moj deckic 2,3 je danas pao u kuci, okretao se, izgubio ravnotezu i ravno zubima o pod. cim smo ga podigli zalila ga je krv, pa nismo mogli vidjeti sta je u pitanju. dane spominjem koliko je vristao!
nema posjekotinu, ali krvarilo mu je oko gornjih zubica i naglo oteklo, najvise meso iznad gornjih jedninica, a zatim usna gornja i donja. naglo su mu se smanjili zubici zbog mesa koje je nasjelo odozgo, ali kasnije smo ipak primijetili da su gornje jedinice malo utisnute prema gore, oko 3mm. otisli smo u hitnu djecijem stomatologu... ne bi trebalo, ali moguce je da je doslo do kontakta korjena zuba sa zamecima stalnih zuba, pri cemu ih je potrebno vaditi i sto moze ostaviti posljedice na stalne zube, kasnije nicanje, nepravilno nicanje ili kvalitetu zuba....to ce pokazati rtg, ali tek u ponedjeljak zbog vikenda. ionako, koliko sam se nacitala po netu, ne mozemo nista uraditi nabrzaka. sta je tu je.
ja se samo nadam da nije doslo do tog kontakta!!! nadam se!!!
imao je tako lijepe zubice, malo duze od dvica, sada su iste duzine, malo kraci.... no samo je vazno da nisu osteceni trajni zubici.
stvarno sam zabrinuta ako smo zeznuli trajne
jeste li vi povredjivali mlijecne zubice, utiskivali u desni... kako je proslo?