Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kakva punomoc treba za grupni prelazak djece preko granice (tzv meke)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kakva punomoc treba za grupni prelazak djece preko granice (tzv meke)

molim vas da mi odgovorite vi koje/koji vodite svoje ucenike ili male sportase preko granice, trebaju li svi roditelji pojedinacno pisati punomoc kod javnog biljeznika (znaci da granicu prelazite s registratorom od 50-tak ovjerenih punomoci) ili je moguce sloziti neku grupnu punomoc i treba li takvu ovjeriti kod jb?

radi se o takozvanoj mekoj granici, onoj kad se iz hrvatske hoce u hrvatsku, znaci kad treba preci neum

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo me nemojte uputiti na mup, vec sam probala

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prije pet godina maturalac na Korčuli. Nikakve posebne punomoći nismo trebali imati za klince, nisu imali niti putovnice. Isto je bilo i prije desetak godina.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo prije dvije godine pisali punomoć, a i ove ćemo. svi roditelji pojedinačno ovjeravaju svoju punomoć.
    dobili smo papir koji su sročili oni koji vode, ali to možeš i sama, a vjerujem da i javni bilježnici imaju nekakvu šprancu.
    otprilike da ti i suprug sa jmbg-om (ili sada oib-om, nemam pojma) dopuštate djetetu (sa njegovim datumom rođenja, mjestom i jmbg-om) prelazi državnu granicu s tim i tim, tamo i tamo.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 08.07.2010. at 10:23

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da je lakše imati 50 pjedinačnih punomoći (jedino da svih 100 roditelja ode kod javnog bilježnika i potpiše grupnu punomoć), nego 1 grupna, s obzirom da prema Zakonu o putnim ispravama za svakog učenika punomoć trebaju ovjeriti oba roditelja:

Članak 6.
    Građanin mlađi od 14 godina (u daljnjem tekstu: dijete) može putovati u inozemstvo samo u pratnji roditelja ili drugog zakonskog zastupnika ili uz njihovu suglasnost u pratnji druge osobe.
    Suglasnost iz stavka 1. ovoga članka mora biti ovjerena od javnog bilježnika, diplomatske misije ili konzularnog ureda.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U praksi najčešće nitko ne traži punomoć za takva putovanja, ali može se desiti i neki problem, bilo od strane nekog roditelja ili policajca na granici.

Npr. nedavno je moja prijateljica (radi u agenciji) imala problema sa jednom mamom koja je prijetila agenciji da će ih tužiti, jer je otac (rastavljeni su) uplatio za dijete jedan tečaj u inozemstvu (išla je cijela grupa djece), a ona se s tim nije složila.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Članak 6.
    Građanin mlađi od 14 godina (u daljnjem tekstu: dijete) može putovati u inozemstvo samo u pratnji roditelja ili drugog zakonskog zastupnika ili uz njihovu suglasnost u pratnji druge osobe.
    Suglasnost iz stavka 1. ovoga članka mora biti ovjerena od javnog bilježnika, diplomatske misije ili konzularnog ureda.
    Ovo je za putovanje u inozemstvo, a ivarica pita za putovanje iz HR u HR. Možda da probaš nazvati neku agenciju koja organizira osnovnoškolske maturalce i pitaš njih?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mogu ti na pp poslati link agencije koja nam je ove godine organizirala maturalac. Hoćeš?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu ti na pp poslati link agencije koja nam je ove godine organizirala maturalac. Hoćeš?

hvala, ne treba
    ja nisam organizatorica puta, moj sin je jedan od putnika
    ja sam se htjela raspitati da im se ne dogodi da neinformirani i nepripremljeni ne mogu otici na dva planirana izleta, ali bojim se da bi samo zakomplicirala (drugo mi ime) i poskupila stvar
    skuzila sam da djeca tu granicu u organiziranim putovanjima prelaze bez problema, kako je enela vec napisala
    ali u telefonskim razgovorima dobila sam razlicite odgovore: od onog da ne treba imati niti putovnicu jer je rijec o tranzitu pa do tog da treba imati i putovnicu i ovjerenu suglasnost
    ne radi se o malim novcima buduci ovjera jednog potpisa kosta 46,50 kuna, pomnozeno s punim autobusom i ovjerom potpisa OBA roditelja, skupi se tu za drzavu fina svotica
    a roditelji su vec, kao i za svaki drugi izlet, voditeljici izleta potpisali uobicajenu suglasnost

ali zanima me jos nesto
    ima li netko pitanje za odlazak djece u medjugorje, jel za to treba ovjerena punomoc?
    cula sam da postoji neki sporazum bas oko organiziranog odlaska djece u medjugorje, kao za te religijske izlete su olabavili uvjete i ne treba punomoc?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivarice što se tiče međugorja tj. BiH, koliko ja znam za prelazak granice svako dijete treba imati putovnicu, a i punomoć, jer uvijek ti se netko može nakačiti.
    moja je išla avionom pa ne znam zapravo kakva je situacija busevima sa susjednim zemljama.
    možda bi najbolje bilo nazvati granični prijelaz koji će prelaziti, vinjani? ili?
    oni bi trebali imati potpunu informaciju, a iskustva sigurno imaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tashunica, ja znam sto se treba imati "po zakonu"
    ali previse puta sam presla tu meku granicu i znam kako funkcionira
    uglavnom "mahnu", ni ne broje ko je u autu

jedini problem smo imali kad sam ja prelazila sa svojim djetetom granicu (jer nemamo isto prezime), mislim, ne problem, nego gnjavaza

svake svake godine ja vadim za i. punomoc, ali moja mama nikad nije izvadila iz burse taj papiric, nikad je nisu trazili

ja za sebe mogu odluciti da cu napraviti ovjeru dva potpisa, ali ne zelim toliko diskomodati roditelje autobusa punog djece od kojih je 90% njih iz mjesta koje nema javnog biljeznika. svi oni znaju kako treba "po zakonu" a mene pitaju kako je to u praksi

zvala sam sve te granicne prijelaze dolje i dobivam stvarno razlicite odgovore, neke iskrene (ne gledamo to), neke zbunjujuce (cak i dijete bez putovnice moze u medjugorje - jedna curica nema putovnicu u grupi :/ ) a neke ziheraske: sve vam pise u zakonu

kazem znam sto pise ali ima li smisla izmaltretirati 30×2 roditelja da idu u drugo mjesto u svoje radno vrijeme vaditi neke potvrde ako nemamo informaciju da je ITKO IKAD to trazio

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

enela, daj mi ipak ti broj te agencije, tenks

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da javim kako je proslo: na kraju su svi mogli preko granice.
    i u tranzitu, do dbk i do stona, ali i kad su isli u međugorje - mogla su i djeca bez putovnica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •