Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: bh kontrakcije, ili?

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno bh kontrakcije, ili?

prosla sam 24 tjedna, na laganom sam mirovanju jer mi je prva T zavrsila prijevremenim porodom, sad jos i nosim nisko pa je dr rekao da smanjim sve aktivnosti i odmaram cim vise mogu.
    u pon bila na kontroli i sve super, zatvorena, cerviks ok.
    no jucer navecer me pocelo na momente stezati u trbuhu, ono, trbuh se zategne i stvrdne na nekoliko sekundi i onda opusti. kako sam slagala veceru i bila na nogama, to se je svako malo ponovilo. uglavnom legla sam i odonda sve ok, cijelu noc ok, sad ujutro sam ustala na par min i eto ga opet.
    ugl bojim se jer neznam dal to spada pod "normalne" bh kontrakcije il bi se trebala zabrinuti? znam da kad sam prvi put zavrsila u bolnici da mi je trbuh cijelo vrijeme bio tvrd i zategnut, bolilo me,ctg biljezio trudove,bila sam i otvorena, al nazalost nisu uspjeli zaustavit porod.
    glupo mi je odma panicarit i bjezat u bolnicu jer kako velim, dok lezim je dobro, trbuh opusten, nista ne boli.. dal da mirujem i cekam sljedecu kontrolu il bi trebala nesto poduzet ako se to nastavi?
    i inace je bebica jako postala aktivna i jako ju osjcam, a zadnjih dana sam jela i tezu hranu, dal to isto mozda utjece na stezanja?

gita avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Po svemu što si opisala trebale bi biti "obične" bh kontrakcije. Imala sam upravo takve kakve ti opisuješ u obje trudnoće, prvi put oko 27. tjedna pa dalje, drugi put puno ranije, već s dvadesetak tjedana. Ako se stvrdne i opusti, ne boli i ne ponavlja se više od desetak puta dnevno ne bi se trebala uznemiravati. U mom slučaju, doduše, znale su se događati i puno češće od "dozvoljenih" desetak puta dnevno, bilo je srećom sve normalno i do kraja trudnoće sasvim u redu.... S obzirom na iskustvo prijevremenog poroda budi ipak pojačano oprezna, miruj kako ti je dr i rekao, ako primjetiš išta intenzivnije ili drugačije uvijek je pametno provjeriti... mislim da zasad nemaš brige.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam ih imala u drugoj trudnoći i odmah sm panično zvala svog ginekologa, koji me smirio... i sve je zaista prošlo odlično...
    ne znam, vjerujem da je sve u redu kod tebe....ali prati par dana , pa ako se pogoršava, zovi i pregledaj

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni se to događalo od 21tj,
    otišla sam ranije kod ginice i dobila terapiju, spasmex+partusisten+normabel...
    Pošto mi se to događalo i u drugoj trudnoći.....

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jucer osim one ujutro- nista vise. bilo je navecer jos dva ali puno laganija stezanja-ali to sam skuzila da se beba okrece jer se samo jedan dio trbuha stvrdnuo i izbocio na par sekunda a ja sam osjetila unutra turbulencije.. ugl mirujem, obavim ono nuzno a ostalo lezim. nadam se da bude tako i ostalo, za 2 tjedna sam na kontroli pa cu vidjet kaj bude rekel..
    znaci deset na dan je kao normalno? bas budem vodila racuna kak cesto se javljaju, ak se nedaj boze pogorsa idem prije na kontrolu.

arwenzg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam danas prvi put imala bh kontrakcije... Strašno sam se uplašila, jer mi je u ovo druga trudnoća a u prvoj ih nisam imala, a rodila sam ranije, sa 36 tjedana i bilo je sve super. Počelo je sa bolovima u leđima i onda stezanje trbuha uglavom gornji dio. Panično sam nazvala dr i rekao da uzmem spasmex i naravno ležati... Popustilo me, jedino me leđa ubijaju.. A sestra mi je rekla da ne smijem na masažu jer može izazvati spontani, što me izbezumilo. Kako ste vi riješavale bolove u leđima (ako ste ih imale)? I znači li da će mi se javljati sada do kraja trudnoće?
    S obzirom da sam obavljale nekakve kućanske poslove danas i preforsirala se, sad sam sva utučena što sam ih izazvala
    I da 25 tjedana sam trudna.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni se isto događalo u tom periodu.doktorica je rekla da je to normalno i morala sam na bolovanje (zbog toga i jos nekih tegoba) i cim vise mirovati.
    nakon par tjedana je proslo.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mi smo danas točno 30 tjedana, bh kontrakcije imam već preko 10 dana...no jučer su bile prilično jake....i beba je od jučer navečer jako, jako nemirna....o bolovima u leđima da i ne govorim....a odlazak na wc jučer od kada je počelo bio je na svakih pola sata do sat.....Noć je prošla nešto bolje što se tiće odlazaka na wc, svega 3 dizanja od ponoći do 6 ujutro....Naime, od početka trudnoće sam na komplikacijama radi cerviksa koji je nešto kraći i krvarenja koje je bilo tijekom cijelog prvog tromjesječja...Beba je na prošlom UZV bila jako nisko i okrenuta na glavicu...a cerviks je bio smekšan...danas idemo ponovo na UZV i pregled, moram priznati da me prilično frka...nekako mi se čini da sam se počela otvarati....a voljela bi što duže ostati doma i ako je moguće bez šivanja... Kako je s vašim iskustvima što se tiće bh kontrakcija, jesu li vas tjerale često na mokrenje (naravno one kojima je beba dosta nisko)?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jučer smo bili na pregledu, prst otvorena, glavica dijetata nasjela na porođajni kanal....i dalje imam neka stezanja...preporuka ležanje i normabel....danas idem na Duh na CTG pa ćemo vidjeti da li su bh kontrakcije ili se radi o pravim trudovima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •