Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kartica za bankomat - trebam li promjeniti PIN?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno kartica za bankomat - trebam li promjeniti PIN?

Čudna situacija... bila sam u trgovini i platila preko maestro kartice. Kao nešto ne štima, žena na blagajni se čudi, prihvatilo je karticu ali naplatilo manju cifru... Kaže "to mi se nikad nije dogodilo, jedino ako je to vaš pin?" I pogledam, stvarno, umjesto iznosa računa bio je ukucan moj pin s razmakom na dve decimale, tako da je srećom ispala dvoznamenkasta cifra a ne par tisuća.

Ja nisam rekla ni da ni ne, ali činjenica je da bi taj pin trebao biti tajan a ja sam ga lijepo ispisala. Trebam li tražiti da ga promjene? Baš mi je prirastao srcu (tj. zapamtila sam ga )

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prodavacica je napravila gresku i nije ukucala iznos racuna prije nego te trazila da ukucas pin, zbog toga je doslo do tog problema.
    Na tvom mjestu ja bih ga za svaki slucaj mjenjala, i drugi pin ce ti prirasti srcu kao i ovaj, ipak su to samo 4 znamenke
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 05.07.2010. at 12:03

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, to mi je jasno, mislim da nije bilo namjerno ali dala mi je da otkucam pin umjesto da ona ukuca iznos. Mislim si sad koliko je to opasno. Ali pretpostavljala sam da je odgovor otprilike takav

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da pin sam za sebe nista ne znaci. mislim - treba i kartica i pin. sa samim pinom ne vidim sto se moze?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovaj smjer rasprave mi se više sviđa
    Ali, zašto onda skrivamo pin dok ga tipkamo?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

skrivaš ga zato, što na bankomatima raznorazni lopovi postavljaju uređaje (koji se ne vide) i skeniraju ti karticu. e sad da li to rade u trgovinama?! sumnjam! bez kartice ti pin niš ne znači.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ne samo da ti mogu skenirat karticu, nego je mogu "zablokirat" u lazni otvor bankomata i ti mislis da ti je bankomat "progutao" karticu, ostavis bankomat i odes u poslovnicu, a oni uzmu tvoju karticu, znaju tvoj pin i - voila'...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •