-
Kućica na stablu
Gradili bismo kućicu na stablu. Ima li netko iskustva?
Jedina moguća lokacija je između nekoliko lovora koji rastu jedan do drugog. Jesu li lovori pogodni za to? Koji materijali? Kako točno osigurati nosivost? Djeca bi krov. Je li bolje sa zidovima, ili da bude kao natkrivena terasa? Svako vaše znanje bit će od koristi
!
-
smijem samo slinit? necu jako da se ne dignu parketi, samo malo
-
Mi smo to silno htjeli napraviti, ali nismo imali pogodno drvo. Kupili smo na kraju šator i to je bilo sasvim ok.
Meni bi bilo šteta drveta jer za troje iz potpisa moraš napraviti nešto dosta veliko i čvrsto. MOžda pristanu na "sojenicu" tj. kuću na najmanje 4 stupa, ali na zemlji (dignutu jedno pol metra od zemlje). Zabiješ stupove, na to zabiješ podlogu, a tek na tome sagradiš neku daščaru koja može biti i manja od platforme. Ako padnu s toga - nije neka frka. A ako padnu s drveta - to je druga priča... Najjeftiniji materijal za to bile bi osb ploče, ali to ne bu izdržalo kišu bez lakiranja. Ja sam svoje dečke razuvjerila. Naučili su sami sastavljati igloo šator i to je to.
-
litala, možeš slinit (dobrostivo dozvoljavam
) kad (ako) se realizira, samo ne znam hoće li ta naša bit baš za slinit. Nas je danas malo obeshrabrilo što smo izgooglali samo te neke koje su stvarno za slinit, a mi smo imali na umu nešto onako, domaće.
Peterlin, ah, razuvjeriti...Razuvjeravali, izbjegavali, pravili se blesavi, a sad je došlo vrijeme da se angažiramo. I nama se sviđa ideja, puno nam se sviđa, ali to je priličan pothvat, sve mi se čini. Čvrsta mora biti, a velika...koliko prilike budu dopustile! Inače, neće biti jako visoko, metar i po od tla preporučuju za djecu, a i klinci su imali otprilike takvu zamisao.
-
Ovo sam našla na internetu. Zgodno je i može poslužiti kao špranca:
http://1.bp.blogspot.com/_M2NEAkpAw5...h/IMG_0431.JPG
-
Hvala, Peterlin! Baš odlična fotka, bit će od koristi.
-
Osoblje foruma
kad sam bila mala tetak je napravio kućicu na drvetu šljive đenarike, bila je na 3 nivoa(bilo nas je puno klinaca), tj. 3 platoa, nisu bili natkriveni, ali su bili ograđeni
-
mrak je ovo tvoje peterlin
mi kad smo bili mali, kod bake i djeda smo počeli sami raditi kućicu, onda je djed skužio da smo mu iznjeli čekić, čavle, pilu, i on nam radio, bilo je nešto sličnoovome, radio je to cijelo ljeto, ali kasnije je stajalo goooooooooooooodinama i bila nam je glavna štacija za igranje
-
-
Mi smo isto krenuli u izgradnju.ali nemamo drvo,pa će stajat na stupovima.Konstrukcija sa stupovima je napravljena.Bit će cca 1,5m od poda.U tom donjem djelu gdje je praznina ćemo napravit pješčanik,jer će mu pod kućice stvarat hlad ovinu,a na tom katu, znači na visini 1,5 m će bit kućica.
Čekamo koju kunu viška da kupimo materijal za zidove i strop.Zidove smo mislili radit od OSB ploča,jer su najpraktičnije,ali je u blizini nas pilana pa dolazi u obzir i lamperija.Za krov imamo komad lima što nam je ostao.Al mm i ja se veselimo izradi više nego sami klinci.
-
i mi imamo kućicu na stablu ,ako se sjetim sutra ju pofotkam,nama je ovo bila prava investicija jer se stalno igra.Moj tata penzić dao si je truda, napravio joj krevet ,police ,stol, staklo,prozore ,vrata ma prava kućica.
-
koja je razlika u kućici na stablu i kućici na livadi? ja imam malu djevojčicu pa se bojim visine , a predpostavljam da je ova na visini fora jer nema ulaza velikima?!?!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma