Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Bolna prsa i bradavica

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Bolna prsa i bradavica

Već dva dana osjećam jaku probadajuću bol u obje dojke. Javi se nakon podoja, a traje nekih 30-45min nakon podoja. Bol se javlja u bradavicama (jako su bolne na dodir a i same po sebi) i širi se po prsima, ali kao da nije na području cijele dojke već samo u određenom dijelu. Dok beba cica bradavice su jako osjetljive i peku. A poslije podoja primjećujem kao da je vrh bradavice pobijelio - normalna boja vrati se za 30ak sekundi nakon što beba pusti bradavicu.
    U čemu je problem ?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni se to bijelo događalo dok je dijete zaspalo na cici i još cicalo, pa od njihovog silnog namještanja na cici zauzme neki ludi krivi po cicu položaj i još k tome zaspi pa dudla i navlači krivo.

Bradavice su me pekle samo dok sam kod prvog djeteta u početku par puta koristila izdajalicu koja mi je malo iziritirala aureolu i bradavicu, pa me nakon cicanja peckalo.

A bol može biti od soora, najvjerovatnije.

Nakon rođenja prvog djeteta bradavice su mi bile osjetljive negdje dva i pol mjeseca, nakon toga više ne.

Znači provjeriti položaj, izbaciti izdajalicu, mazati protiv gljivica (možeš i citrofitom prirodan lijek, ali pažljivo čitati upute i ima negdje tu na forumu o tome),
    koristiti purelan mast ako je potrebno.
    Naravno to je samo moj savjet, savjetnice će reći svoje.
    Posljednje uređivanje od oka : 09.07.2010. at 23:22

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Na žalost izdajalicu ne mogu izbaciti jer imam malecku bebu (pisala sam o tome na svojoj drugoj temi) koja ne može još pravilno cicati pa joj moram izdajanjem pomoći da povećamo količinu mlijeka.
    Soor koliko vidim nemamo - makar koliko vidim po bebi nema nikakvih bijelih naslaga po jeziku niti unutar usne šupljine.
    Purelan koristim već 3 tjedna u biti od kada smo počele dojiti. Eto izgleda kao da sam poduzela sve što poduzeti mogu, ali i dalje boli . Moram naglasiti da mi se ta bol javlja isključivo nakon što beba prestane jesti. Nakon toga ja s obzirom da se moram izdojiti uzmem izdajalicu i izvučem još neku količinu mlijeka i bol kao da malo popusti. Ako ne izdajam bol traje i traje...
    Oka hvala na tvom iskustvu i pomoći

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo neko doba noći. Plače beba, plačem ja. Ona jer je još vjerojatno gladna, a ja jer se ne smijem pogledati u prsa i bradavice a kamo li natjerati se da ju ponovno stavim da sisa (makar sam ju vraćala par puta, ali izdržala sam jako kratko).
    Bol je grozna. Kada beba vuče kao da iz prsa izlazi vatra a ne mlijeko. Bradavice su jako crvene, osjetljive i užarene. Prsa bole i sada nakon pola sata od podoja. Više ne znam što da radim? Je li to gljivična infekcija? Mogu li samo ja imati simptome, a da beba ne pokazuje ništa???

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj dee dee prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu li samo ja imati simptome, a da beba ne pokazuje ništa???
    Možeš
    daj nazovi SOS: 01 61 77 520 i 091 22 77 220. (radnim danom od 15 do 21, vikendom i blagdanom od 9 do 21)

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo zvala sam danas savjetnice. Malo smo popričali pa mi je na kraju rekla da i ona misli da je soor. Da probam uzeti terapiju i ako ne bude poboljšanja da se javim za dva dana. Nadam se da će proći i da ćemo napokon nakon mjesec dana razno raznih problema oko dojenja napokon papati sretno i bez bolova

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

držite se

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Situacija malo bolja, ali nikako bezbolna. Još uvijek na snazi isti problemi, iako sada već treći dan i beba i ja koristimo Daktarin gel.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mozda bi bilo dobro da izbacis slatko (secer, med) i skrob (krumpir, kruh, ...)
    pojacaj meso (ako ga jedes), jogurt i zeleno lisnato povrce

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pronađi temu o Raynaudovu sindromu - o vazospazmu bradavica
    ja ga imam ... isto sam prvo liječila soor, no ipak je u pitanju vazospazam
    boli već tri mjeseca, kada je položaj loš onda boli jače
    kada napravi novu ranu onda ist boli jače
    bradavice pobijele, odrvene, pokatkada je bol doslovno paralizirajuća
    (jednom sam čak prošla kroz crveno svjetlo automobilom koliko me boljelo - morala sam stati i čekati nekih dvadesetak minuta dok napadaji prođu ...)
    sretno!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

i izdajalicu moras dezinficirati (pogledaj upute sto mozes iskuhavati, ostale dijelove dobro ispirati)

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa Vidi poruku
    i izdajalicu moras dezinficirati (pogledaj upute sto mozes iskuhavati, ostale dijelove dobro ispirati)
    Više se ne izdajam, ali dok sam se izdajala nakon svake uporabe dezinficirala sam i bočice i izdajalicu.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    pronađi temu o Raynaudovu sindromu - o vazospazmu bradavica
    ja ga imam ... isto sam prvo liječila soor, no ipak je u pitanju vazospazam
    boli već tri mjeseca, kada je položaj loš onda boli jače
    kada napravi novu ranu onda ist boli jače
    bradavice pobijele, odrvene, pokatkada je bol doslovno paralizirajuća
    (jednom sam čak prošla kroz crveno svjetlo automobilom koliko me boljelo - morala sam stati i čekati nekih dvadesetak minuta dok napadaji prođu ...)
    sretno!
    Evo sada ću malo prosurfati da vidim kakva je to "ljepota". I meni bradavice isto pobijele i baš mi je čudno da ništa ne pomaže a već 4 dana trošimo Daktarin oralni gel. Ja na bradavicama beba u usta. Ne koristimo dudu a premali smo i za igračke tako da ništa ne stavlja u usta. A bol se i dalje javlja. Do duše ne tako često i jako kao prije ali zna pošteno boliti. I osjetim probadanje nakon svakog hranjenja.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa Vidi poruku
    mozda bi bilo dobro da izbacis slatko (secer, med) i skrob (krumpir, kruh, ...)
    pojacaj meso (ako ga jedes), jogurt i zeleno lisnato povrce
    Sve izbacila, frižider pun lgg-a, sutra ću po brusnice, a čula sam da je protiv tih beštija dobra i lubenica. Ma sve ću isprobati.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo po stoti put čitam Rodine tekstove o dojenju i problemima kod dojenja. I naravno prvo se navodi kao uzrok bolova kod dojenja neispravan položaj bebe na dojci. E sada ja gledam svoju curicu kada sisa i znam da nije uvijek pravilan položaj i mi to pokušavamo ispraviti. Ali koliko god se trudili kod nje nikada ne vidim jezik vani. Onako izvrnutu donju usnicu još i da ali jezik nikada. Isto tako kada ne prihvati dojku pravilno ja ju namjestim i skužim da je dobro jer me ne boli, ali ona odmah kao da joj ne paše počne mahati glavom i ponovno se namjesti kako njoj paše (po meni nepravilno i bolno) i dalje papa . Kako dobiti jezik van?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

U ovom članku dr Searsa imaš par naputaka kako poboljšati položaj jezika. Najbitnije je da beba dojku hvata široko otvorenih ustiju. Sad ste već blizu termina pa je vjerojatno nešto lakše, ali bebica je još uvijek jako mala pa je moguće d joj je još uvijek teško jako otvoriti usta. Pokušaj povući prstom bradu prema dolje. I svakako pazi da kad bebu stavljaš na dojku, bradavica bude usmjerena prema bebinom gorjem nepcu a ne prema sredini usta.
    Neke bebe imaju problema s prihvatom dojke zbog skraćenog frenuluma (ona nit koja povezuje jezik s donjom usnom) - imaš tekst na portalu o tome ovdje.
    Što se bolnih bradavica tiče, imaš jedan dobar članak dr Newmana ovdje.
    A u borbi protiv soor-a je pomaže i citrofit.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma da bebica je sada već u terminu pa se i ja nadam poboljšanju što se tiče dojenja. E sada novi razvoj događaja- danas nisam stigla (jednostavno nisam) zbog neprospavane noći i većeg dijela dana provoditi terapiju Daktarinom. Namazala sam jutros a sve ostale podoje jednostavno nisam stigla. Bebica je imala nastup . Imam osjećaj da ova vrućina jako utječe na nju i jednostavno već treću noć za redom ne spava. Zamjenila je dan za noć. I kako nisam stigla namazati bradavice tako večeras primjećujem da je bol u prsima gotovo pa nestala. Je li moguće da me boli i zbog tog gela? Pa sada više stvarno nisam pametna da li da nastavljam terapiju (znam da moram nastaviti jer se onda neće vrijediti ni ova 4 dana ili da prekinem? Jutros sam u jednom navratu stavila i kupus da vidim hoće li pomoći pa ne znam je li to pomoglo? Uh već sam dosadna sama sebi sa svim tim pitanjima .

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nakon skoro 6god dojenja imam problem. Uzasno me bole bradavice. Ovo mi je 3 dijete i do sad sam uspjesno dojila i sve je bilo ok.
    Zadnjih par dana mi je koma, bole me na lagani dodir, cak mi malo i grudnjak smeta.

Sta bi moglo bit?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •