Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Vlasnički list...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Vlasnički list...

E ovako...
    Moramo predati papire za stan u GSKG, kako bi nas upisali kao vlasnike stana.
    Stan smo kupili na kredit od jedne žene, sve je bilo čisto, vlasnički list kao suza, digli kredit, imamo ugovor u kupoprodaji nekretnine ovjeren kod bilježnika. E sada. Ovi tam su mi rekli da im treba nekakav ugovor od investitora. Ne znam ni kaj je to ni gdje bih ja to trebala nabaviti. Žena od koje smo stan kupili isto nije bila prvi vlasnik. Mi smo treći vlasnik stana. Zgrada je izgražena 1992. godine.
    Dakle, što je to i gdje da to nabavim iz ašto je to uopće bitno?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moraš tražiti kupoprodajni ugovor između investitora ( izvođač= investitor, obično bude ista firma ??) i onoga tko je bio prvi vlasnik, znači pitaš prethodnog vlasnika tko je bio prvi , ako ni on nema ugovor o kupoprodaji odeš sa svojim vl. listom kod investitora i zatražiš kopiju ( to se i meni desilo sa stanom od bratića pa smo morali tragati za tim ugovorom i nekakvom tabularnom izjavom, uglavnom sve su mi to dali u Industrogradnji, a stan je izgrađen ´70-ih )

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kakva tabularna izjava, to mi nitko nije rekao da mi treba?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Trebaju kompletan pravni slijed...tj Ugovor između graditelja/investitora i prve vlasnice i onda ugovor između 2. vlasnice i žene koja je prodala vama pa tek onda ide vaš ugovor.

Tabularna izjava je izjava vlasnika nekretnine kojom prodavatelj kupcu nakon primitka cijelog kupoprodajnog iznosa dozvoljava upis vlasništva na nekretninu bez ikakovog budućeg protivljenja i ograničenja. Prodavatelj tabularnom izjavom ovlašćuje kupca da bez ikakvog daljnjeg pitanja i odobrenja ishodi uknjižbu prava vlasništva u svoju korist i u svoje ime.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uh, a zašto mene nitko tu izjavu ne traži?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I di da ja nađem prvu vlasnicu, Još drugu i mogu, ali ovu prvu!!! Koja je to sad gnjavaža!!!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

druga vjerojatno ima Ugovor sa prvom pa kreni tim putem

a za izjavu, ovisi o Ugovoru...ako piše da je iznos kompletno isplaćen sa datumom sklapanja Ugovora ne ide tabularna, ako ne piše trebat će i izjava...neznaju uvijek reći sve što treba, da ljudi malo više hodaju

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ako je ikako (financijski) moguće bilo bi dobro konzultirati odvjetnika koji se bavi upisom nekretnina za sve ovo, jer je za grunovnicu jako bitan taj čisti pravni slijed, hvataju za svako slovo i zarez u ugovorima i traže te, ovisno o konkretnom slučaju, raznorazne dokumente. Onih par dokumenata što je službeno navedeno da je potrebno priložiti zahtjevu za upis vlasništva je tek dio. Svaka kupoprodaja je slučaj za sebe i samo vrlo dobro upućena i iskusna osoba zna što je sve potrebno. Meni su npr. odbili zahtjev za upis, i to nakon 7 godina čekanja, jer nisam priložila ovjerenu kopiju ili original punomoći sina prodavatelja stana koji je potpisivao ugovor samnom umjesto svog oca vlasnika. To ti nigdje ne piše da je potrebno. Imala sam sreće da sam nakon 7 godina uspjela doći do tih ljudi i pribaviti taj dokument. Ali sam sada morala nabaviti i još neke potvrde o prebivalištu od MUP-a za sve nas, jer smo svi u međuvremenu promijenili adrese. I tako, ima tu svašta...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    E ovako...
    Moramo predati papire za stan u GSKG, kako bi nas upisali kao vlasnike stana.
    Sad sam tek skužila da te to traže iz GSKG, a ne iz gruntovnice. Pa što će njima ugovor s investitorom?!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Treba etažirati zgradu, na samo našu nego sve u ulici. Ne kužim to ali ok.
    Predastavnik stanara je dobio ovlaštenje da zastupa sve stanare koji još nisu stan prenjeli na sebe i sada treba skupiti sve te papire, da upišu vlasnike i naprave kaj već trebaju. Ja sam zvala GSKG da ih pitam što točno im treba i ovo su mi rekli. Ugovor o kupoprodaji i ugovor s investitorom koji nemam jer nisam stan kupovala od investitroa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •