Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
onaj podravkin pekmez od šljiva također može poslužiti, ja sam probala - radim ih češće kao njoke, ali sam htjela probati. Samo pazite da uzmete pravi pekmez, imaju više vrsta, treba biti onaj skroz taman i gusti, obično ima poklopac na crvenobijele kvadratiće, kao starinski stolnjak - slika
Pazila sam da zatvorim dobro, bez rupica, i nisu mi procurile. Ali ipak mi to nije tako zanimljivo, radije bih pravo voće unutra.
Da, ovaj pekmez mi ima dašak lokalpatriotizma... (u mladosti sam ljeti radila baš u tom pogonu s pekmezima, he he he...)

Inače, ako vam se ne da valjati knedle, ne morate ih ni puniti. Napravite njoke s preljevom od vrhnja i malo džema ili pekmeza. Isto je super. Nisam radila s ovim, ali moja djeca su sama smislila taj trik s kupovnim njokima i ostalim sastojcima, pa vjerujem da bi išlo i s ovima.