Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Dva tekuća računa

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Dva tekuća računa

Već sam dvadeset godina klijent Zagrebačke banke. Nažalost, tamo moram i ostati zbog stambenog kredita. No, kako uslugama navedene banke nisam zadovoljna, razmišljala sam dio plaće (a dobivam ju u dva dijela) dobivati u drugoj banci. Obratila sam se odabranoj banci i otvorila tekući rn. Međutim, u firmi kažu da je to moguće, ali da se uplata tog drugog dijela neće nazivati plaćnom već jednokratnim uplatama. Kako mi je cilj koristiti i druge usluge u toj banci, takav način uplata mi to ne omogućava. Može pomoć?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mislim da ti Zagrebačka banka neće dozvoliti da se nešto što se zove "plaća", odnosno "dio plaće", uplaćuje na račun u drugoj banci.
    A banke su međusobno povezane i dobiju informaciju odmah.
    To je moje osobno iskustvo. Sasvim slučajno sam navela tekući račun jedne banke za porodiljnu naknadu, a unazad tri godine sam u obavezi "plaću" primati na tekući račun druge banke, zbog stambenog kredita. Tjedan dana nakon primitka porodiljne naknade dobila sam upozorenje/obavijest banke kod koje imam kredit da sve primanja preusmjerim na njihov tekući račun.
    Ta-na-na-na, ta-na-na-na .... Noge su mi se odsjekle kada sam pročitala dopis, kao u zoni sumraka.
    Ako nas netko odozgore i posmatra, to je BANKA !

Zato je bolje da se taj drugi dio plaće ne zove "plaća". Ali da, to nosi svoje posljedice ....

Nisam baš pomogla ...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bitno ti je samo znati pod kojom sifrom se isplacuje drugi dio place.
    Ako tvoja firma jedan dio place isplacuje pod sifrom 50 (redovna mjesecna primanja) a drugi dio pod nekom drugom sifrom, onda ti u drugoj banci ni ne mogu taj drugi dio smatrati redovnim priljevom.

Tako sam i ja dobivala placu, istina na isti racun, ali drugi dio place nikada nije bio smatran redovnim priljevom iako su razlike u uplati bile cca. 5 minuta, svaki mjesec redovno

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da je to i tehnički neizvedivo tvojima u računovodstvu, te za uplatu akontacije plaće na jedan tekući a za isplatu ostatka mjenjati u drugi tekući...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •