-
Dva tekuća računa
Već sam dvadeset godina klijent Zagrebačke banke. Nažalost, tamo moram i ostati zbog stambenog kredita. No, kako uslugama navedene banke nisam zadovoljna, razmišljala sam dio plaće (a dobivam ju u dva dijela) dobivati u drugoj banci. Obratila sam se odabranoj banci i otvorila tekući rn. Međutim, u firmi kažu da je to moguće, ali da se uplata tog drugog dijela neće nazivati plaćnom već jednokratnim uplatama. Kako mi je cilj koristiti i druge usluge u toj banci, takav način uplata mi to ne omogućava. Može pomoć?
-
Mislim da ti Zagrebačka banka neće dozvoliti da se nešto što se zove "plaća", odnosno "dio plaće", uplaćuje na račun u drugoj banci.
A banke su međusobno povezane i dobiju informaciju odmah.
To je moje osobno iskustvo. Sasvim slučajno sam navela tekući račun jedne banke za porodiljnu naknadu, a unazad tri godine sam u obavezi "plaću" primati na tekući račun druge banke, zbog stambenog kredita. Tjedan dana nakon primitka porodiljne naknade dobila sam upozorenje/obavijest banke kod koje imam kredit da sve primanja preusmjerim na njihov tekući račun.
Ta-na-na-na, ta-na-na-na .... Noge su mi se odsjekle kada sam pročitala dopis, kao u zoni sumraka.
Ako nas netko odozgore i posmatra, to je BANKA !
Zato je bolje da se taj drugi dio plaće ne zove "plaća". Ali da, to nosi svoje posljedice ....
Nisam baš pomogla ...
-
Bitno ti je samo znati pod kojom sifrom se isplacuje drugi dio place.
Ako tvoja firma jedan dio place isplacuje pod sifrom 50 (redovna mjesecna primanja) a drugi dio pod nekom drugom sifrom, onda ti u drugoj banci ni ne mogu taj drugi dio smatrati redovnim priljevom.
Tako sam i ja dobivala placu, istina na isti racun, ali drugi dio place nikada nije bio smatran redovnim priljevom iako su razlike u uplati bile cca. 5 minuta, svaki mjesec redovno
-
mislim da je to i tehnički neizvedivo tvojima u računovodstvu, te za uplatu akontacije plaće na jedan tekući a za isplatu ostatka mjenjati u drugi tekući...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma