-
alkalna mokraca?
Drage forumasice, sto to znaci alkalna mokraca? Pretpostavljam nije normalno u trudnoci?
Hvala!!!
-
alkalni uriin može često biti alkalan ili lužnat zbog urinarne infekcije. ne znam koliki je točno to pH urina bio jer nisi navela ali svakako učini i urinokulturu. Ako je ona sterilna onda je alkalan zbog neke namirnice npr. veće količine mlijeka uzrokuju lužnat urin. Lužnatost nije dobra kroz dulji period jer omogućuje sekundarno naseljavanje bakterija koje vole lužnatu sredinu. Mogu se čak i kamenci stvoriti. Još je jedna prilika kada urin može biti lužnatiji - dijabetes ali on ima i drugih simptoma. Zato ako je riječ o trudnici učiniti i urinokulturu te OGGT. nadam se da je malo pomoglo...
-
Stelita hvala puno! Ni ne znam koliki je tocno ph, samo su napisali "alkalan" ,, to me i zbunilo.. Bakterija pise da ima nesto, sluzi nesto, plocastih epitela takodjer, okruglih pise "po koji", a leukocita 5 -10 sto mislim da i nije toliko lose s obzirom da sam nekad davno imala mnogo vise bakterija i losiji nalaz. Ostali parametri su ok.
Secer sam vadila, cak mi je ispod granice, 3.6, a donja granica je 4.2. tako da je to vjerujem ok.
Iduci tjedan cu kod doktora, kako si mi rekla pitat cu za urinokulturu s obzirom na trudnocu da rijesim eventualne bakterije ako ih ima opasnih 
Puno puno hvala na odgovoru.
-
svakako onda učini i urinokulturu..ono što je u sedimentu malo baktterija već može biti značajno u trudnoći...sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma