O ovome bi mogli nastaviti na temi gdje se raspravljalo zašto se na neke postove odgovara više, na neke manje, a neki se potpuno ignoriraju.
Ako netko ne želi odgovoriti na neki post, ne mora. I ne mora obrazložiti zašto nije odgovorio. Ako objasni, to je njegova dobra volja. Svatko se može uključiti u raspravu ako za to ima potrebu, i obratno.
sad čitam svoj post i vidim kako sam već nesvjesno počela pisati engleske riječi "po vuku". mislim da profesore engleskog to isto debelo živcira![]()
Što imate protiv Vuka? Vuk je zakon!
Dženifer Kapriati, Brus Vilis, Majkl Džekson...![]()
Vuk je super dok ti tata ne odluči dati ime Soniboj
Mene osobno ne smetaju kratke rečenice.
![]()
E sad se postavlja pitanje , što je bitnije... Hoćemo li čitati postove koji su lijepo upakirani, a ne govore ništa ili one pučko-seljačke koji govore konkretne stvari. Ili težimo savršenstvu.
(Pazila sam na velika i mala slova, sva sam si nekako: kao viktorijanska dama s štilom od metle u kičmi koja je otkrila forum).
Evo i opet mene.
Sorry, Miniminia (baš mi je fora tvoj nick), ispada da te (danas) proganjam, ali nije tako (još malo se mičem od kompjutera, obećajem).
Meni osobno je bitniji sadržaj od forme, bitnije mi je kaj kažeš, a ne kako, ali u pisanom obliku, ne mogu ne primijetiti i kako je nešto napisano, pa mi to neki put odvuče pažnju sa sadržaja.
Možda je vrijeme za novi topic na temu 'Je li bitniji sadržaj ili forma'...
Ma, neka me proganjaš..Znaš kako se kaže da za se za dobrim konjem praši..
SLažem se ja s tobom. Ako si primjetila i ja pazim koliko mogu u granicama teme koja me zaokupi, na gramatiku, na pravopis, na formu. I meni je bitna forma, jer nek me kroatisti dopune, Krleža je lijepo rekao kako zbrka u glavi donosi zbrku u rečenicama.
I naravno , i meni je sadržaj bitniji, ali nepoštivanje/neznanje elementarnih stvari u materinjem jeziku me smetaju.
Imam osjećaj kao da smo samo ti i ja trenutno na forumu...
I što je najgore odlazimo u isto doba sa foruma. Što će ljudi reći![]()
Posljednje uređivanje od miniminia : 24.08.2010. at 16:45 Razlog: totalno ne znam sa smajlijima
Možda se mi i znamo?!
Šalim se, ne bih rekla...
Poškakljalo me danas ovih nekoliko rasprava, pa sam se (neuobičajeno) raspisala. Moram si nabiti postova, nemam ih baš puno.
![]()
ništa novog ???
nda, hoćemo li nastaviti ?
moju frendicu smeta dakanje, stoga bi i na to bilo poželjno pripaziti![]()
Dokona kućanica došla vidjeti što ima novog. Obožavam dobre rasprave.
, ako ništa, evo jedne kavice.
na temi o kućanicama skužila sam kako zbrajam pravopisne pogreške![]()
nemam pojma o čemu su pisali............ali znam koliko ima pogrešaka u pojedinim postovima
u proteklih 15 minuta napisala sam četiri poslovna dopisa, kratka, jasna i nadam se točna, a sada ću isto toliko razmišljati postati ili ne![]()
Javno se ispričavam, iskreno. Bila sam vjerojatno u " elementu ".
Jednostavno mi nije bio bitan način pisanja i bila sam skroz opuštena na forumu.
Naravno da ne znam bolje č i ć, al sad i meni smeta c i c, pa tko zna koliko grešaka imam. Ići će klinci u školu pa ću postat pismenija.
Pozdrav
Moram primjetiti jednu stvar na ovom forumu... a to je da uvijek kad iznosiš svoj stav o nečemu moraš obavezno naglasiti milijardu puta da e to samo TVOJ OSOBNI stav a ne pokušaj dokazivanja toga da si u pravu. A eto ja si kontam da svatko ima pravo reći svoje mišljenje s kojim se ne moraju svi slagati... al ovdje mi se čini da je ta sloboda mišljenja poprilično ograničena i da se samo čeka da naiđe netko tko drugačije misli da bi se "skočilo" na njega.
Ja priznajem otvoreno kod mene uvijek ima tipfelera i trudim se povremeno ispirčati zbog toga, ali ja ih jednostavn ne vidim dok ne pročitam postani post nakon nekog vremena. Ne znam, tako mi je i sa tekstovima koje pišem, nikad ne skužim tipfelere odmah, najčešće napišem, pa provjeravam nakon sat, dva ili još bolje sutradan. Dok sam još ufurana u sadržaj kao da uopće ne percipiram tipfelere. Eto pa ispirčavam se još jednom, na svim tipfelerima, sadašnjim i budućim, i onim na kućanicama.
Evo opet ih ima, a sad sam kao pazila. Možda izume neke naočale za tipfelere da spase ovakve...
Tipfeleri ionako nisu bitni. Ljudskom mozgu nije važan red slova u riječi,ukoliko su prvo i zadnje slovo na svom mjestu, svaku se riječ bez problema točno pročita. A forum je mjesto komunikacije, a ne pisanje doktorata.
Ča se mene tiče, ja uvijek volim pročitati što napišeš i uopće ne vidim tipfelere, osim kad ukažeš na njih.
(Samo me smetaju kod nekih forumašica č i ć na krivom mjestu, ali ovdje je važniji sadržaj od forme. Naučit će kad im djeca krenu u školu.)
Ja jednostavno ne stignem misliti na moje "ča" i sigurno ga upotrijebim češće od "što".![]()
Posljednje uređivanje od Beti3 : 31.10.2010. at 10:15
Meni se baš ne da pisat velika početna slova. Evo sad sam ih napisala, ali inače jok.
Ne da mi se ni komunicirati na književnom hrvatskom, to mi ubija draž...