Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 387

Tema: Kultura komunikacije na forumima

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Kultura komunikacije na forumima

Budući da sam od strane nekoliko forumašica dobila kritike na račun moje komunikacije, malo sam se dala u razmisljanje i evo poradit cu na tome da budem ljubaznija i ugodnija sugovornica, iako uistinu nisam tip osobe koja se svađa bas bez povoda.

Konkretno zanima me koji je to nivu komunikacije koji se očekuje specifično na ovom forumu, budući da pišem na jos xy foruma i na svakom postoji kodeks ponašanja, ali ovdje se full to naglašava.

Koja je granica tog nivoa, dali je dovoljno nekoga uvrijediti istinom koja nije upakirana u nešto, ili kako znati da si otišao predaleko, ako iz nase perspektive to uopće ne izgleda tako ?

I imate li potrebu u svakom postu bit vrhunski oratori, ako da zasto ? ili ponekad možete i kako se ono veli, mozak na pašu ?
    Posljednje uređivanje od mamma san : 07.07.2010. at 09:59

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Forum ti je zeznuta stvar mondu...
    Budući je dio komunikacije i naš izraz lica, gestakulacije, pokreti..toga ovdje nema. Bit će super kada jednom u budućnosti forumi budu ful interaktivni...zar ne? Onda se neće isčitavati između redaka...
    a gle...komentiraš tamo gdje poželiš a gdje ti se čini glupo nemoj ni komentirati. I kako se ono kaže..aha..mirna Bosna.
    mašala

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da je bolje biti iskrena i neljubazna, nego da se ulizuješ i nemaš svoj stav.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iskrenost i ljubaznost se ne iskljucuju.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da je dovoljno pisati dobronamjerno i nastojeći nikoga ne povrijediti - onako kako bih se s nekim u RL popričala. I meni ode neki zajedljivi komentar ako vidim da netko drvi bez razloga po nečemu ili ako se pravi ili zaista niti nakon višekratnih objašnjenja ne uspijeva shvatiti što je pisac htio reći...ipak trudim se.
    Nikako mi ne leže stilovi pojedinih forumašica koje ulijeću gdje god stignu i za sobom ostavljaju svađalačke ili nekonstruktivne postove, izazivaju zbog izazivanja, omalovažavaju, nepoštuju sugovornika i sl. Pokušavam ih zamisliti da se tako razgovaraju u RL...sigurna sam da bi vrlo brzo ostale izolirane. Zbog čega im je onda takva komunikacija u virtualnom svijetu prihvatljiva/normalna?
    Ovo je jedini otvoreni forum gdje sam aktivna i otišla bih istog trena da se "kriteriji" još spuste (za mene su povremeno i preniski).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    OK, ali često istina boli, pa se iznošenje iskrenog mišljenja doživljava kao napad, zar ne?

Meni su najbolji neki likovi koji drve po svom i prave se da ništa drugo ne kuže, naravno da je ponekad na takve osobe lako izgubiti živce.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma ja sam se referirala na sebe. Ne jednom sam neke stvari rekla tako da su ispale malo pregrube... u biti, zazvucala sam bahato, a moglo je i bez toga.
    Posramila sam se citajuci ljubazne ali odlucne postove nekih pametnih forumasica ovdje.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma ponekad se kod ponekih počesto i isključuju. Pogotovo kad je malo jači PMS ili nevolja neke druge vrste.Pa sve frustracije koje je teško riješiti u RL ovdje izađu na vidjelo.Ali tu smo da razumijemo,čak i to.
    Kako ono kažu, ništa ljudsko ne treba nam biti strano.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

otkad sam skužila da se čak i moji sms-ovi i FB statusi (limitirani!!!) prepričavaju i sprdaju, pravim se da to ne kužim. što uistinu i ne kužim.
    ali to samo govori o tim ljudima. nažalost, onisu ti kojima 'cure' informacije, ja nemam što kriti.

a što se tiče komunikacije?
    već duuuuuuugo sam jako oprezna.
    teško je srce ne nositi na rukavu, kad si tako odgojen.

ipak, itekako vjerujem u karmu.

uopće ne govorim forumima, već o životu općenito.i to je život. u onom svom najrealističnijem obliku, iako ljudi počesto toga nisu svjesni.
    povremeno dobijem neke 'napadaje' smsova i mailova grižnje savjesti,ali ja samfino odgojena, pa tako i odgovorim.
    nažalost, ne mogu višei ne želim mijenjati poglede na ljude. odsad gledam kako ja mogu biti bolja, tolerantnija i kraćeg jezika.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U stvarnom životu smo obazriviji u komunikaciji iz više razloga. Prije svega, vidimo osobu pred sobom, znamo tko je, blagonakloniji smo prema njoj. Lakše je biti neobazriv prema anonimnim ljudima, kada smo i mi anonimni. Znam biti direktna na forumu, imam svoje stavove i znam ih iznijeti, znam se i sukobiti, ali nastojim uvijek na forumu zadržati taj kriterij iz "pravog života". Jer i forumska komunikacija je prava. Nisam robot nego čovjek i ne pišem robotu nego čovjeku. Ako mi netko na forumu zaista ne leži, ne upuštam se s tom osobom ni u kakvu komunikaciju, a s onima za koje mislim da je razgovor s njima moguć komuniciram i ako se ne slažem s njima. Moja komunikacija nije podilaženje "bez boje, okusa i mirisa", ali nastojim da bude ljudska i obazriva.
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 05.07.2010. at 16:57

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Klima na forumu se više puta mijenjala ( bar se to tako meni učinilo )

Od uštogljene 2004 kad sam se ja priključila, do ležerne 2005-2007 i onda opet malo kvazirepresivne i sad bezbojne XD

A s time i nivo ( moje ) komunikacije, jer mi sad ne pada na pamet napisati post u stilu 2006 .god

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

maria ha ha ha pucam od smijeha
    potpisujem Sirius...i Mondu sorry što sam te napala za gelirane nokte, fakat glupo od mene, valjda se pridružujem Lutonjičinom PMS vlakiću

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

opet kasnim jednu godinu za super štimungom..damn..

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Istina je, Mare. Meni nedostaju mnogi forumaši iz tog razdoblja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Forum jest specifičan.
    I ja sam drugačija na forumu nego u RL-u.
    U stvarnosti mi ne bi palo na pamet tražiti savjete od nepoznatih ljudi. Ne bi nikome, zar ne?
    Ovdje mi pak pomognu iskustva forumašica za koje i ne znam tko su, čak ih i ne pogledam u oči. Čudna situacija!
    Međutim, svakog od nas bi zasmetalo da npr. u kafiću pričaš s best frendicom o svojim problemima npr. s djecom, pa da te potpuno nepoznata osoba koja je slučajeno čula razgovor izgrdi i kaže ti da ništa ne valjaš. S pravom bi je čovjek zapitao - a tko si ti???
    Da ti ista ta nepoznata dama kaže - gospođo ja vas razumijem i možda vam mogu i dati ponek savjet - ma izljubila bih je.

Omiljena rečenica prijatelja mog sina: "Sve se može reći, samo je pitanje načina!"

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Istina je, Mare. Meni nedostaju mnogi forumaši iz tog razdoblja.
    Bojim se da je većina njih i otišla baš zbog nivoa komunikacije.
    I meni nedostaju mnoge cure,znala sam se baš napajati postovima nekih od njih.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Lakše je biti neobazriv prema anonimnim ljudima, kada smo i mi anonimni.
    Istina.
    Samo što sad, nakon 5 i pol godina pisanja na ovom forumu, dobro znam da on nikako nije anoniman

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S vremenom skužiš tko su osobe koje navlače u spiku radi prepucavanja.
    S vremenom skužiš da je bolje s rogatim se ne bosti.
    S vremenom skužiš da nije sve istina tj. da su masa stvari napisane daleko od prave istine.

A sada pozitivno.
    Ovdje ima puno pametnih forumašica koje nesebično dijele savjete. Hvala im na tome.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku

Konkretno zanima me koji je to nivu komunikacije koji se očekuje specifično na ovom forumu, budući da pišem na jos xy foruma i na svakom postoji kodeks ponašanja, ali ovdje se full to naglašava.

Koja je granica tog nivoa, dali je dovoljno nekoga uvrijediti istinom koja nije upakirana u nešto, ili kako znati da si otišao predaleko, ako iz nase perspektive to uopće ne izgleda tako ?

I imate li potrebu u svakom postu bit vrhunski oratori, ako da zasto ? ili ponekad možete i kako se ono veli, mozak na pašu ?
    Ne sudjelujem u drugim forumima, ali ih ponekad surfajući pročitam i mogu reći da mi se baš ne sviđaju, tj. baš mi se ta komunikacija koja je najčešće bez nekog nivoa ne sviđa.
    Masa ljudi kako ti kažeš stavi mozak na pašu.
    Nema mi tu ništ zanimljivog ili interesantnog, edukativnog možda, naprotiv to me baš odbija i ne mogu čitat.

Ovdje koji god podforum otvorim ima nešto pametno i zanimljivo za pročitat, naučit, sresti ljude sa kojima podijeliš svoja mišljenja, sresti istomišljenike, sa kojima podijeliš nešto više ili manje važno i sve za dobrobit vlastite djece ili nas samih.
    Naravno da ima svakakvih ljudi i ćudi, kako u životu tako i tu, ali i važan je način na koji gledaš i pristupaš svemu tome.
    Ja obično pristupam svemu ovdje u nekoj pozitivi, a dok sam u suprotnom, negativi, ne pišem već samo surfam i sklupljam dobre vibracije.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa Vidi poruku
    S vremenom skužiš tko su osobe koje navlače u spiku radi prepucavanja.
    S vremenom skužiš da je bolje s rogatim se ne bosti.
    S vremenom skužiš da nije sve istina tj. da su masa stvari napisane daleko od prave istine.

A sada pozitivno.
    Ovdje ima puno pametnih forumašica koje nesebično dijele savjete. Hvala im na tome.
    bravo!

potpis!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam ista i na forumu i u pravom životu. Odnosno, tu su mi svi anonimci a u životu mi stvarno nije problem suprotstavljati se ljudima koji mi nisu blisku. Prema ovima bližima ću biti puno obazrivija. Reći ću što mislim ali na malo finiji način, iako se sve svodi na isto,jel tako? Zato ovdje pišem što mislim iako znam da me puno forumašica ne voli radi pretjerane otvorenosti

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja nisam baš ista u RL i na forumu. U RL se mogu puno više s nekim uvjeravati, tu mi se baš i ne da. Neke teme rađe preskočim jer mi se ne da ulazit u prepucavanja bez kraja i konca da bi negdje oko treće strane shvatili da mislimo otprilike isto.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je bolje biti iskrena i neljubazna, nego da se ulizuješ i nemaš svoj stav.
    Mislim da je moj problem što nikad nisam znala lagati, jednostavno kad nesto mislim to i kažem...a to ponekad ispadne kao nešto loše ili zlonamjerno, ali uopće mi nije namjera nekoga povrijediti i u pravom životu ne slovim za neku ratobornu babu uopće.
    Naravno, slažem se i tu znam otići nekad predaleko, mea culpa .
    Inače u međuljudskim odnosima preferiram iskrenost i prihvatit cu dobronamjernu kritiku bez ljutnje i stvarno nebi voljela da mi prijatelji lažu samo zato da me ne povrijede, radije volim znati kako stvari stoje, pa pretpostavim i da drugi ljudi cijene više iskrenost, no lažnu slatkorječivost.
    Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    maria ha ha ha pucam od smijeha
    potpisujem Sirius...i Mondu sorry što sam te napala za gelirane nokte, fakat glupo od mene, valjda se pridružujem Lutonjičinom PMS vlakiću
    Roza, žao mi je što sam ispala zla, nemam razloga biti takva prema tebi, niti ikome drugom...potrudit cu se svakako biti ugodnija....no hard feelings...
    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne sudjelujem u drugim forumima, ali ih ponekad surfajući pročitam i mogu reći da mi se baš ne sviđaju, tj. baš mi se ta komunikacija koja je najčešće bez nekog nivoa ne sviđa.
    Masa ljudi kako ti kažeš stavi mozak na pašu.
    Nema mi tu ništ zanimljivog ili interesantnog, edukativnog možda, naprotiv to me baš odbija i ne mogu čitat.

Ovdje koji god podforum otvorim ima nešto pametno i zanimljivo za pročitat, naučit, sresti ljude sa kojima podijeliš svoja mišljenja, sresti istomišljenike, sa kojima podijeliš nešto više ili manje važno i sve za dobrobit vlastite djece ili nas samih.
    Naravno da ima svakakvih ljudi i ćudi, kako u životu tako i tu, ali i važan je način na koji gledaš i pristupaš svemu tome.
    Ja obično pristupam svemu ovdje u nekoj pozitivi, a dok sam u suprotnom, negativi, ne pišem već samo surfam i sklupljam dobre vibracije.
    Na drugim forumima je situacija malo drugačija, definitivno, ali i to varira na kojem si podforumu, a i mislim da je nemoguće gdje god je interakcija puno ljudi da ne dođe do konflikata, pa ne razmisljamo svi jednako, niti reagiramo na isti način.
    Ali ono što mene smeta tu, jest to što se na ama bas svakom podforumu jako pazi na taj nivo, jasno da se nećemo slati u p.m, nit na podforumu zdravlja pisati gluposti, ali da na svakom podforumu moraš paziti na svaku riječ, e to mi je malo too much...zakaj si recimo tu na filozofiji nebi dali oduška...

I jos nešto što sam osjetila tu (možda se varam)...ovo je forum roditelja, a nisu svi roditelji doktori, inženjeri ili magistri, nit su članovi Mense i htjeli bi neku normalnu/običnu komunikaciju, a ne da ih se gleda s visoka, ako slučajno sroče rečenicu koja nije na "tom nivuo".
    Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Prema ovima bližima ću biti puno obazrivija. Reći ću što mislim ali na malo finiji način, iako se sve svodi na isto,jel tako? Zato ovdje pišem što mislim iako znam da me puno forumašica ne voli radi pretjerane otvorenosti
    Ovo mogu samo potpisati.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mondu meni je osobno kod tebe zasmetalo što na onom topicu o trenirkama imaš onako malo napadalački stav.
    i što si me svrstala u nekakvu kolektivnu svijest kojoj deeeeeefinitivno ne pripadam samo zato što sam te upozorila da si nabrijana u postu prema rozigrozi, a ona to baš i nije zaslužila.
    inače te ni ne poznajem, čak ni tu s foruma pa da bih imala nešto protiv tebe.

a što se tiče ovog foruma on je edukativan i po tome se razlikuje od drugih foruma.
    to ili prihvatiš i ostaneš ili ne prihvatiš i odeš (ovo ne govorim direktno tebi, nego općenito).
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 06.07.2010. at 10:50

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad sam rekla da bi komunikacija trebala biti na nivou, nisam mislila na to da svi trebamo baratati ne znam kakvim učenim rječnikom ili da svi moramo isto misliti (dapače, ima ljudi na ovom forumu s kojima se ne slažem, ali ih poštujem jer komuniciraju ljubazno i bez prepucavanja), nego sam mislila na to da bismo trebali biti ljubazni prema sugovornicima (neslaganje s nekim ili nečim se može izraziti i na ljubazan način) i da se ne bismo trebali prepucavati.

Zafrkancija mi je sasvim ok, dapače, ali sarkazam i prepucavanje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Komunikacija na nivou ove je minimum koji mogu prihvatiti, da bih se uopće upustila u neku komunikaciju (kad zalutam na neki drugi forum, a to je vrlo rijetko, nemam volje niti želje upuštati se u rasprave, pročitam ono što me zanima i bježim...). Ovdje se osjećam ugodno iako sam jako suzdržana (dok pročitam temu već je netko napisao ono što mislim i na vrlo lijep način iznio ono što bih ja možda i ne tako lijepo sročila i zato sam uglavnom gost koji samo čita i čita) - za moj broj postova suzdržana je i preblaga riječ, nevidljiva bi bilo prikladnije, o godinama čitanja prije registracije da ni ne govorim. U RL sam puno komunikativnija i nametljivija, ovdje mi odgovara ovako. Činjenica je da ovdje posta jako puno pametnih, iskusnih i dobronamjernih osoba, punih strpljenja i zaista sposobnih za komunikaciju na najvišem nivou, i to ovaj forum čini vrijednim pažnje. Istovremeno, ponekad je zaista fascinantno kako se oko vrlo banalnih stvari neki znaju "pokačiti" (npr. koliko često se smije prati kosa koja se brzo masti, ostalo mi u sjećenju da se i tamo uspjelo zakuhati). I da, "filozofija" i 4-kuta našeg doma su mi omiljene destinacije za čitanje, a iskreno se nadam da ću prije no odem u mirovinu dočekati i dan kada ću moći ponovo pristupiti burzi, na kojoj sam odradila i prve postove (i zbog koje sam se i bila registrirala).

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja volim pisati i čitati ovaj forum jer je atmosfera pristojna i ugodna. Nije pretjerano ležerna pa se nekad i ja zeznem kada to poželim biti, pa zato mogu reći da se komunikacija u mom RL-u bitno razlikuje od ove na forumu. U RL-u se puno više služim humorom i osmijehom kada nešto govorim pa onda ljudi po tome kuže da li se zezam ili ne i koje su mi namjere.
    Posljednje uređivanje od pinguica : 07.07.2010. at 00:56

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

u principu si pogodila bit razlike između ovog i RL. uopće nije za usporedbu i nemre mi netko tvrdjeti da je isti i ovdje i u RL, riječi na papiru su riječi na papiru u RL su popračene mimikom, tonalitetom, gestikulacijom sugovornika što im daje sasvim jednu drugačiju dimenziju.
    Posljednje uređivanje od moia : 07.07.2010. at 08:14

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Zato ovdje pišem što mislim iako znam da me puno forumašica ne voli radi pretjerane otvorenosti
    ja te volim trina

šalu na stranu, ali zbilja ti i još par cura ovdje mi stalno zapinju za oko sa svojom direktnošću, otvorenošću i iskrenošću pa makar to ponekad zazvučalo i grublje, a to su osobine koje neizmjerno cijenim i u RL kod ljudi, sa takvim ljudima uvijek znaš na čemu si i to volim, ali istovremeno i osobine koje su na žalost daleko rijeđe i u RL. 90% ljudske populacije voli upakiravati u celofan, a vrlo često je to ništa drugo nego serviranje kakice (sorry na izrazu), a sve pod izlikom navodne diplomacije i nekog nivoa komukacije, ah da, a sama diplomacija i pravila uvijenog i upakiranog komuniciranja potiču od nikog drugog nego od političara, tako da...pošaljem ti A-bombu upakiranu u celofan sa mašnicom ako nećeš plesati kako ja ovdje sviram.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ponavljam, može se biti i direktan i ljubazan.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa tako je, celofan i mašnica...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne. Nego izražavanje svojeg mišljenja bez vrijeđanja i omalovažavanja sugovornika.
    Zato, između ostaloga, postam na Rodinom forumu, a ne na Indexu ili Forumu.hr

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Ponavljam, može se biti i direktan i ljubazan.
    Istina, i ovdje je to najčešće tako, zato je i meni Roda pored FB jedini virtualni "život" kojeg imam.

Inaće, ni u RL ne volim davat previše savjeta a pogotovo ne volim biti "bolno iskrena" jer mislim da je to egotrip više nego dobronamjernost. Draže mi je poslušat ljude i pustit ih da se ispušu kroz razgovor, ćini mi se da puno puta to više pomogne nego jezikova juha. I ovo što Daedi kaže, bolje bit iskrena i neljubazna nego "ulizica" je po meni totalno krivo razmišljanje. Jer ako če moje mišljenje nekoga povrjediti i napraviti da se ta osoba osjeti kao govno, onda ču radije prešutjeti - ne mislim da če svemir propasti ako ja prešutim.
    A tu je i činjenica da poneki forumaši i forumašice dolaze samo da bi se prepirali. Ma nije vrijedno ni komentiranja. Mislim da su to zajedljive, isfrustrirane osobe, i svoje negativne emocije ispoljuju tu radije nego da se uhvate u koštac sa problemima koje imaju u RL.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prilagodila sam naslov.

Tema može biti vrlo zanimljiva, pogotovo što su forumi sve zanimljiviji populaciji.

Pojavljuje se sve veći broj korisnika (ovog i drugih foruma) i mislim da bi im ovo mogao biti vrlo interesantan i poučan topic...i to ne samo kad govorimo o nivou komunikacije, nego i o bontonu forumske komunikacije..pa i o stilovima.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bravo ja

Meni se naslov sviđa i nadam se da će kroz topic forumaši moći uz razgovor doći do nekih konkretnih ideja kako unaprijediti međusobnu komunikaciju, i to ne samo na ovom forumu.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Osim na ovom aktivna sam još samo na jednom usko specijaliziranom forumu i tu je, s obzirom da se radi o populaciji koja dijeli istu strast ka svom hobiju, kultura ophođenja na vrlo visokom nivou.

Ostale forume skicnem s vremena na vrijeme,ali ne pišem,jer,iskreno,na većini njih je jezik i razina na kojoj se piše takav da im ne mogu parirati,čak i kad bi se potrudila,ispala bih smiješna, jer ne znam tako direktno primitivno-prostački razgovarati s ljudima.Ono, kak se veli, dotukli bi me iskustvom.

Što se tiče ostalih foruma vezanih za djecu i roditeljstvo,nula bodova.
    Komunikacija tamo mi se čini puno plića, ili im je sve urnebesno smiješno ili si samo šalju hagiće,a to mi je bljak.
    Kad samo pogledam jedan podforum na jednom od tih foruma gdje žene objavljuju fotografije svojih domova:apsolutno SVIMA je sve prelijepo i odlično i svi padaju u nesvijest od ljepote...

Ono što je očito na mnogim forumima je da određena grupa skrivenih moderatora pod krinkom nekoliko nickova lansira teme i postove koje napaljuju pa se stvara dojam da je vrlo "živa" atmosfera.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Kad samo pogledam jedan podforum na jednom od tih foruma gdje žene objavljuju fotografije svojih domova:apsolutno SVIMA je sve prelijepo i odlično i svi padaju u nesvijest od ljepote...
    Recimo ja baš to mislim za ovaj forum, na jako puno topica se može primjetiti to međusobno "ulizivanje", nikog nisam imenovala da sad nebi bilo..velim općenito.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne razumijem ta "ulizivanja"? gdje ih ti vidis? i - ovo me posebno izbacuje iz cipela - "nikog nisam imenovala da sad ne bi bilo... velim opcenito." ??

ako nosim dijete u marami, sijem papucice djetetu ili gradim pjescanik u dvoristu - i javim se na topic na kojem i druge mame razglabaju o nosanju u marami, siju papucice djetetu ili grade pjescanike u dvoristu - gdje je tu ulizivanje? ne razumijem i gotovo. ja volim nosit dijete u marami - jos 464 mama to voli. tko se kome ulizuje i zasto? i - kako?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto ne bi imenovala i pokazala gdje su ti topici s ulizivanjem? nisi prva koja to tako "poslozi" i prica opcenito. to se vec godinama ponavlja i ja nikad nisam uspjela saznat - tko su te koje "napadaju" i "omalovazavaju" one koji drugacije misle; tko su te koje "drugacije" misle; tko se "ulizuje"; tko se...

dakle, ne napadam tebe, nego bi voljela da svi vi (ti i oni prije tebe) koji barataju s takvim "opcenitim" "optuzbama" - konkretno pokazu sto im to bode oci...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

litala tebe isto volim

ali evo npr. ja ne kužim zašto je trina dobila čak dve opomene da ga slikaš jer nisam naletila na to da je nekoga vrijeđala ili omalovažavala,a niti da je primitivno-prostački razgovarala kako je rosa gore spomenula da se to zna događati na drugim forumima (mislim da je to mislila), dapače to sam baš uočila od nekih starosjedioca ovdje koji nemaju npr niti jednu opomenu. tako da ne znam, ali ja primjećujem određeni sistem kasta ovdje, ne uvijek i ne svugdje, ali ima ga.

za ulizivanje, to ne znam, to doduše nisam primjetila ovdje, mislim bar ne ono što ja smatram pod ulizivanjem.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj novi forum i te opomene ja nis ne kuzim, nit kuzim te brojeve ni zagrade ni kose crte. isla sam jednom citat to - meni je to prekomplicirano i nepotrebno nisam jos skuzila kako da sasijem aplikaciju na zersej, gdje sam ja od "kuzenja" opomena i upozorenja

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    zasto ne bi imenovala i pokazala gdje su ti topici s ulizivanjem? nisi prva koja to tako "poslozi" i prica opcenito...
    Iz jednostavnog razloga, i ovak sam previše "lajava" za ovaj forum...ne želim ulaziti u nikakve konfliktne situacije...ali karikirat ću, nešto totalno banalno...neka xy tema o (ne)važnosti fizičkog izgleda gdje će 95% forumašica nekoj forumašici NN koja ne izgleda baš reprezentativno i zbog tog joj muž pizdi, umjesto da ju potaknu da se pokrene, pisati kako to uopće nije bitno i da su ljudi kojima je to bitno plitki, da je jedino važno kakva si osoba i slične floskule i onda će još šačicu onih kojoj ženi govore da malo poradi na svom izgledu napadati... ali sve one dobro znaju da ljudi itekako obraćaju pažnju na nečiji fizički izgled, ali i dalje drlje kak je to totalno sporedno i još će joj nalaziti miljun opravdanja zakaj je razumljivo da je takva...dalje neću i ovak bi moglo bit belaja.

A to "ulizivanje " (bar ga ja tak vidim) je proporcionalno tome ovisno o kojoj se forumašici radi...dakle, što si uglednija u klanu to više će biti toga, meni to nije korektno, ni najmanje.

Ne pišem o nikome konkretnom, nikoga niti ne znam u pravom životu, da bi mogla tvrditi da je to uistinu tako, samo iznosim svoje viđenje ovog foruma, a možda sam sam "zabrijala".

A možda se čak i radi o tome da postoji jedna te ista grupa forumašica koje su toliko fascinirane onima koje su "glavne" tak da nema šanse da kažu nešto što misle, ako je to suprotno onome što je neka od tih napisala, pa mozda ja uvijek naiđem na njihove postove.....previše je tu materije da bi čovjek mogao išta 100% tvrditi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

moia,

stvar je u tome što se postovi u kojima se vrijeđa/prostački razgovara brišu, pa ne ostane nikakav trag šta je netko rekao. To zapamte oni koji su u raspravi sudjelovali, ali ako se netko uključi kasnije ili poslije čita taj topic, ili druge postove tog korisnika, naravno da nema pravu sliku o tom korisniku.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Po meni ovo je ugodan forum za rasprave ili u mom slučaju čitanje, uvijek se sjetim one teme gdje se pljuvalo po rodama i to kojim riječnikom na drugom forumu.
    Sve se može lijepo i direktno reći, bez vrijeđanja.
    S mog stajališta nema ulizivanja, već je očito da se cure koje su tu xy godina postale ekipa, što meni osobno ne smeta. Ako pitam odgovori mi se, a u neke rasprave jednostavno nemam vremena ulaziti. Neke su više manje interne pa se nas nove malo ignorira ali ja nisam nametljiva pa se ionako radije držim postrani. Kažem što imam, ako mogu pokušam pomoći i ćao!
    Također se vidi i da se neke cure više podržavaju jer imaju sličan način pisanja i razmišljanja a malo drugačiji (direktniji) od onog uobičajenog. To mi je također simpatično, pa nismo svi isti! One su pak usudim se reći omražene od strane mnogih. U svakom slučaju, zanimljivo!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mondu HA HA HA e jesi me nasmijala. Ja sam eto jako puno na ovom forumu i več par godina, a da me ubiješ ne bi sad znala reč koje su to glavne forumašice :?!?
    Znam samo da je Mamma San strah i trepet (ovaj smajli nek se ne interpretira kao ulizivanje - znak je za šalu)

Mislim da se preopterečena, daj se opusti i forumiraj, zabavno je kad ne stavljaš to u takve okvire glavna-neglavna-omiljena-neomiljena
    I kao što je Litala rekla, zašto bi se ulizivala ili išla bezrazložno raspravljat na forumu na kojem uopče akcent nije stavljen na tome nego na konstruktivnim razmjenama informacija koje su nam potrebne i zanimljive.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni ovo je ugodan forum za rasprave ili u mom slučaju čitanje, uvijek se sjetim one teme gdje se pljuvalo po rodama i to kojim riječnikom na drugom forumu.
    Sve se može lijepo i direktno reći, bez vrijeđanja.
    S mog stajališta nema ulizivanja, već je očito da se cure koje su tu xy godina postale ekipa, što meni osobno ne smeta. Ako pitam odgovori mi se, a u neke rasprave jednostavno nemam vremena ulaziti. Neke su više manje interne pa se nas nove malo ignorira ali ja nisam nametljiva pa se ionako radije držim postrani. Kažem što imam, ako mogu pokušam pomoći i ćao!
    Također se vidi i da se neke cure više podržavaju jer imaju sličan način pisanja i razmišljanja a malo drugačiji (direktniji) od onog uobičajenog. To mi je također simpatično, pa nismo svi isti! One su pak usudim se reći omražene od strane mnogih. U svakom slučaju, zanimljivo!
    X

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Mondu HA HA HA e jesi me nasmijala. Ja sam eto jako puno na ovom forumu i več par godina, a da me ubiješ ne bi sad znala reč koje su to glavne forumašice :?!?

I kao što je Litala rekla, zašto bi se ulizivala ili išla bezrazložno raspravljat na forumu na kojem uopče akcent nije stavljen na tome nego na konstruktivnim razmjenama informacija koje su nam potrebne i zanimljive.

Šatro ne znaš...sam ne smiješ reći jer bi ban pobrala odmah...

Zašto se ulizivati i podilaziti ?! pa... zato da bi se bolje uklopili u cijelu forum shemu...ma ja ne kažem da to svi rade, ali ima, ima toga tu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima svega, samo sad mi više nije bitno XD. Ili ja krivo gledam

Gdje su ona vremena kad sam se uzrujavala zbog foruma

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čitam duže vrijeme i prije par mjeseci sam se ohrabrila pisati. Ovaj forum mi se sviđa iako čitam i druge, ali ne postam. Meni su u životu obitelj i djeca na prvom mjestu i ovdje mi se sviđa atmosfera.
    Ponekad nisam sigurna da li me ljudi dobro shvaćaju ni u RL a kamo li kad vide samo napisano bez izraza lica. Mislim da je tu većina dobronamjernih osoba , a one druge se vrlo brzo skuži.
    I - naravno da znam o kome je pisala Mondu, iako sam kratko tu. I to nije uvlačenje, jer mnogima od nas treba utjeha ili pomoć pa makar u vidu virtualnog zagrljaja. I zašto ne možemo biti samo dobri jedni drugima ? I napisat : uživaj u životu kakav je danas, a sutra će ti možda nešto drugo biti priorititet ( pa bila to i pofarbana kosa) .
    Zaštoje to uvlačenje ako kažeš nekoj uplašenoj novoj mami da su djeca baš takva a ne idealna.
    Valjda sam objasnila kako je meni lijepo čitati ove postove na rodi i kako se međusobno tješe i hvale i čestitaju i pomažu . Da mi je bar tako i u RL.
    I nadam se da će nivo komunikacije ostati takav ( a kad poželim konfrontaciju i psovke ići ću na drugi forum ili u RL.)
    I neka postoje zvijezde foruma - zaslužile su to, zar ne?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima svega, samo sad mi više nije bitno XD. Ili ja krivo gledam

Gdje su ona vremena kad sam se uzrujavala zbog foruma
    Oh da, sjećamo se, bila su to vremena, i nisi bila jedina!

Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •