draga moja, imam gotovo identičan slučaj tvome:
isto blizanci, cura i dečko i ranije rođeni... i muku mučimo s hranjenjem od početka.
i moji su sitni, nešto stariji od tvojih 28mj i cca 11kg dečko, cura cca 9,5kg, iste su visine cca 85-86.(s godinu dana 7,5kg i 6,5kg-strava!)
Curica hoće sve jesti ili bar probati, al nisu to nekakve značajne količine
Dečkić jede isključivo zgnjecano i to samo redovne obroke i da ga ja hranim. da mora sam jesti umro bi od gladi pored punog tanjura, također neće ništa između obroka, ali bar se pristojno najede za redovan obrok.
E, sad, mi ti imamo razno-razne fore kod hranjenja... gledamo crtić, dam im da crtaju dok jedu ili nešto da se igraju ali nešto novo: ključevi ili sl. (u najgore doba znali smo im dati i mobitel i dig. fotoaparat (zato je i potrgan)), uglavnom, mora ih se zaokupiti nečim ili od hranjenja ništa. zato baš ne volim ići s njima negdje na duže, jer znam da bez svojih rituala neće ništa jesti.
Uglavnom, nemoj se previše zamarati (mada te razumijem jer sam x puta sjedila na wc školjci i plakala od muke), ako su zdravi, imaju redovnu stolicu, lijepo spavalju, onda im je dobro. Uzmi u obzir da i genetika igra ulogu, ja sam isto uvijek bila sitna i žgoljava i nisam htjela jesti. Danas jako lijepo jedem al sam vitka.