-
OG 43 na 95 percentila
Imam jedno pitanje, moju malenu vježbačicu sam vodila na pregled neuropedijatra koja je radila UZV i rekla da je uredan, neđutim jako je ostala začuđena na opseg glavice... Ja stvarno nisam ništa zapitkivala jer sam cijela u panici oko drugih stvari i hipertonusa.. Da li to na nešto može ukazivati s obzirom da je njezin nalaz UZV uredan?
-
PS. Kilaža je prešišala sve percentile već odavno malena ima 7600, a stara je bila tada točno 3 i pol mj...
-
Je li opseg glave rastao proporcionalno od rođenja, ili je naglo narastao? Je li u skladu s ostatkom tijela? Kod povećanog opsega glave obično se sumnja na hidrocefalus, ali budući da je UZV mozga uredan mislim da nemaš brige. I moje 4-mjesečno dijete ima veliki opseg glave (koliko se sjećam zadnji put je bio 44), ali to je urođena fiziološka varijacija.
-
E pa to i mene čudi, ona je rođena sa malenom glavicom, ma cijela je ko beba bila minijaturna, odjednom se razrasla i glava joj je narasla, doktorica se iznenadila kako je ona cijela dobila od rođenja 4 kg i kako joj glava brzo raste... pa i ja kontam da bi se valjda nešto vidila na UZV da ne štima zar ne??
-
Moj je sa 1mj na kontroli imao 43- uzv super. Dijete-savršeno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma