Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Odvojenost od sisavca

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Odvojenost od sisavca

Moja trogodišnja Eva je odlučila otići baki i dedi na nekoliko dana. Inače sisa 2-3 puta dnevno (po noći više ne).

Trebam li se bojati mastitisa?

Trebam li se preventivno malo izdojiti ako osjetim napetost u dojkama? Stavljati zelje preventivno? Išta?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

draga laumi,
    ja sam u istoj situaciji i s istim nedoumicama
    dijete sam ostavila na moru kod bake do idućeg ponedjeljka

ona sisa ujutro, popodne i navečer prije spavanja, i ponekad još jednom
    danas je 3. dan da nismo zajedno.
    i tek danas primijećujem da su mi grudi pune, ali nisu još prepune, ne bole, ne zatežu, ništa, samo su malo veće nego inače

ako osjetim da počne smetat malo ću se izdojiti ručno, ali čisto malo. mislim da nema smisla preventivno izdajanje

primam savjete od iskusnijih, please

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pod preventivno sam mislila da malo izdojim, najvjerojatnije ručno (jer se izdajalice užasavam), tek tako da pritisak popusti. Ne bih navlačila mlijeko, thankyouverymuch

puntice, kako je malena prihvatila da nema cice?
    Mi smo našoj morali kupiti dudu, rekla je da će ići baki spavati samo ako bude mogla imati dudu.
    I ja, pametna , kupila djetetu (koje nikad nije htjelo dudu) dudu, samo da joj ta odvojenost ne bi teško pala.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samo malo izdojiti pri napetosti, koliko se ja sjecam.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma neće ti ona sisati tu dudu, ne treba njoj sisanje kao sisanje, već joj treba sisanje mame
    tako da mislim da će nakon 24 sata zaboravit na dudu, ne moraš oko toga brinuti

izdoji se malo ako osjetiš napetost i neugodu, vidjet ćeš kako ćeš ići

a i dobro ste me sjetile, marge će možda s bakom na more (jedan dan želi, jedan dan ne želi, ne znam što će biti na kraju) a ja uopće nisam razmisljala o svojim cicama LOL

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ma neće ti ona sisati tu dudu, ne treba njoj sisanje kao sisanje, već joj treba sisanje mame
    tako da mislim da će nakon 24 sata zaboravit na dudu, ne moraš oko toga brinuti
    O, hoće, hoće, dudat će. Već joj je jednom prije starija seka uvalila dudu (koju je u DM-u kupila za svoje lutke) i mala se zapalila za dudu, jedva smo joj je oduzeli.

Iako stoji to što si rekla da joj treba sisanje mame. Ali nekako si mislim, stvarno je već dovoljno velika da prestane sisati (iako mi se ne čini da je spremna, stalno me "napada") i bolje je da je kod bake i dede koji će je maziti i paziti, a i kupat će se u bazenčiću, nego da je u vrtiću još tri tjedna, dok mi ne budemo išli na godišnji.

Samo se bojim tog nesretnog mastitisa jer već imam neugodnog iskustva s njim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa koliko dugo je dudala?
    zara je nedavno (sa 6,5 godina!) pila sok iz flašice, ali ju je držalo 5 dana
    dudu je isto imala s nekih 4 godine, držalo ju je manje od 24 sata

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dudala je nekih 2 dana, ali ne cijeli dan. Onda je duda "nestala".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma to bi ju prošlo samo od sebe, sigurna sam

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

aria je takodjer sad pri selidbi iskopala neku dudu od BC-a. ugalvnom druzila se s njom intenzivno par dana, glumila da je beba. duda je sad na komodi u nasoj spavacoj sobi, dakle na vidjivom mjestu i moze do nje, ali je ne dira, sad je romobil puno zanimljiviji. tako da imam slicno razmisljanje ko Lutonjica. cak je tvrdila da je to njena duda i da je se ona sjeca, da kad je bila jako mala beba i kad je cicala (inace ta je dudu pljunula, tako strucno kad sam joj u nekoj fazi ocaja pokusala uvaliti)
    Posljednje uređivanje od spajalica : 07.07.2010. at 16:09

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    (inace ta je dudu pljunula, tako strucno kad sam joj u nekoj fazi ocaja pokusala uvaliti)
    Isto tako i Eva.

Ali sad bi mi bilo žao da se navuče na dudu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma meni su obje rekle da su one kao bebe htjele dudu ali im ja zločesta nisam dala
    a prije toga su govorile da su one kao bebe pile adaptirano na flašicu - jer sve bebe tako, pa su sigurno i one :rolleyes:

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam se malo trebala oko 4 dana izdojiti, ali samo mrvicu, mlijeko je nestajalo i negdje oko 7 dana ---gone

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nda... sad imam još jedan problem; ako izdrži kod bake i dede više od par dana i mlijeko nestane, kaj ću joj reći?

Ma luda žena... dijete će to sve skupa vjerojatno prihvatiti bolje od mene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi luda, ja uopće ne brinem oko toga a isto su nam stara djeca LOL

mislim da neće u potpunosti nestati za par dana

a ako i nestane, mislim da će to biti zgodan način za prestati dojiti.

točno mogu zamisliti margitu: sisa, pa ne ide. "mama, ova je prazna, daj drugu". sisa drugu, ne ide. "mama, i ova je prazna. daj mi krastavac"....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"mama, i ova je prazna. daj mi krastavac"....

Ma, Eva je skroz drugi tip. Oduvijek se nasisavala. Mi "prekidamo" dojenje već valjda godinu dana, ali nikako. Plače, moljaka "daj mi bar jednu kapljicu" i nemam joj srca ukinuti. Jedino što sam uspjela je da prestane sisati po noći. Pita i kad joj ne dam, onda me udari i kaže da sam zločesta. Ali zna da po noći nema i na tome ostane.

I ja sam pomislila kako je ovo zgodan način da prestane sisati iako to nije glavni razlog zašto ide kod bake i dede.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U vezi mastitisa- završila sam iznenada u bolnici, ostala sam 11 dana. Mala je imala 7,5 mjeseci i jedva je uzimala jedan obrok osim sike. Izdajala sam po osjećaju, treći dan sam osjetila da bi moglo bit svega- nastali su čvorići koje sam masirala dok sam izdajala i stavljala sam listove kupusa u grudnjak (24 sata). Nakon toga se stanje normaliziralo, više nije bilo čvorića, a izdajala sam kako bih održala produkciju. Mala je nastavila dojiti kao da ništa nije bilo (zapravo je prva tri dana visila na meni).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima još nešto, ne spada na ovaj topic, ali bezveze mi je otvarati novu temu, a na poslu sam i nemam vremena pretraživati.
    Zaspala je bez problema s bakom, jednom se u noći probudila, rekla da bi išla mami, baka ju je malo pomazila i rekla da je mama u Zg i sve pet, mala se okrenula i nastavila spavati.
    Ali jutros smo se čule i počela mi je plakati na telefon, "mamice, ja bi tebi, kad ćeš doći po mene?" Rekla sam joj da će još dvije noći spavati i onda ću ja doći. Nije se umirila i tak smo se rastale, u plaču.
    Sat i pol kasnije me mama nazvala i rekla da je sve ok, da su bile u šetnji, jele sladoled i sve pet.

Mama mi je rekla da je možda najbolje da se ne čujemo tih par dana koliko će Eva biti kod njih. Ne znam, ne bih htjela da dijete pomisli da je neću nazvati, a opet, ima li smisla zvati ako onda plače za mnom?

Ako bude danas u toku dana tužna i ako me bude tražila, sutra ćemo otići po nju. Ali ima li smisla odlaziti po nju ako je njoj inače lijepo i uživa s bakom i dedom (a i starija seka joj je sada tamo), a tužna je samo kad me čuje?

Stariji klinci nisu bili takvi, ali ona se puno teže odvaja od mene i najviše je vezana za mene.
    I još smo obje emotivne račice, ne znam jel gore njoj ili meni...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo nisu bila retorička pitanja, rado bih čula vaša iskustva i mišljenja.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

laumi,
    meni se čini da bismo ti i ja trebale stvarno otiči na kavu i izjadat se jer imamo iste probleme u zadnje vrijeme

ja sam svoju čula telefonom nakon 2 dana, prvu minutu je bila super. ali je onda počela plakati, jako. svekrva me nazvala nakon 5 minuta i rekla da se sad lijepo igra i da joj nije ništa da se ne brinem i da ne zovem da je bezveze ne rasplačem

kako da ne zovem kad mi fali za poludit?
    a s druge strane, ako je zovem možda će opet plakati

njoj je tamo super, ima super ekipu za druženje, kupa se po cijele dane, uopće ne pita za nas, ni za sisu. ništa. bar tako kažu, a vjerujem im jer je poznajem

s tim da moram napomenuti da je ona prilično daleko i da ne mogu otići po nju kad mi se sprdne,jer moram radit, a dok dođem do tamo izgubim skoro cijeli dan

moje sise su iznenađujuć dobro, danas osjećam da je desna malo punija pa ću se malo izdojiti. s obzirom da je nisam dojila od nedjelje navečer, totalno sam iznenađena

eto, i ja sam se pojadala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene ovisi o mnogočemu, ponajprije o dobi djeteta

kao prvo, ja zovem. bez obzira da li se rasplaču ili ne. ne samo da ja njih želim čuti, nego i one mene žele čuti, žele znati da mislim na njih, da sam dobro, što radim, da ih volim. pa i mi se rastužimo kad čujemo drage osobe koje su daleko, ali svejedno se želimo s njima čuti. osobno mi je razlog "ne zovi da se ne rasplače" totalno bezveze.

ako kažu "dođi po mene" na kraju razgovora, kad su tužne, onda vjerojatno ne bih došla, znam da su to rekle jer su trenutno tužne.
    ako to kažu na početku razgovora, znači da su jedva čekale da se čujemo da mi to kažu i da stvarno hoće doma. po margitu bih otišla odmah, ona ima 3 godine i razumijem da joj je teško (i po zaru sam otišla iste sekunde kad je rekla da hoće doma kad je imala 3 godine). po zaru sad kad ima 7 godina ne bih odmah otišla, nego bi ju zamolila da pričeka vikend.
    Posljednje uređivanje od Lutonjica : 08.07.2010. at 12:27

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja još mogu izdržati da je ne zovem, ali se brinem šta će si ona misliti ako je ne budem zvala?

A za kavu sam uvijek.

Cice su za sad pod kontrolom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kao prvo, ja zovem. bez obzira da li se rasplaču ili ne. ne samo da ja njih želim čuti, nego i one mene žele čuti, žele znati da mislim na njih, da sam dobro, što radim, da ih volim. pa i mi se rastužimo kad čujemo drage osobe koje su daleko, ali svejedno se želimo s njima čuti. osobno mi je razlog "ne zovi da se ne rasplače" totalno bezveze.
    Ovo sam trebala čuti.

A u vezi ovog drugoga što si rekla; ako nam odmah kad se čujemo kažu "dođi po mene", pretpostavljam da ne mora značiti da im je ružno i da stvarno žele ići doma, pogotovo ako se inače cijeli dan lijepo igraju i ne kukaju da im fali mama. Ne znam, razmišljam naglas...

Ja je za sada nisam sklona ostavljati dulje od nekoliko dana. Hoću da shvati da je nisam ostavila i da ću brzo doći po nju. I da je ok da ode baki, koju obožava, i da ne treba brinuti jer ću se vratiti.

Pišite i dalje, ovo mi dođe ko terapija.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da se i ja prikljucim ovdje, Leila vec jedno duze vrijeme doji samo ujutro nakon budenja i navecer prije spavanja ... nekad nam se desi da vecernje preskocimo jer se zaigra i ne pita, a ja ne nudim, a jutarnje preskocimo jer nekad ostane spavati jer je MM doma.
    Za sad su nam te pauze uglavnom jedan dan, bila sam i na putu najvise 3 dana i nije se nista posebno dogadalo sa cicama, ono bile bi se napunile ali ne cak ni toliko da moram izdojiti ... ono sto mene malkice brine sto je znam uloviti da cucla palac kad je tuzna/nervozna/ono neka situacija kad bi inace cicala. Dudu je isto zicala da joj kupimo iz razloga sto njena frendica u vrticu ima dudu, ja sam to nekako izbjegla pa sam joj cak rekla da ona ima cicu ako joj treba umjesto dude ... ali sad mi je ovaj palac nekak veci problem od dude.

Sinoc je isla spavati bez cice jer sam ja imala hrpu toga za obaviti po kuci, sve sam joj objasnila i rekla je da je ok da ostane sama u krevetu ... i onda pola sata kasnije sam je cula da place onak po tiho, i dodem a ona se sklupcala i duda prst i place, ja je pitam pa sto se desilo, zasto me nisi zvala, ona slijeze ramenima, ono bas me neka tuga uhvatila i skuzim da bi ona ustvari cicu, ali nije htjela pitati, i pitam je 'Je l bi ti cicu?' da ste vi vidjele taj osmjeh i brzinsko brisanje suza i namjestanje u krilo u sekundi, zaspala je minutu kasnije ... bas mi je bilo bad sto nisam odmah ostala u krevetu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može njima biti lijepo, ne kažem da im je ružno, ali im svejedno fali mama i žele natrag. ako im je to prva misao na pameti kad se čujemo, meni je to znak za doći po njih.

btw, zara ide na more za 10 dana, a margita izgleda najvjerojatnije ostaje s nama i odlazi u dežurstvo u vrtiću (s tim da mrzi vrtić i plače svako jutro). jasno i glasno mi je rekla da će radije plakati u vrtiću ali biti s mamom svaki dan, nego uživati na moru bez mame.
    tko sam ja da procjenjujem je li njoj bolje na moru ili tu, ona zna što joj je trenutno najvažnije, a to je biti s mamom bez obzira u kojim uvjetima.
    možda promijeni mišljenje kad bude par dana bez sestre u vrtiću, pa ipak odluči otići..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    i onda pola sata kasnije sam je cula da place onak po tiho, i dodem a ona se sklupcala i duda prst i place, ja je pitam pa sto se desilo, zasto me nisi zvala, ona slijeze ramenima, ono bas me neka tuga uhvatila i skuzim da bi ona ustvari cicu, ali nije htjela pitati, i pitam je 'Je l bi ti cicu?' da ste vi vidjele taj osmjeh i brzinsko brisanje suza i namjestanje u krilo u sekundi, zaspala je minutu kasnije ... bas mi je bilo bad sto nisam odmah ostala u krevetu.
    Ajoj... to je baš dirljivo i vjerujem da nas mame to zaboli puno više nego kad se deru i urlaju.
    Ovo mi zvuči kao da i ona već zna da joj cica, kao, više ne bi trebala trebati, ali si ipak ne može pomoći pa samo tiho plače.

Ja bih je htjela prestati dojiti ne zato što mi je teško (nije) nego zato jer nekako mislim da je već "prevelika", što god to značilo. Uvijek sam mislila da ćemo prestati kad ona sama to odluči, kad bude spremna. Ali ona nikako da odluči... pa sam je mislila malo "pogurnuti". Ali nemam srca gledati je tužnu.
    Jesam li ja previše osjetljiva?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih je htjela prestati dojiti ne zato što mi je teško (nije) nego zato jer nekako mislim da je već "prevelika", što god to značilo. Uvijek sam mislila da ćemo prestati kad ona sama to odluči, kad bude spremna. Ali ona nikako da odluči... pa sam je mislila malo "pogurnuti". Ali nemam srca gledati je tužnu.
    Jesam li ja previše osjetljiva?
    Ovo bih ja sebe isto mogla pitati, ali mislim da uvijek na kraju netko odluci ...
    Ja ne razmisljam o prestajanju, ali je istina da joj i otvoreno kazem da joj ne dam kada zica preko dana ili u nekim trenucima kada to meni ne odgovara ... ne govorim joj da je velika i da zato ne moze dobiti, iako je istina da sam joj jednom prilikom to rekla, kad je pitala zasto beba od nasih prijatelja cica kad god pozeli a ona ne. Rekla sam joj to na nacin da je beba gladna i da mora papati, a da je ona vec velika i klopa rucak i da joj ne treba cica u tu svrhu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tko sam ja da procjenjujem je li njoj bolje na moru ili tu, ona zna što joj je trenutno najvažnije, a to je biti s mamom bez obzira u kojim uvjetima.
    Slazem se sa ovim.
    Inace i Leila place ujutro zbog vrtica i zbog dezurstava i spojenih grupa i drugog objekta ... i onda mi neko kaze da nije to nista grrrr

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ni ja joj ne govorim da je prevelika za cicu, ali to nekako mislim, možda imam predrasude, ne znam ni sama. Mi smo se lijepo dogovorilw da po noći nema cice, da se možemo lijepo naspavati i to je prihvatila, ponekad gunđa i kaže mi da sam zločesta, ali ajde, ok.

MM kaže da je ovo idealna prilika da je odviknem od sisanja, ali, kažem, ne mogu ja to na silu, tipa: ne dam više ili da dijete danima ostavim kod bake (ako ona sama ne želi tako dugo ostati)u nadi da joj cica više neće trebati.

U svakom slučaju, pomažu mi slična promišljanja. Ako ništa drugo, vidim da nisam jedina.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eva je prvih pola godine (ili malo više) plakala ujutro kad je ostajala u vrtiću, ali samo kad bih je ja dovodila, tati nije plakala.
    Sad konačno ni meni više ne plače. I ne smetaju je dežurstva i spojene grupe.
    Pa se onda nadam da će i kod bake htjeti ostati, barem pola tjedna pa onda pola tjedna u vrtiću i tako dok ne odemo na more. A ako ne bude htjela, ići će u vrtić cijelo vrijeme.

Ipak ću je zvati barem jednom na dan, bolje da malo proplače kad me čuje nego da misli zašto je mama ne zove.

Inače, skroz sam nemirna danas, teško mi se koncentrirati na posao. Iako znam da je na sigurnom, s osobama na koje je navikla i koje voli...
    I nisam se ništa naspavala, iako sam prvi put u tri godine spavala bez malog priljepka...
    Posljednje uređivanje od laumi : 08.07.2010. at 13:54

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Laumi, drži se!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naravno da ces zvati malu cicoljupku , samo da te utjesim, bila sam puno starija i tog se dobro sjecam. bila sam kod tete sa svoja dva bratica koje obozavam. i roditelji su me nazvali, ja sam se rasplakala i to onako s ridanjem. ali kad me mama pitala da li da dodju po mene rekla sam ne. je mi je bilo super tamo.
    i drago mi je da gurate, pogotovo zbog Eve, znas da sam se iznenadila kad si rekla da ide kod bake i dide.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala, cure! Danas smo se čule, baš su se ona i seka kupale u bazenčiću. I čujem je kako veselo cikće, onda dođe na telefon i kaže plačnim glasom "Mamice, kad ćeš doći po mene?" i prije nego sam išta stigla reći, ode s telefona i nastavi veselo ciktati u bazenu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, cure! Danas smo se čule, baš su se ona i seka kupale u bazenčiću. I čujem je kako veselo cikće, onda dođe na telefon i kaže plačnim glasom "Mamice, kad ćeš doći po mene?" i prije nego sam išta stigla reći, ode s telefona i nastavi veselo ciktati u bazenu.

eto, toliko joj je loše

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Maza ipak danas dolazi doma, uh, kako ću je izgrliti! Zaključili smo da je 3 dana uvrh glave za prvo ostajanje kod bake i dede.

Ići će opet sljedeći tjedan na nekoliko dana.

Ali moje cice nisu dobro. Svaki dan izdojim malo ručno, da popusti pritisak, ali me bole. Nema gruda, ali smeta me napetost, tj. napetost ne popušta kad malo izdojim. A strah me izdojit sa izdajalicom da ne navučem još više.
    Pojma nisam imala da imam ovoliko mlijeka, očito mala popije više nego što se meni čini.
    Jedna čekam da me navečer riješi muke.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

laumi

moja je danas 5. dan kod bake.
    sise ok.
    fali mi za poludit
    jedva sam čekala ponedjeljak navečer da je izgrlim ali...jok
    ne mogu nigdje prije srijede, a to će biti 10 dana, 10 dana
    a to joj je prvi put da je bez nas

možda mm ode u ponedjeljak do nje, barem da ima nekog od nas

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

laumi meni je bilo najgore 3-4 dan, a balerina je cicala samo nocu 1-2 puta prije prestanka. cak sam zvala i ra da mi pomogne. rekla mi je da samo izdojim malo, pod tusem. jedno popodne sam bila pod tusem vrucim duuuuuuuuugo, a kad bi me taknuli u tu cicu, skoro bi zaplakala. tako da se meni cini to normalnim. dakle sefica je popodne doma
    puntica i tebi jedan
    Posljednje uređivanje od spajalica : 09.07.2010. at 13:05

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme jeste me uplašile s tim cicama, što ću ako marge odluči na more

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajoj... stvarno znam kak ti je.

A kako je ona?

Sjećam se kad je najstarija cura išla prvi put na more s dedom i bakom (imala je 2,5 god. ili 3,5, nisam sigurna), plakala sam ko kišna godina kad su otišli (prije toga sam se junački držala, da ne uznemirim dijete). I još nekoliko sljedećih puta sam plakala kad je odlazila. Ma, grozna sam.
    Ali i ona i sin su drugačiji od Eve, uvijek su se puno lakše odvajali i nisu bili toliko vezani uz mene.
    Sin je i s dojenjem prestao bez ikakvih problema, nikad više nije pitao.

Želim ti da izdržiš, a u srijedu je puno izljubi!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pisala sam puntici, uletile mi cure.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se cica tiče, jučer mi je čak i MM malo "pomogao", da se potakne refleks otpuštanja.

Znači, spajka, bol je normalna, ne mora odmah značiti mastitis? Pušem i na hladno jer sam imala mastitis i ne bih više.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajme jeste me uplašile s tim cicama, što ću ako marge odluči na more
    tusirati se

laumi, ja nisam imala nikad mastitis, ali ovo me fakat bolilo, pgotova desna cica. MM je slucajno u prolazu me ocesao izgladala sam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mora značiti mastitis

ja sam nekoliko puta imala takve bolne grudi, čak i one tvrde pločice od začepljenja, ali nisam na kraju imala mastitis

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stigla šefica i riješila me muke.

Bez pretjerivanja, ovakvu napetost u dojkama nisam imala otkako je ona bila sasvim mala bebica. Jedva sam čekala da posisa to silno mlijeko.

Sljedeći tjedan ide opet baki na tri dana, valjda će s cicama biti bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita otišla jučer ujutro
    prognoziram da će sutra htjeti doma, ali možda me iznenadi

MM i ja uživamo u svom "godišnjem"
    predobro nam je bez djece

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM i ja uživamo u svom "godišnjem"
    predobro nam je bez djece
    Kako te kužim!
    Moji stariji su od utorka na moru, a Eva je danas došla doma, nakon 5 dana kod druge bake.
    Ovaj put je bilo puno bolje, uglavnom mi nije mi cvilila na telefon. I danas nije htjela ići s nama doma. Ali se junački prihvatila cice.
    I ovaj put nisam imala problema s cicama. Pet dana je nije bilo doma, a cice ok. Baš sam se iznenadila s obzirom na to kako mi je gadno bilo prošli put kad je nije bilo samo 2 i pol dana.

Anyway, Lutonjice, uživajte!
    Mi smo se u tih 5 dana naizlazili koliko nismo u zadnjih 8,5 godina. Da ne govorimo o tome koliko smo se naspavali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

haha a mi se baš zatvorili u kuću

jutros smo se čule, sad je treći dan, nije ni zacendrala, ni pitala kad ćemo doći po nju, ništa. ispričala mi da jede krafnu i igra se sa sekom, i rekla ajde bok

o zari ni ne pričam, ona uživa, ni ne pomišlja na nas.

cice su mi broj veće, malo su me počele zatezati danas pa sam kupila kupus

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dakle danas flekice s kupusom (ili ti krpice sa zeljem) za rucak
    uzivajte bez obzira na cice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure moje, danas je već petak, 7. dan, a margita još nije zatražila da se vrati.
    ja sam u pozitivnom šoku.
    idemo večeras k njima pa ćemo vidjeti hoće li još ostati ili će se vratiti s nama doma.

cice su super, negdje u sredini tjedna me malo počelo zatezati, stavila kupus i sve 5.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš sam te mislila pitati kako ste. Drago mi je da je sve super.

Najljepše mi je kad se djeca sama počnu osamostaljivati i odvajati od nas, onda kad su spremni.
    Ne kužim čemu požurivanje; mene su stalno pitali šta je držim toliko uz sebe, već je ona velika, bla, bla... Ja bi uvijek odgovarala: Pitajte nju da li želi ići pa ako želi, nek ide. Nikad mi nije bilo jasno zašto se djecu mora "učiti" da budu kod nekoga. Pa bit će kad to sami požele.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •