Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 74 od 74

Tema: spotting nakon stimuliranog?

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jutro,cure.
    od juce nema vise krvarenja,valjda od onih 6 utrogestana koje sam stavila(2kad je test bio poz,2 tu vece pred spavanje i juce ujutro 2 ,te sam onda stala i ne stavljam ih vise).
    danas cu vadit betu,ne znam kad,ako ne uspijem izaci s posla,idem poslije posla.
    et,nadam se najboljem,sto god to u ovom trenu znacilo.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ajde nek ti je sa srecom....mislim na tebe

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Draga tuzna, meni se desila skoro identična situacija kao i tebi. Prošli mjesec smo bili u postupku, negdje 28-i dan ciklusa sam počela krvariti, sutradan sama napravila kućni test koji je bio negativan. Isplakala se dobro, odradila menstruaciju i krenula dalje. Međutim, nakon jenog dana pauze od "menstrualnog krvarenja" počeo mi je smeđi spotting. Nakon par dana takvog curkanja uhvatio me nemir i ja napravila ponovno test koji je bio pozitivan. Bili smo ludi, sretni, zbunjeni, u strahu. Men je ipak sve govorilo da ništa od toga. Betu sam napravila 25 dpt, bila je oko 150, za 3 dana je bila 100. Sada čekam da prođe tjedan dana da ponovo izvadim. Još uvijek imam spoting, luda sam više od svega i koliko teško to bilo jedva čekam da se sve završi. Isto nisam imala nikakvih bolova, nikakvih simptoma, jedino sad kad vrtim film unazad vidim da sam bila umornija nego inače, ali sam to pripisivala niskom tlaku. Nadam se samo da neće doći do kiretaže, samo mi sad još i to treba
    Želim ti sreću.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Draga gupi, koristim ovaj prostor da ti pošaljem poljupce, upravo zbog tvog iskustva tuznoj sam rekla da radi test, nismo medicinski obrazovani, ali prikupljamo različita iskustva. Nadam se da će objema biti dalje sve u redu.
    Čekamo tuznu da se javi s novim vijestima.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo,tuzne!!!
    beta danas,27dnp ili 24dnt je 65,2.prepolovila se,bas kao sto se nekad i duplala.eto,mozd aje to pozitivno iskustvo,mozda tuzno.
    ja sam sad sretna sto je pala tako,znaci d amogu planirati dalje,onako kako i jesam prije 3 dana vec bila isplanirala.
    sad mi je samo zao sto je bila 1js, za to iskljucivo krivim dr u Sarajevu,ali valjda je Bog tako htio.ja idme dignute glave u nove pobjede,prvi put se desio pomak naprijed i prvi put sam danas,maloprije,poslije saznanja da beta pada,rekla muzu:"zamisli,nas dvoje sad mozemo nekome reci da smo bili trudni!"
    iskreno,konacno to mogu reci,a da ne lazem,nekad sam i o tome mastala
    grupi,big hug,bas identicna situacija,samo kod mene malo brze beta pada.
    ljubim sve cure i sretno svim

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

tuzna

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tuzna, kad je već tako, dobro je da beta pada tako brzo, neće ti pormetiti planove za jesen.

Gupi

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

draga tuzna,

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,hvala vam.nadam se da ce moje iskustvo mozda nekad nekome pomoci,ko zna?
    htjela sam vas pitati,razmisljala sam kako vec 9 mjeseci neprekidno pijem prenatal.treba li se kakva pauza praviti? obzirom da idem na FET,ima li nesto sto bi mi preporucile?
    pit cu prednison i baby aspirin,kao i sad sto sam.da mozda nabavim maticnu mlijec,mada znam da ona utice na kalitet js,ali eto,mozda nece bit na odmet....prenatal i 2,5 mg folne pijem i dalje,med svako jutro, voce,voda, prestala sam pusiti prije mjesec,dakle, rudim se sto zdravije ,to bolje.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    draga tuzna,
    X

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

samo ti udri po Gluforminu, a sve ostalo moze al i ne mora. Racunaj ovaj postupak iza sebe kao svoj prvi, jer sve prije toga je bilo srljanje u prazno jer tvoj organizam je tek sad doveden u optimalno stanje. Znas da sam uz tebe i znas da sam uvijek bila sigurna u vas uspjeh aBd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga tuzna, s obzirom na okolnosti, mislim da je ovo najbolji scenarij. Držim palčeve za uredan daljnji pad dok ne dođe do negat. vrijednosti i za daljnje planove, ovo o vitaminskoj terapiji ti ne znam odgovoriti, ja sam na kraju prenatale pila samo možda mjesec prije postupka, ili par dana prije postupka jer bi zaboravila i jer bi to značilo da sam stalno na tim vitaminima (doslovno - godinama, stalno sam bila između nečega ili potencijalno između nekog postupka), a to mi se (više) nije dalo, matičnu nisam konzumirala itd., ja sam od onih koje baš ne vjeruju u te pripravke (osim folne, i, kad zatrudniš, mislim da po novome ide još nešto, zaboravila sam... za razvoj bebice po nekim američkim preporukama, jel' magnezij, ubij me sad ne znam). Naravno, ovu drugu (da se izrazim "pravu") terapiju (ovo protiv PCOS-a) samo šibaj. Bravo za prestanak pušenja!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.07.2010. at 04:57

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

fato,ina,vikki i sve ostale cure
    pusenje sam ostavila spontalo,relativno iznenada.vec sam bila u stimualciji kad sma odlucila da pocnem samnjivati. u periodu od 10-ak dana dogurala sam do samo 2 dnevno,a onda sma odlucila necu niti jednu i tako furala danima sa pola kutije cigareta u torbi,misleci da necu dugo moci tako.danas je preko mjesec kako sam prestala sa pusenjem.
    eto,kad,aBd,budem na FET-u vec cu biti 4 mjeseca bez cigareta i 6 mjeseci na gluforminu,od toga 4 mjeseca max doza 3x850 mg dnevno.
    izgubila sam za 3,5 mjeseca 10-11kg,a do FET-a ce, nadam se,jos koji kg biti manje.
    sreca,u stimulaciji se nisam udebljala ni grama,ali zato nisam ,za 1,5 mjesec,koliko je proslo od 1dc u kojem je pocela stimulacija, smrsala ni kilograma...et,hvala svima
    sebi samoj,zasto ne?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bravo, to je stvarno nešto! Izgleda da ti je uz tvoju pojačanu disciplinu, terpaija protiv PCOS-a, na kojoj si sad - pravi pogodak, jer stvarno nije mala stvar u tako malo vrijeme izgubit toliko kila.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ah,moja ina,borim se....
    svima

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tuzna

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,od jutros me boli dolje gdje je maternica,tako me jako žignulo nesto 2 puta malo prije. ponovo je poceo spotting.krvarenja nije bilo od kad sam stavila zadnja 2 utrogestana(2-3 dana vec nisam krvarila,jos ne mogu vjerovati da je 6 utrica zaustavilo krvarenje na 2-3 dana
    imam nekakav nagon za povracati od jutros posebno izrazen,ne znam otkud sad to? do kad ce trajati ovo krvarenje? boli me bas kao kad mi je 2-3 dan menstruacije(dakle,ne jako da bih popila tebletu,ali to je ta specificna bol,smao mnogo blazeg intenziteta).
    trebam dobiti krajem jula,je l ja sad normalno ocekujem menstruaciju?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne mora biti da je krvarenje stalo od utrića, možda bi ionako stalo, utrići tu sad ne igraju neku ulogu. Ne znam što bih ti rekla, ja sam počela krvariti tek kad je beta pala na 7,8, a do tada se trudnoća nekoliko tjedana držala na niskoj beti i bez utrića.
    Ovako, s točno 6 tjedana trudnoće i betom koja je pala na 24 počelo je kod mene krvarenje i jaki bolovi. Tjedan dana nakon toga beta ponovno u porastu. Rasla je do 110 (8. tjedan), opet počela padati i u s točno 9 tjedana pala ispod deset kad je krenulo krvarenje.
    Svaki je slučaj za sebe i svakako napravi još koju betu, dok god ne padne ispod 10, drugačije ne možeš znati da je gotovo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo drugog slučaja - iskustvo jedne moje s missed abom, odokativno (embrij se ukazao, kucalo i srce, ali sve kasnilo, beta nepravilna, ali došla do nekih visina - tipa prva 237, druga 266, pa došlo do nekih tisuća). Krvarenje je počelo 15dpt, čim je makla utriće nakon 2. bete u visinama 266. Nakon utrića stalo, tj. bilo je onako - roskasti trag... Onda za 5 dana ipak jače i pojačavalo se, bez obzira što je beta došla do tipa tisuću i nešto (rasla je). Tako, kad bi stavila utriće nešto manje, kad bi ih makla tipa menga... To kad je teklo je bolilo kao menga. I to je tako trajalo 2 tjedna, do kiretaže, nakon koje je sve stalo i nije više bolilo, a krvarenje se brzo smirilo i tijelo resetiralo da je nova menga stigla nakon 28 dana, normalno, uobičajenog intenziteta i boli.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.07.2010. at 10:06

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, kod te moje je baš bilo primjetno - stavi utriće, zavrće se pipa, makni utriće, otvara se pipa, ali, kako je ta loša trudnoća napredovala, ni utrići više nisu mogli baš tako učinkovito zavrnuti pipu, a kad su maknuti, počelo je čišćenje maternice malo učinkovitije, ali nedovoljno učinkovito da bi se zaobišla kiretaža, koju je ova na kraju dočekala kao ozebao sunce. I inače ona nije od tipova curenja preko utrića, osim u dugim protkolima s antibebi.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam od onih sto dobiju M preko utrica.
    U prvo stimuliranom i ovo m sad,oba puta sam dobila M preko utrica. tacno 14 dana nakon punkcije prvi put,a sad 15 dnp.
    mislim da su meni utrici zaustavili ovaj spotting(ovo nije ni blizu menga,jer je ovo samo crta na papiru svaki put kad idem u WC i bude na papiru trag krvi kad se brisem).
    sad ponovo nastavlja isto taj spotting,istim intenzitetom,od jutros, samo nije jos crvena krv,nego smeđa.
    nadam se da ce ovo proci,da ce menga redovno doci krajem jula i da cu moci planirati FET u septembru.
    betu cu vjerojatno jos jednom ponoviti,ali pustam vremena da prode,ne mogu vala svaki drugi dan po 60 km prelaziti da vadim betu.
    cak sam mislila,kad prode 7-8 dana,uraditi test,onaj osjetljiv na 25 i ako ne bude crte,znak je da je pala ispod toga,osim toga planiram i ginekologu na pregled,za svaki slucaj, nadam se nekad iduce sedmice da cu otici.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja se ne bih pouzdala u testove (na betu od 80 meni je bio negativan). Ne moraš više vaditi svaki drugi dan, ali odi za tjedan dana, važno je da znaš da je pala ispod deset. Ja sam krvarila 5 dana i imala jake bolove, bila uvjerena da je beta na nuli (jer je bila 24 kad sam počela krvariti), a ona je ipak porasla preko 70. Hvala bogu, i da nisam to znala, dobro bi završilo jer nije bila vanmaternična, tj. otišlo bi kao što je otišlo s idućim ciklusom, no vjeruj mi da je važno uvjeriti se da je beta ispod 10. Mene gin. nije otpustio dok se u to nije uvjerio (šest tjedana sam je vadila svakih 2-5 dana, ovisno o tome je li u tom momentu padala ili rasla).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpisujem - mislim da tek možeš biti na miru kad vidiš da je pala na negativu. Dotad bi morala bit u nekom gino monitoringu preko bete i/ili UZV-a, dinamika koju vikki kaže mi se čini OK.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e,cure,danas sam malo u guzvi,pa ne stizem na Rodu
    nego,citav vikend sam imala spotting,cak obilnije nego raniije, pravi pravcati ulozak sam stavljala...
    danas je vec mnogo manje....
    nadam se da ce proci spotting i da ce menga doci redovno,a izvaditi cu i betu jos jednom,nadam se da ce tad biti negativna.
    nema vise niti bolova,niti mucnine ,sve ok,kao nova sam
    pusa svim curama

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •