Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: krvarenje

sanjavanja

Početno krvarenje

bok,
    imam jedan problem koji me već počinje stvarno zabrinjavat.
    Menstruacija mi je neobična i krvarenje traje već dulje od dva tjedna, s tim da nisam ni bila sigurna je li to krvarenje ili menstruacija. Također osjećam i iritaciju i bol prilikom odnosa. Bila sam kod ginekologa, ali mi ništa nije rekla, samo me poslala na pretrage i par puta me pitala jesam li možda trudna.
    Je li netko imao sličnih problema ili zna što bi to moglo biti?
    hvala

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je isto trudnoća pala na pamet, jer sam imala sličan slučaj. Ako nije to, nemam sličnih iskustva. Nadam se da će ti netko reći više (ili da će rezultati pretraga stći brzo).

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ista stvar mi se dogodila prije dva mjeseca, menstrualno krvarenje koje je trajalo 15 dana.

Ginićka je rekla da je najvjerojatnije hormonalni disbalans (spomenula je dugotrajno dojenje kao mogući uzrok) i dala mi Cilesit (kontraceptivke).

Srećom se od tada ciklus unormalio, jako su mi loše ove tabletice djelovale.

A koje si pretrage radila?
    Posljednje uređivanje od trampolina : 18.07.2010. at 01:56

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam jednom krvarila 24 dana.
    ispostavilo se da imam cistu i nekakvu cistu sestru.
    same otišle i kasnije sve bilo ok.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ispravka, Cilest. Vidi se da mi nisu srcu prirasle.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav,
    Krvarim već 10 dana.
    Menstrucija mi je kasnila - došlo na 36 dana. Onda sam 4 dana slabije krvarila i sad svaki dan krvarim sve više. Ovu noć sam "promočila", a imam mooncup i platneni uložak.

Moguće je da ulazim u menopauzu. To mi nije neki šok. Al pitam, da li je kiretaža obavezna kod ovakvih problema ili ima nade da se to samo zaustavi ili uz neke lijekove?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ima nade, ne završi svako abnormalno krvarenje s kiretažom pa se nadajmo da neće ni tvoje...koliko ja znam najpopularniji lijek za prokrvariti/prestati krvariti kod nas je Duphaston.
    Naravno, za to moraš kod ginića (da ne ispadne da prepisujem online terapiju ) Ako je u pitanju početak menopauze mogao bi ti predložiti nadomjesnu terapiju.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

E da, nakon 10 dana krvarenja u pojačavanju ja bih se već uputila kod dr.
    Bila je sa mnom u bolnici žena s istim problemom koja je čekala malo duže, tipa 2-3 tjedna i na kraju završila na transfuziji i višemjesečnoj terapiji željezom, to ti ne treba...sretno!
    Posljednje uređivanje od Argente : 04.09.2013. at 11:01

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Poslid, ja bih otisla do gin barem da pogleda stanje endometrija. O tome ovisi sto ces dalje. Duphaston ili Provera bi bili prvi nacin reguliranja ciklusa, a ako na njih ne bude dobre reakcije onda je opcija nadomjesna terapija. Ili Mirena. Ali ako je to prvi put da se tako poremetio ciklus, mozda ne bude ni potrebe, mozda se ne ponovi uskoro.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Poslid, nakon 10 dana treba ici ginekologu. Moze ti dati i kapljice ergometrina- Ergotyl ili slican naziv. Tek ako lijekovi ne djeluju ide kiretaza. No ako kap slijedi kap ili cak mlaz, nemoj cekati, odi po lijekove. mozes i na hitnu.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni je propisan duphaston. Nakon njega je uslijedila normalna menstruacija. Od tada ciklus reguliram vrkutom i stolisnikom (već skoro godinu dana i nikad nije bio uredniji).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •