Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Tortne fontane

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Tortne fontane

Možda sam našla način kako zamaskirati nesposobnost ukrašavanja torte
    Dakle, gledam ovdje tortne fontane. Je li to nešto što se zabode u tortu i onda bude kao vatromet? Može li se koristiti u zatvorenom? Je li opasno? Je li "fora" ili "onako" djeci od 4 godine? Može li se uvjerljivo tvrditi da je zapravo tortna fontana uništila fenomenalnu i složenu dekoraciju zoološkog vrta? Koliko toga treba za tortu veličine originalnog lima iz pećnice? Hvala na pomoći i iskustvima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kaj to nije ono kaj stavljaju na svdbene torte? To je to kao što kažeš kao vatromet.
    Ako serviraš tortu kao na svadbi - u potpunom mraku s par takvih fontana, nema šanse da skuže lošu dekoraciju.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potrebna ti je jedna fontana bez obzira na veličinu torte
    mi to stalno koristimo, taman se otpjeva sretan rođendan dok gori LOL
    može se koristiti u zatvorenom, fora je svima, ali nema šanse da sakrije dekoraciju LOL

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ali nema šanse da sakrije dekoraciju LOL
    Osim što će, dok gori, sve oči biti uprte u taj vatromet.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A ne mogu po mraku, dječji je rođendan... T. hoće zoološki vrt na torti, kako ću, kako, kako?? Mislila sam da će ovo prikriti musavost.

Lutonjice, tamo na linku su svakakve fontane, raznih cijena, a nema nekih opisa, što vi uzimate? I prodaje li se to u nekim običnim dućanima ili ću morati naručivati online?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam ih vidjela u našem lokalnom malom Konzumu, pa pretpostavljam da ih ima svaka veča trgovina.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam kupila u "Sve i svašta", ali tebi to nije usput. Pretpostavljam da ih ima svugdje.

Nego... Zašto po torti ne poslažeš životinjice iz jaja Životinjsko carstvo? Možeš kupiti i zelene čokoladne mrvice da glume travu, jedino što ih ne smiješ staviti na filu unaprijed da se ne rastope, nego neposredno prije posluživanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve i svašta dostavlja i na kućnu adresu, mi smo tako kupili i pokrivke i fontane.

ima ih i u konzumu, plodinama, mercatoru ...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

belarosa, pa zar nije ona torta s teletabisima bila klincima baš fora?

ja predlažem pokrivku za tortu, tu nema šanse da fulaš

ili da kupiš gotove životinje od npr. marcipana, ili one iz životinjskog carstva ili tako nešto?

evo npr. figure http://www.sveisvasta.hr/ducan/jestive-figurice.html
    ili pokrivke http://www.sveisvasta.hr/ducan/jesti...&limitstart=80

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja samo da kazem da budete oprezni sa tim vatrometom za tortu. Znam decka koji je ostao bez obrva jer je bio nagnut nad tortom dok je palio to cudo

A i ja bih zoo napravila sa kupovnim zivotinjama, zelene mrvice kao trava su isto dobra ideja (ili zeleni ticino narendan na sitan ribez). A ograde za zivotinje mozes da napravis od ticino mase, da izgledaju kao drvene (pravis braon gliste i slazes jedna na drugu). Ne mere biti gore od teletabisa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pišu na njima uputstva
    i zar nije logično da ne stojiš NAD vatrometom dok ga pališ? )

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja sam samo htjela reci da ZOO mozes napraviti s figuricama i drugim stvarima. recimo stavis glazuru od cokolade (sto je zemlja), u nedostatku zelenih mrvica mozes obojati kokosovo brasno u zeleno. dakle rjesila si zemlju i travu. figurice plasticne ili pak mozes staviti i gumene bombone (da znam da nisu zdrave, ali za ukras ih moze staviti) pa imas crve, zabe, i sl.

a totalno groznog izgleda tortu sam imala u nedjelju. ali ono sto me utjeslio je da se pojela, a ja nisam ni probala jer nije bilo za mene. uglavnom ja sam imala crve na zemlji.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam samo htjela reci da ZOO mozes napraviti s figuricama i drugim stvarima. recimo stavis glazuru od cokolade (sto je zemlja), u nedostatku zelenih mrvica mozes obojati kokosovo brasno u zeleno. dakle rjesila si zemlju i travu. figurice plasticne ili pak mozes staviti i gumene bombone (da znam da nisu zdrave, ali za ukras ih moze staviti) pa imas crve, zabe, i sl.

a totalno groznog izgleda tortu sam imala u nedjelju. ali ono sto me utjeslio je da se pojela, a ja nisam ni probala jer nije bilo za mene. uglavnom ja sam imala crve na zemlji.
    Nije izgledala grozno, izgledala je ok. A bila je prefiiiiina!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prošle godine, dok sam na +35 preslagivala biskvit i tekuću kremu i pokušavala od početne ideje vlaka s 4 vagona napraviti bilo što, rekla sam si da više nikad, nikad, nikad neću raditi tortu sama, a ako slučajno budem, da će biti skroz jednostavna, eventualno s jestivom prekrivkom. Nažalost, isto sam rekla i pretprošle godine dok sam na istih +35 skupljala polumrtve teletubbiese, ali nisam izdržala. I sad vas čitam i čini se kako je tako jednostavno napraviti zoološki vrt na torti, tim više što imam i nešto lego zvijeri pa još samo malo boje i gotovo... Ako slučajno 17-18.07. budete kolektivno štucali, to je zato jer vas izbezumljena ja spominjem, vjerojatno na +35, u nimalo romantičnom kontekstu. Nadam se da ću ipak izdržati i ostati na običnoj jestivoj sličici.

P.S. A kako bi mogla napraviti jezerce za patke?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ako slučajno 17-18.07. budete kolektivno štucali, to je zato jer vas izbezumljena ja spominjem, vjerojatno na +35, u nimalo romantičnom kontekstu.

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    P.S. A kako bi mogla napraviti jezerce za patke?
    Bijelom filom napraviš oblik jezera i ispuniš ga plavim čokoladnim mrvicama (imaš ih u "Sve i svašta", a bilo je i u Kauflandu) ili, kao što je netko već spomenuo, obojanim kokosovim brašnom.

Ma, mislim da se za zoološki vrt zaista ne moraš previše mučiti - napravi običnu čokoladnu glazuru, na nju malo te travice i eventualno jezerce. Po travi i jezeru popikaj figurice iz Životinjskog carstva ili kupi par komada u "Sve i svašta" i torta će biti za deset.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Balarosa i torta mojoj balerini svake godine prijeti katasrofom, ja nikad nisam zadovoljna izgledom, takodjer kazem nikad vise, ovo je zadnji put. ali eto nekako se izvucem i smognem snage za sljedeci put.
    plava boja mozes uzeti ticno masu u plavoj boji, mozes obojati kokos, mozes obojati u plavo marzipan smjesu imas u svakom ducanu.
    moji priblemi ove godine, krenula sam u taj ducan sve i svasta i rade cestu prema njemu. uglavnom zavrsila sam tamo di nisam trebala. odustala od ducana otisla u ljekarnu u jedan veliki centar i nemaju glicerola. ok potom sam rekla kupit cu jestivu porovku i nije je bilo u tom centru. nasla figure prekrasne ali skupe, pa sam odmahnula rukom i ujutro uz suze "ukrasila" tu zemlju s gumenim crvima. klincima je bila super, ali po meni ipak ne primjerena za jednu curu

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam pršle god radila tortu farma i tortu s dinosaurima. Figurice su bile kupovne, plastične iz emezete (uz to sam dobila i drveće i umjetne stijene i kamenje i ogradu), na farmi je bila trava od kokosa obojana zelenom bojom u prahu kupljena u Konzumu, a dinosauri su bili na zemljanoj podlozi-čokoladna krema pa istapkana žličicom da ispadne kao neravno...Djeca su bila oduševljena (njima i tako i tako nije bitno jesu li figure jestive ili ne), nakon slikanja smo skinuli nejestive dijelove i navalili na jestovo.
    ove god imamo Barbie tortu i sad tražim najjednostavniju ideju za haljinu...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo da vas podsjetim da je u subotu bio najtopliji dan ovog ljeta
    Torta je ipak bila malo manja katastrofa nego inače, hvala svima na savjetima i ohrabrenju Naravno, druge godine će sigurno biti kupovna

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pregenijalna je torta!

priznaj da si ponosna na sebe!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Torta je prelijepa, svaka čast!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Torta je mrak!
    Odista ne znam odakle sav onaj pesimizam (nisam vidjela teletubbiese pa ne znam o čemu pričaš)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koja kupovne, super izgleda torta, steta sto ja nemam sliku nase ovogodisnej katastrofe. ili pak imam? laumi, jel imam?

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Balarosa, woww

torta je super. Mozda ti ukradem ideju jer i mi imamo te legice samo mi reci od cega si pravila ogradu? Dajes mi dozvolu da kopiram tvoj rad? L je sva u tim zivotinjama i mislim da bi poludjela od sreće kad bi vidjela takvu tortu. Super je

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa jesam malo ponosna, T. je bio jako zadovoljan, pokazivao ju je važno svima...

Vrijeska, pesimizam je opravdan, imam svjedoke

MoMo, ideja je ionako ukradena, slobodno se posluži. Ograda je od keksa ovog tipa, sama torta je ferrero rocher, a još puno ideja imaš ako googlaš slike s pojmom zoo cake.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mrak torta

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Balarosa, a koliko, na kraju, ispadne da taj vic košta?
    Nekako mi se čini poskupo

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

apri, odusevljenje na malom licu- neprocijenjivo

salu na stranu ali mislim da moze i neka druga torta ja sam mislila raditi kremismo recimo jer je cetvrtast pa napraviti gore zoo.

balarosa, hvala puno taman imam vremena za proucavanje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam nekako s godinama skužila da se puno više oduševljavamo mi odrasli - nego djeca.
    cijeli taj rođendanski šušur je njima dovoljno zanimljiv i donosi osmijeh na lice.

prvih nekoliko godina sam se i ja lomila i pravila torte raznih oblika, ovake, onake... željela fascinirati sebe, dijete i ostale goste.
    pak sam shvatila da to nema smisla, da se umaram, iscrpljujem...
    od tada naručim tortu.
    vjerojatno nije kvalitetna kao one koje same pravimo, ali ionako najčešće služi za razmrljavanje po tanjuru (što se djece tiče).

ali ja barem nisam pod stresom od neuspjeha i ne dočekujem goste prljavih ruku i oznojena čela.
    (ali, ja sam loša organizatorica, vjerujem da neke sve stignu).

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije jeftina, ali više manje sve namirnice su kupljene u Italiji pa je 750 g nutelle ispod 30 kn, tri kutije ovih keksa koji kod nas koštaju kao zlatni su oko 25 kn, mascarpone je isto oko 20 kn, morala bih doma provjeriti račun... mislim da nije preko 150 kn za otprilike duplu količinu u odnosu na recept.
    Ipak, ja ne bih iduće ljeto ponavljala ovu konkretnu tortu jer nije ljetna, to je za jesen/zimu. Kod nas rođendanska torta mora biti čokoladna i obično radim neku varijaciju kreme od čokolade u slatkom vrhnju, a ove sam godine htjela probati ovaj recept. Prefino je, ali ipak preteško za ove vrućine. Mislim, pojelo se, bez brige

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    j

ali ja barem nisam pod stresom od neuspjeha i ne dočekujem goste prljavih ruku i oznojena čela.
    (ali, ja sam loša organizatorica, vjerujem da neke sve stignu).
    Ja puknem večer prije, onda psujem, plačem i obećajem da neću nikad više Na samu proslavu mi je sve super i sve smiješno pa i ta večer prije. Ali ja baš volim organizirati, planirati, pripremati, a i imam valjda neku urođenu potrebu za stresom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ja sam pak previše opterećena da mora biti friško, pa gosti dolaze, a ja još razmazujem glazuru

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Belarosa, torta je prelijepa!

A što se tiče fontana, mi ih svake godine imamo, klinci ih obožavaju, to im je vrhunac proslave kad mama ulazi u polumračnu sobu s "vatrometom" na torti.

Jedne godine je mm kupio i konfete koje se ispaljuju iz nekakvih tubica. Obožavala sam ga cijeli tjedan poslije.

Ja uvijek radim sama tortu. Nekako mi to nije to ako je kupovna. Ove godine sam radila tortu da kompletno sve bude jestivo. F. je poželio viteški dvorac. Sve je bilo jestivo, i tornjevi kule, i ograde, i prozori... iskopat ću negdje sliku pa vam stavim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja isto radim tortu za rođendan sama, kupljene obično ni ne probam, jednostavno imam averziju prema njima.
    Torta je uvijek gotova prvu večer, tako da nema razmazivanja kreme dok su gosti pred vratima.
    Ove godine sam prvi put kupila jestivu pokrivku i olakšala si "muke" ukrašavanja.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja radim rođendanske torte, dvije u istom danu (rođendani su blizu jedan drugom), i to na način da večer prije ispečem biskvite, a ujutro završavam (nadjev, glazura, ukrašavanje). Nikada nisam radila ovakve fantazije, samo najjednostavnije - tortu od jagoda i čokoladnu, uvijek se sve pojede, svi su zadovoljni.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Baš ti je lijepa torta!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kako ugasiti ove fontane ako klinci dobiju slom živaca?

Kupila sam to čudo, a nisam sigurna hoće li se sin oduševiti ili poluditi od straha.... Da samo bacim u sudoper i potopim vodom ako ne
    "prođe"?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tako je
    u sudoper i pusti vodu
    ali sigurna sam da će biti oduševljeni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke