno traži tvoju blizinu i dojenje mu je utjeha kad je nervozno, umorno... zato i želi spavati samo uz tebe. I to je sve normalno. Znam da ti nije lako, ali tješi se mišlju da to neće dugo trajati. Pokušaj mu udovoljiti koliko možeš, ako ti postane preteško pokušaj ga utješiti i na druge načine, ljuljuškaj, pjevaj, šuškaj... izađite u šetnju... natjeraj muža da te zamjeni i tako dalje.
    Danas smo bili na pregledu i maleni u je tjedan dana dobio samo 20g.Dr.mi je rekla da izdajam i da mu svakih 3 sata dam 65 ml,a ja sam u 2 sata izdojila samo 20 ml i to dok je spavao,dok je budan to je nemoguća misija.Inače ne bih ni probala izdajati,znam da nije dobro biti opterećen s brojkama i da to ne mora biti pokazatelj realnog stanja.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hm. Tjedan dana između vaganja je dosta kratko i moguća je greška u vaganju. Ali i ako je prirast premali, doktor ti nije dao dobre savjete!

Ispravan savjet bio bi: što češće na dojku, i posebno obratiti pažnju na noćne podoje,kad se stvara masnije i hranjivije mlijeko. Izdajanjem i davanjem na bočicu samo možeš zeznuti dojenje!
    Pratiti koliko dijete ima pomokrenih i pokakanih pelena, kako je raspoloženo inače?

Ja bih ti preporučila da se javiš na sos telefon za dojenje, tamo ćeš dobiti najbolje savjete: http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=61

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •