Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 177

Tema: Hoće li prestati lagati?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

potpis na pomikaki, laumi i

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja ti šaljem veliki zagrljaj.
    Spomenula si da je on iz dobrostojeće obitelji i da se nije nikad brinuo o financijama nego je samo trošio, pa nije ni stekao osjećaj odgovornosti-želim se samo osvrnuti na to i reći ti da gledajući na samoj sebi to nije razlog što nema osjećaj odgovornosti, to je jednostavno do njega samoga. Novci negdje cure i smatram da ti obavezno mora reći istinu o čemu se radi i gdje nestaje lova (na što odlazi) kako bi zajedno mogli pokušati pronaći rješenje.Ako se ne želi s tim suočiti, reći istinu i probati s tobom zajedno pronaći izlaz iz svega onda je na tebi da odlučiš hoćeš li ga " šlepati" ili ne.....U današnje doba kad nas većina krpa kraj s krajem smatram da se svaka kuna mora dobro proklkulirati i mora joj se znati put inaće vrlo brzo skrahiraš jer obveze su nam svima velike, a plaće naspram tih istih obveza male, još ako samo jedno ima redovita primanja onda je preživljavanje iz mjeseca u mjesec umjetnost...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

možda ima drugu ženu (i dijete) za koje ti ni ne znaš:
    - koji su možda čak i u drugoj državi i koje financira (znam ljude koji su u ratu napravili tako djecu i sad ih pomažu)
    - a možda su ti ispred nosa il u susjednom gradu gdje je išao na poslovni put i hopa cupa njih dva skupa i eto i dijete...

ako nema fizičkih naznaka, pogotovo ako dobro izgleda, može bit od sexa - šalu na stranu, al ima u tome istine.

enivejz, tko o čemu perica o sexu, a da se sad vratim na duhovnu stranu:

nije problem u njemu - jer on je takav kakav je i sam sebi je savršen (što god mi mislili o njemu)
    problem je u tebi - jer nisi iskrena prema sebi, jer ne slušaš svoje unutarnje ja, jer su ti svi drugi na prvom mjestu osim same sebe.

ugasi mobitel i ne javljaj se na njegove pozive. uzmi si mira kolko ti treba (2 sata, s dana, 2 mjeseca) i fino počni postavljati sebi pitanja:
    što ja želim?
    koje su moje vrijednosti u životu? s kime ih želim dijeliti?

i tako idi do kraja s pitanjima, nacrtaj si na papiru mapu pitanja i odgovora i naći ćeš rješenje.

ovo je genijalan link:
    http://forum.roda.hr/threads/50198-FAZE-TUGOVANJA
    i može se odnositi na bilo koju situaciju u životu - kod tebe konkretno - gubitak povjerenja. čini mi se da si fazu negiranja prošla, sad te drži faza ljutnje. znači, vidi se napredak, bravo!

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a koliko on ima godina? ako nije problem

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

30

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim sljedece:

on je vjerovatno u svom drustvu, ekipi s kojom se druzi, stvorio odredjenu sliku o sebi koja podrazumijeva to da je on komotan s lovom

mozda on negdje u dubini duse i zeli malo skratiti te troskove, vjerovatno to nije u mogucnosti jer, s druge strane, zeli u tom svom drustvu i dalje o sebi njegovati istu sliku
    ja ne sumnjam u to da je njemu tesko zbog sranja koja ti radi, i svih lazi koje ti je napricao, ali to je ocito jace od njega

kako god - ima problem
    ne zeli se s njim suociti.. misli lako cemo.. tri put ce trepnut, obecat ti sve sto zelis, bit dobar jedno odredjeno vrijeme i onda ce sve opet PONOVITI, a ti ces se pitat di ti je pamet bila i zasto, dovraga, nisi to prerezala jos onda... prije... kad bi manje bolilo
    u medjuvremenu cete mozda imat jos koje dijete i takto... i sve ce, kad tebi opet voda dodje do grla, postat puno kompliciranije

ja se na tvom mjestu, ako imas gdje biti, ne bi vracala
    zapravo, s ovom sadasnjom pamecu koju imam - emidtli bi ga ostavila... jer niko na svijetu (osim moje djece) nije vrijedan toga da ja budem i jednu sekundu nesretna, ma koji razlog za to da sam ja nesretna, bio

naravno... nije za sve bracne probleme rjesenje nekog ostaviti
    ako mislis da ima smisla i da je vrijedan toga - pokusaj mu oprostiti po PETI put i nac neki kompromis
    ali na kompromise mora biti spreman i ON

ja bi kuhala samo za sebe i dijete
    za njega ne bi bilo nis za jest
    ne bi mu prala ves
    pravila bi se da ne postoji
    jer se i on pravi da ti i tvoje potrebe takodjer ne postojite
    zbrojila bi rezije
    izracuinala koliko je pola i to bi platila
    telefon nek si placa sam inace ne bu mogo telefonirat... itd

ja imam iskustvo s likom koji je na sva usta okolo pricao koliko mu je obitelj vazna, dok je u isto vrijeme tu istu obitelj sustavno unistavao iznutra, na razno razne perfidne nacine, izmedju ostalog i tako da ja za njega i njegove potrebe uvijek bilo te da je, dok sam ja sebe i klince vozila u autu koji je bio u raspadnom stanju, on u jedno vece potrosio onolko kolko bi dosao neki ne tak los polovni auto...

pregledaj mu dzepove, mobitel, SMSove... utvrdi koji je STVARNI razlog i na sto odlazi lova... odvezi dijete navecer nekom na cuvanje i kreni za njim, vidi gdje je i s kim provodi vrijeme
    ja bi isto posumnjala u drugu zenu i kladionice
    ruzno je to sto pricam radit i ponizavajuce, ali sve je jako zapetljano i moras od nekud pocet raspetljavat to klupko ili mu oprostit po PETI put i zivjet u ocekivanju SESTOG
    Posljednje uređivanje od Mukica : 07.07.2010. at 15:48

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja i dalje mislim da bilo pametno da on otvori obrt, pogotovo jer si rekla da to i želi. Onda možeš u banci napraviti trajni nalog da se skidaju pare sa računa i plaćaju se doprinosi, telefoni, internet i što sve još može ići direkt preko obrta. Većinu novca više neće dobijati na ruke jer ako ima obrt morat će dosta raditi preko računa, a morat će si vodit i račune pa ćeš vidjeti koliko je dobio. Ti ga znaš bolje nego svi mi na forumu. I sigurno nije od jučer takav kakav je. Ja ne mislim da je moje rješenje ispravnije i bolje od drugih savjeta koje si dobila ali ga dajem kao još jednu opciju da imaš ako ipak nije sve tako crno kao što se tu i tamo čini.
    Posljednje uređivanje od pinguica : 07.07.2010. at 15:47

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

usporedbe radi, moja mama može umrijeti ako pojede pršut pa ga ipak pojede i onda umire od bolova nekoliko dana.
    eto postoje razne ovisnosti i čak ni pod prijetnjom smrću a kamoli nečim drugim ljudi ih se teško mogu riješiti

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma sve štima...svi mi imamo veći ilil manje ovisnosti...ja jedem...sve, ali sve što mi se nađe na putu..i znam da nije dobro, da sam debela ko slon...i od sutra sam na dijeti..ali eto, još uvijek sam debela!
    ali kad me netko pita zašto - pa zato jer jedem!
    ja još i mogu preći preko činjenice da je spizdio lovu ali preko činjenice da mi laže...ko zna koji put...e pa to mislim da više ne mogu!
    ja mu sad više ništa ne vjerujem...i ne znam šta bi se sad trebalo dogoditi da povjerjem¨!

o obrt...pa to je ko da mene zaposliš ko security u Krašu....

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ali sad ti je upravo tako, kao da ti radiš u Krašu kao security samo radiš na crno pa se ni bojiš pojesti čokoladice jer znaš da nitko nema uvida u to koliko si pojela

gle ako misliš da nije dobro da otvori ok, ja nemam drugih loših primjera i islustava u životu pa da mogu reći nešto drugo, to je moje rješenje za sve probleme, rad i rad, ne znam ništa drugo, prepustit ću te onda dalje savjetima ostalih cura

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku

o obrt...pa to je ko da mene zaposliš ko security u Krašu....
    Joj draga moja baš si me nasmijala...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

prvo da t kažem da mi je užasno žao zbog tvoje situacije,tim više jer imate bebu i umjesto da možete u njoj uživati ovakva je situacija.
    ja mislim da je najgore kad se izgubi povjerenje u vezi,braku i nisam odmah za drastične rezove i prekide(mene jedan takav stajao toga da se i danas preispitujem stalno da li sam ispravan put odabrala zbog svoje ishitrenosti tada) ali da se na neko vrijeme trebaš od njega maknuti-to da. da si malo sama u tom vremenu sabereš misli, odgledaš stvari iz dr.kuta, hladne glave i na kraju da i on možda shvati štp može izgubiti ako se konačno se počne ponašati u skladu sa svojim godinama i obavezama.
    ako mu je iskreno stalo ja ne vjerujem u onu da se ljud ne mogu promijeniti samo što da bi se promijenili prvo nešto se treba kod njih samih pokrenuti.
    a za obrt ću ti samo reć kao pravnik-ako je tako nesavjestan sa novcima ni za živu glavu otvarati obrt, dovesti će sebe i vas u dugove koje ćete biti dužni podmiriti svojom imovinom.
    sretno što god odlučila!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja i dalje mislim da bilo pametno da on otvori obrt, pogotovo jer si rekla da to i želi.
    Ja pak mislim da to nikako ne smije napraviti, to bi bila potpuna propast, pa da je to sam tak jednostavno i da se može zaraditi brdo love tako, onda bi svi bili obrtnici, ako si ti imala sreće i tu sposobnost da živiš u blagostanju, super, ali sumnjam da bi se tako neodgovorna osoba kao on mogla nositi s time.
    A i da počne zarađivati, tek onda bi tip dobio krila, mislim da bi kroz koju godinu ostali bez ičeg, ja mislim i dalje da njemu treba zavrnut pipu...i nek se koprca s onim što ima.
    Posljednje uređivanje od Mondu : 07.07.2010. at 16:39

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da je tako neodgovoran prema poslu, ili lijen ili da ne završi posao jer je potrošio pare od materijala na sebe ne bi ni imao posla, ni na crno. Očito čovjek ipak je u stanju nešto zaraditi i odraditi posao do kraja. Očito ima neka znanja i sposobnosti - samo na temelju te predpostavke sam dala savjet. I ponavljam, ne mislim da je moj savjet ispravan, ja sam ga dala, a ninik ga nije prihvatila, što je ok.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Ja pak mislim da to nikako ne smije napraviti, to bi bila potpuna propast, pa da je to sam tak jednostavno i da se može zaraditi brdo love tako, onda bi svi bili obrtnici, ako si ti imala sreće i tu sposobnost da živiš u blagostanju, super, ali sumnjam da bi se tako neodgovorna osoba kao on mogla nositi s time.
    A i da počne zarađivati, tek onda bi tip dobio krila, mislim da bi kroz koju godinu ostali bez ičeg, ja mislim i dalje da njemu treba zavrnut pipu...i nek se koprca s onim što ima.
    i da, to je sam tak jednostavno i nemoraš zaraditi brdo love ali ćeš imati siguran posao jer ćeš kad nema posla sam po potrebi ići u potragu za poslom. Mislim da bi svi ljudi imalo sposobni i vrijedni u HR trebali biti obrtnici. Nije nikakav trošak, a premala smo država, a i takva je situacija da poslodavac više ne može hraniti trideset ljudi trideset godina. Nitko danas nemože ovisiti samo o jednom poslu. Svi moramo i nuditi posao na sve strane (tuzemstvo i inozemstvo) i odrađivati ga. Premali smo, a nema više ljenčarenja.
    sorry na offtopic ovo je zadnje

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ni za živu glavu osobu tako neodgovornu s novcima za obrtnika. Kod obrta odgovaraš vlastitom imovinom, užasno su velika davanja državi pa čak i kad ga zamrzneš ili zatvoriš jer nemaš posla dužan si plaćati kamate ako si kojim slučajem dužan nešto od doprinosa. To bi vas odvelo u propast. Obrt gledano sa strane laika je jako jednostavan(jer svi gledaju samo iznos novca potreban za otvaranje 800kn), ali kad si sam obrtnik i kad vidiš sa čim se susrećeš misliš šta je meni ovo trebalo da nisam otvorio d.o.o. Radim u obiteljskom obrtu.

Nije za govoriti javno, ali bolje njemu ostaviti da radi u fušu na crno, bar znaš da neće nakalemiti dodatne troškove.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

još uvijek sam debela!
    ali kad me netko pita zašto - pa zato jer jedem!
    je li jedeš jer si gladna il jedeš jer ti je hrana comfort food kad te on iznevjeri?
    ako je ovo drugo, ti si uz emotivnu patnju nanosiš i fizičku.
    no iz tvojih postova nekako mi ne djeluje da generalno namjeravaš nešto poduzeti - više mi se čini da imaš potrebu malo se požaliti i koristiti ovu temu kao ventil.
    enivejz, da ti ne remetim temu, vratit ću se na nju ako vidim pomaka u cijeloj situaciji i tvom načinu razmišljanja.

ne namjeravam biti tvoje rame za plakanje unedogled. treba se isplakati - i treba znati stati plakati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    potpis. i ja ovako mislim.

al ne ulizujem se,samo da se zna

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa Vidi poruku
    je li jedeš jer si gladna il jedeš jer ti je hrana comfort food kad te on iznevjeri?
    ako je ovo drugo, ti si uz emotivnu patnju nanosiš i fizičku.
    no iz tvojih postova nekako mi ne djeluje da generalno namjeravaš nešto poduzeti - više mi se čini da imaš potrebu malo se požaliti i koristiti ovu temu kao ventil.
    enivejz, da ti ne remetim temu, vratit ću se na nju ako vidim pomaka u cijeloj situaciji i tvom načinu razmišljanja.

ne namjeravam biti tvoje rame za plakanje unedogled. treba se isplakati - i treba znati stati plakati.
    Ja isto jedva čekam da vidim nekog pomaka, ali nemože se reći da nije ništa poduzela, ipak je otišla od njega. Sada je valjda na njega red, mislim da mi svi čekamo što će on poduzeti kao i ona.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    i da, to je sam tak jednostavno i nemoraš zaraditi brdo love ali ćeš imati siguran posao jer ćeš kad nema posla sam po potrebi ići u potragu za poslom. Mislim da bi svi ljudi imalo sposobni i vrijedni u HR trebali biti obrtnici. Nije nikakav trošak, a premala smo država, a i takva je situacija da poslodavac više ne može hraniti trideset ljudi trideset godina. Nitko danas nemože ovisiti samo o jednom poslu. Svi moramo i nuditi posao na sve strane (tuzemstvo i inozemstvo) i odrađivati ga. Premali smo, a nema više ljenčarenja.
    sorry na offtopic ovo je zadnje
    Nije li činjenica da propada hrpa obrta svakodnevno, pa nisu baš svi ti ljudi neradnici...nit su svi obrti profitabilni, nit su svi ljudi jednako sposobni...nisam ja ništa tebi osobno prigovarala, i mislim da ne mogu baš svi uspjeti iako su vlasnici nečega, nekima ni to nije dovoljna motivacija da bi uspjeli.

sry na off....
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    potpis. i ja ovako mislim.

al ne ulizujem se,samo da se zna
    gle, jedino za sebe znam sa sigurnošću da se nikome ne ulizujem tu, tak da....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovako, moram ovo napisati: pinguice, vjerujem da su ti dobre namjere, ali mislim da si fulala usporedbu kad govoriš o tvom primjeru. Ok, bila si rastrošna i neodgovorna, i jasno ti je da se pare mogu spiskati u roku odmah, ali jesi li tvojim starcima ili tm-u na ovakav način lagala, jesi li im krala novce? Je li tm tebi prodavao laži, a ti si mu usprkos svemu ipak dala podršku da otvori obrt? Mislim da ne...

Jer ovdje nije riječ o trošenju love, o neodgovornosti, rastrošnosti, nego čovjek svojoj ženi dugi niz godina podvaljuje gadne laži i to planski, smišljeno. Osim toga joj bez njenog znanja više puta diže svote novaca bez njenog znanja. To je krađa.

Zbilja ne bih htjela biti gruba, ali ja se njemu ne bih tako lako vraćala. Otprilike kako kaže Mukica, samo uz sto mjera koje zapravo ne bih imala volje provoditi. Pa neka on otvara obrt ako hoće, ali sam.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da je to sad sve ušlu u neke druge vode...
    nije tema da li je on normalan...jer očito nije
    da li ja jedem zbog gladi ili tuge....ja samo jedem
    da li će on otvoriti obrt ili ne....u ovom trenutku....baš me briga
    pitanje je da li vi čvrsto vjerujete da se čovjek koji je u njegovoj situaciji iskreno može promijeniti, okrenuti novi list i krenuti dalje bez laži?

ja mislim da ne...da je to sve predaleko otišlo...
    jer kako kaže pomikaki...to traje već godinama i to smišljeno i namjerno
    da li se isplati boriti...

uglavnom, tako on mene jučer zove, pa di si , ja kažem na kavi, on kaže čujemo se ...
    ja krenem prema doma, prema svojima, jer on je jednom u toku dana pitao hoćemo li se vidjeti i na tome je ostalo...
    i tako zove on mene, ja već blizu kuće od staraca, pita di sam, ja kažem...kad ono...lud...da kaj ja od njega radim budalu, kaj se glupiram...kaj si ja mislim...uglavnom...kažem mu da je ovakav nivo razgovora završen i poklopim slušalicu....i majstor više ne zove...
    on je stvarno mislio da se ja malo samo šalim i da će se sve rješiti za dva dana....
    jedino što danas moram doma...po stvari..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pitanje je da li vi čvrsto vjerujete da se čovjek koji je u njegovoj situaciji iskreno može promijeniti, okrenuti novi list i krenuti dalje bez laži?
    Ja čvrsto vjerujem da su za to jako, jako male šanse, a obzirom na njegov način komunikacije - u ovom trenutku nije na to ni malo spreman.

Po stvari odi kad ga nema doma, ili povedi nekog sa sobom.
    I ja mu se ne bih više ni javljala na pozive, eventualno sms-om. Momku treba malo vremena da se skocka. Možda će mu se jednom neke stvari posložiti, ali sad nije ni blizu toga.

Pericine postove također stavi na ignore.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Opet potpisujem sve što je pomikaki napisala.

Ne znam zašto se Perica odmah uhvatila ninikinog jedenja, kad je to ninik spomenula samo usputno. Nije u tome problem. A, što se toga tiče, ninik malo pretjeruje; nije debela ko slon, nije ni blizu toga. Debljina vam uopće nije prva asocijacija kad je vidite.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

upravo tako...
    on meni uopće ne djeluje kao osoba koja je prihvatila svoje sranje i želi ga riješiti...
    njegovo ponašanje je šablonizirano ponašanje zlostavljača....maltretiram te, onda se pravim da mi je žao, ako ne popoustiš onda okreće krivnju na mene, kao ja sam ne suradljiva...
    sve si mislim da mu misli ne midu u smjeru kako da popravim i krenem ispočetka nego kako da zamaskira, prikrijem štetu i krenem dalje..

ma ko zna kakava se još sranja tu kriju iza svega toga...sve me strah i saznati..

nije nimalo ugodno probuditi se jedan dan i shvatiti da ne poznaš čovjeka do sebe i da cijelo vrijeme vodi dupli život...
    bilo da je u pitanju droga, kocka, druga žena, kamatari ili šta već...to nije čovjek za kojeg se predstavlja i kojeg misliš da poznaješ...
    pa osjećam se ko u nekom filmu...

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam kao slon....
    više kao slonica nelica

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, još jednom, za Pericine postove ne treba tražiti razloge. Off topic (i ja i ona)

ninik drži se

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

do sad se nisam javljala na ovu temu, jer mi je nekako osobna, mada je pitanje opcenito.
    da li vjerovati nekome ko laze?
    pa prvi put povjerujem, drugi put uzmem s rezervom, ali ako se dogadja puno puta onda provjerim ako mi je bitno da li je istina ili ne.
    u krugu ljudi u kojem se krecem nadam se da ne postoje ljudi koji me lazu. pogotovao ovako nesto sto nije nazovimo je "sitna laz" (npr. mogu napraviti piruetu na ledu i sl.) bila bi kao i ti na sto muka. ali iskreno mislim da ljudi koji ovako lazu imaju problem. od takvih ljudi bi se sklonila, maknula. nesigurno se osjecam kraj njih, jer ne znam sta ce biti dalje. ne bi zeljela, mada mislim da niko to ne zeli, da si svedem zivot na ono sto je mukica napisala, da sve pregeldam i istrazim. nije li bit zivota s nekim da dijelis puno povjerenje prema njemu. da si u teskim trenucima ispomazete i da znas da je ta osoba kraj tebe za sve sto ti treba. nakon ovako necega ja bi bila nesigurna, pocela bi se preispitivati u glavi sto i kako. stvorila bi si u glavu zbrku. mrzim nesigurnost. volim imati kraj sebe stup na koji se mogu osloniti nakon napora da se odmorim.
    iz ovoga sto si napisala ti to nemas. a imas i odgovornost prema svom djetetu. s vremenom ce i cupi imati kasicu prasicu. sta ako i u nju pocne zavirivati. kako to objasniti djetetu.
    uvijek mislim da se obitelj treba odrzati i na sve moguce nacine spasavati. ali imas zeljeznu kuglu oko noge u moru, naravno da ces je presejeci i spasiti sebe.
    sve u svemu teska odluka, ali napisat cu jos jednom:
    onog ko mi slaze cak i sitno par puta uzimam s rezervom. a o krupnim stvarima presjecem.
    samo nikad nisam imala oko sebe ovakav problem pa ne mogu savjtovati sta tad napraviti. jer sve je to bolno.

OT: poznajem ninik osobno i jednako jedem na proslavama rodjendana klinaca. a iskreno ja sebe ne smatram slonicom, pa ni nju.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam zašto se Perica odmah uhvatila ninikinog jedenja...
    emocionalno jedenje je znak patnje duše. i to je sve.
    što se tiče ninikinog izgleda, ako i je punašnija, mislim da smo odavno riješili da su meni draže punašnije tako da mene ne smeta njena punašnost, već njena duševna patnja.

pomikaki, ja se slažem sa svim tvojim postovima jer pametno zboriš, no ja imam svoje mišljenje koje izražavam na drugačiji način - znači, na istoj smo strani... a da me imaš želju stavit na ignore davno bi me stavila, pa pretpostavljam da ipak pametno zborim kad me čitaš?
    Posljednje uređivanje od PericaY2K : 08.07.2010. at 10:15

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa Vidi poruku
    emocionalno jedenje je znak patnje duše. i to je sve.
    Da, ponekad je. Ali to nije bit ninikinog problema.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pratim....
    sad se javljam... on je jednostavno nezreo... sad da li će ikada sazrjeti?...možda....da li ćeš ti biti tada pored njega ...možda...
    ono što mislim da sad trebaš... je ostati kod svojih... a na njemu je megdan...nek malo razmisli...

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja mislim da ne...da je to sve predaleko otišlo...
    Mislim da si pronašla odgovor

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ponekad je. Ali to nije bit ninikinog problema.
    nije bit, al je posljedica. kad god se ona prejede čokoladom jer ju je on iznevjerio, dodatno si nanosi patnju. i to je začarani krug.

zato i je dobro da je otvorila temu da potraži savjet i pomoć umjesto da je uzela žlicu i krenula "po kinderladi".

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ali ona ne papa zbog njega već zato što voli papati. Njeno papanje nema nikakve veze s njenim problemom.

p.s. i dijete im baš više i nije beba!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Osim toga, nije vrijeme da se bavi s posljedicama već s uzrokom problema.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ne vjerujem čvrsto i sigurno, ali vjerujem da se možda stvari mogu popraviti no potrebno je uložiti puno truda i energije. moraš ga prvo uvjeriti da je u krivu, a to je ono najteže i navesti ga da počne normalno razmišljati. to se ne može dogoditi odjednom. pitanje je samo želiš li ti to i jel ti se to isplati raditi, odnosno isplati li ti se pokušati spasiti brak. a to opet moraš sama zaključiti.
    ja ti zaista želim svu sreću i da cijelu situaciju uspiješ riješiti onako kako si sama želiš.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Perice, ana.m ti je dobro rekla. Ima nas koji jednostavno volimo jesti, a da time ne liječimo nikakve frustracije. I ponavljam, ninik nije debela, koliko god se ona zafrkavala na svoj račun.

I pomikaki je dobro rekla, treba riješiti uzrok problema.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam kao laumi-volim jesti. i što sam sretnija to sam debelija, a kad mi je teško onda se samo osušim.
    ali slažem se s pericom da bi sex mogao biti u pitanju, možda zbog mog davnog iskustva. nadam se da ovo neće biti prevulgarno za ovaj tip foruma, imala sam dečka koji je bio fetišist ženskih čarapa i špičastih cipela na petu, i koji je potrošio puuno, puuno novaca u dućanima sa čarapama i cipelama (koje nisam onda ja nosila nego su mu služila za samozadovoljavanje) i trebalo mu je dugo vremena da mi to ispriča. možda je nešto tako neobično a bezazleno, što ne može reći ženi (ipak je ona njegova žena, majka njegovog djeteta).

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ninik,
    joj

vjerujem da znam kako ti je jer sam jednu sličnu situaciju imala priliku pratiti vrlo izbliza.
    kad se B udavala svi smo se pitali kako, kako ne kuži da se udaje za muljatora? ali, ajde pomirili smo se s tim, valjda se vole, budu se nekako dogovorili oko svega

i situacija je bila ista ko kod vas. stalno neke muljaže. ali B nije htjela priznati da imaju problem, za njega je nalazila milijun opravdanja. a bome i on za sebe.
    love nikad nije bilo dovoljno. otvorili su obrt. krenulo im je super. gospodin je postao još više rastrošan čim je počela stizati lova. a onda su stigli dugovi na naplatu: 2 kredita (1 na svekrvinu a 2 na šogoričinu adresu, jer su one bile jamci), razni dugovi od prijatelja, razni dugovi od kamatara, neodrađeni a naplaćeni poslovi... I jednog dana se B probudila i njega nije bilo. otišao. nikad ga više nije vidjela. Nakon nekoliko godina policija ga je uspjela locirati, i sve što je ona dobila bili su potpisani papiri za razvod.
    a što je prošla u tih nekoliko godina? vračanje kredita (radila 2 posla, i ona i šogorica, svekrva čistila po kućama-nije bilo druge), dogovori i natezanja s kamatarima koja je uspjela rješiti, fala bogu. izgubljenih živaca i vremena, prolivenih suza
    za što? zbog jedne neodgovorne budale koja se nije znala nositi sa životnim problemima? B uvijek ponosno priznaje da joj je to iskustvo promijenilo život, da je neke stvari shvatila na teži način, ali bolje ikako nego nikako. sva sreća da nisu imali djece

ja ne znam dal za tvog muža ima spasa, samo sam htjela podijeliti ovu priču s tobom, jer mislim da se iz nje može puno naučiti.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam kao laumi-volim jesti. i što sam sretnija to sam debelija, a kad mi je teško onda se samo osušim.
    ali slažem se s pericom da bi sex mogao biti u pitanju, možda zbog mog davnog iskustva. nadam se da ovo neće biti prevulgarno za ovaj tip foruma, imala sam dečka koji je bio fetišist ženskih čarapa i špičastih cipela na petu, i koji je potrošio puuno, puuno novaca u dućanima sa čarapama i cipelama (koje nisam onda ja nosila nego su mu služila za samozadovoljavanje) i trebalo mu je dugo vremena da mi to ispriča. možda je nešto tako neobično a bezazleno, što ne može reći ženi (ipak je ona njegova žena, majka njegovog djeteta).
    a dobro, moze bit i tak nekaj
    aj recimo da ninikin muz trosi lovu na tak neke neobicne i bezazlene stvari
    i ja se pitam onda pa dobro.. kupio je, potrosio je... a GDJE to drzi??? - baca nakon upotrebe??... o.k. mozebiti to... ali GDJE koristi???... KAMO odlaze/sprema/skladisti/baca nakon upotrebe?
    i tak... ocu rec da nije nije bas jednostavno kupovat stvari i skrivati ih osim ako nemas neki svoj prostor za koji niko ne zna (ili bar ne zna zena)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puntica
    ja mislim da ninik ta prica ovaj cas nis ne znaci... procitala bu ju, memorirala, al ne bu iz nje nis naucila
    jer ninik treba jos vremena da bi shvatila (to je poces, ja nju ne osudjujem da ne bi neko pomislio - nego ljudima jednostavno treba vremena da bi im se sve puzzle slozile u glavi... znam jer sam i sam takva bila... ono VIDIS da je fakat strasna situacija, ali stalno dajes jos jednu sansu na racun ovog ili onog... u trenu zaboravis sve suze, sav jad, sve lose... do sljedecih... i tako vise od nekoliko puta... dok ti to sto vec odavno znas ne dodje na pravo mjesto.. dok ne sjedne tam di treba i otvori ti se cijela i cista slika... sve do tad vidis, gledas, ali ti je slika zblurana, ne vidis jasno detalje)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni se totalno nebitno čini na kaj on troši (tim gore jedino ako troši na drugu žensku).
    Problem je što previše troši i ugrožava time i ženu i dijete, što joj još nije uspio odgovoriti na pitanje na kaj je potrošio te silne novce, što i dalje zatvara oči pred problemom i pravi se da je ona ta koja sad "komplicira" i što joj i dalje mulja i laže!

Jesi ga pitala što misli, da li bi mogao biti bez tebe i ćupi? Jesi mu uopće spominjala rastavu?
    I ako jesi, kako je na to odreagirao?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja se slažem sa svima da on nije svijestan koliko troši,i da si to ne mogu priuštiti
    ali mislim da to nije glavni problem u toj priči, nego je glavni problem što je on NEISKREN, nema mud@ reći istinu, priznati da nije savršen, reći da on ne može živjeti s npr. 2000kn za svoje potrebe.

za sve probleme postoje rješenja, treba samo znati da imaš problem koji trebaš riješiti i imati volju ga riješiti. 'samo' to

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure su već sve rekle, stoga ti želim poslati jedan veliki virtualni
    Izdrži u svojoj odluci i nemoj se dati gaziti niti na jedan način.
    Život je prekratak da ga potrošimo na ljude i stvari koji toga (čini se) ipak nisu vrijedni.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e pa jučer smo razgovarali i uspjela sam mu objasniti i pomoći da na stvari pogleda iz drugog kuta...mog kuta...
    tu sad nije problem novac i na šta ga on troši...problem je u njegovom prvenstveno neodgovornom ponašanju
    on je na sve cijelo vrijeme gledao kao na problem financijske prirode...njemu nije bilo dosta...pa je znao da ću ja poludit..pa je digo lovu misleć da će odradit fuš i vratiti...pa se zakomliciralo i potrošio je opet..a u međuvremenu sam ja saznala...
    problem je u njemu...u činjenici da je neodgovoran i da se svojom rasipnošću doveo do toga da mu nije dosta i onda se upleo u klupko laži...i iz toga nije znao van..
    na šta je potrošio novce...pa sljedeći trag silnih računa iz bauhausa, baumaxa, kemoboje...nije teško povjerovat u priču...
    on naravno kumi i moli da se vratim, obećaje promjenu...koja ne uključuje nikakav moj angažman..priznaje krivicu...i tako svašta nešto s puno velikih riječi...

šta ću napraviti...ne znam još...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iskreno, to sam i očekivala. Stari trikovi. Sve ide po špranci.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Iskreno,ja mislim da je kod njega to stil života i da če to bit jako teško promijeniti.
    jako slićnu ,gotvo identičnu situaciju imam u obitelji,nije mi muž ,al je njegov netko jako,jako blizak.Još dok smo MM i ja hodali,zanaci prije 15 god.otac od gosp.o kom je riječ uvjek je govorio
    D.nevalja,a meni niš nije bilo jasno,pa kak nevalja baš je ok.stalno vesel ,nasmijam,..........,...i sad nakon 15 godina ustvarim kužim o čem je sad pokojni
    mu otac pričao.Dotični gosp. cijeli život živi takvim životom i što se dešava ,do nedavno je uvukao staru bolesnu majku u taj svoj začarani krug i nebi me se to ticalo nego je došlo do toga da je moju obitelj uvukao u te svoje kombinacije.
    Troši više nego kaj može zaradi,non stop diže kredite da bi zatvorio ove prije njih kaj je digo i to traje, eto ja znam za zadnjih 15 godina.
    Znači njemu je to stil života i on nezna drugačije živjet.I iskreno baš me briga dok ne povlaći druge u taj svoj začarani krug.
    Držim ti fige i nadam se da će se TM urazumit i zbog tebe i male se promjenit i da če ovo biti dio vaše prošlosti!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ninik odluka je samo na tebi, želiš li mu dati šansu ili ne. Ja bi na tvom mjestu sve stavila na papir, lova koju zaradi mora biti strogo nadzirana, dogovorite mjesečni iznos koji mu je potreban za hranu i cigare, sokić nek gospodin zamijeni vodom (za početak eto uštede), jer ni ti se vjerujem ne nalokavaš sokom svakodnevno...Tel račun nek prepolovi, kad bude imao opravdan razlog trošiti 500 kn tel onda nek ih i zaradi i sam plati (jer to je veliki račun za tel..za 500 kn se moraš napričati o ho ho..)i tako redom..na papir stavite sve i svakih par dana analizirajte zajedno jel se pridržavate toga...da ne ispadne samo on taj koji se nečega treba pridržavati (pa da iz tog razloga poludi u samom startu kad predložiš da to napravite) stavi na papir i ti kako ćeš se ponašati tj. koliko sam skužila ti se već ponašaš tako-dakle- dok se ne izvučete iz krize ti se odričeš (već si se toga odrekla, pa ti to nije problem ni staviti na papir)-novina, pedikure, manikure itd...
    Obzirom da ste u zajednici u dobru i zlu morate zajedno ovo htjeti i to i njemu mora biti jasno, inače ništa od piskaranja i obećanja...papir objesi na hladnjak ili na neki frekventno mjesto da mu je stalno na oku da ga podsjeća na obećano...
    To je samo jedan primjer kako bi ja npr. napravila da dođe do nekog neslaganja između mene i mm-a, isti sam dala i kumi koja je na taj način pokušala spasiti brak, napisali su sve, jedno vrijeme analizirali i pridržavali se oboje obečanog i onda je ona priznala i njemu i samoj sebi da to nije to i da se ona ne može držati tih stvari i razišlisu se.No, dok to nisu napravili i dok ona nije postala svjesna da se ne može primijeniti i sama sebi to priznala navlačili su se 2 god (razdvajanja, svađe, uvrede, mirenja..)
    ja prvenstveno tebi i čupi želim svu sreću ovog svijeta, želim ti da budeš hrabra i nadasve snažna u ovoj situaciji i da izabereš pravi put za sve vas.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ako ćeš mu se vraćati možda da dogovorite trajni nalog da se sa njegovog računa skidaju pare za režije, znam da problem laganja i rasipnosti i dalje ostaje, ali za to treba puno vremena i truda da se nešto promijeni (ako će se promijeniti)

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    ..Tel račun nek prepolovi, kad bude imao opravdan razlog trošiti 500 kn tel onda nek ih i zaradi i sam plati (jer to je veliki račun za tel..za 500 kn se moraš napričati o ho ho..)i tako redom...
    hm, 500kn, meni je bilo do nedavno 1200kn (moj, mužev i internet) a uopće ne pričam puno dok nisam prešla na tele2. Nadam se da nije reklama, na kojem je on operateru?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •