Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Mrljasta sjena na RTG snimci koljena dječaka od 2,5 god

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Mrljasta sjena na RTG snimci koljena dječaka od 2,5 god

Dakle,
    sin 2,5 god. prije 15-tak dana probudio se s bolnim koljenom i jako je šepao.Pošto smo tada bili na otoku,odveli smo ga u lokalni dom zdravlja gdje nam je samo rečeno da mu stavljamo hladne obloge i ako mu ne prođe da ga vodimo ortopedu. Pošto je on nakon dva dana prestao šepati mi ga nismo nakon povratka nigdje vodili.Međutim u petak popodne opet se probudio i žalio da ne može hodati, naravno opet je počeo šepati.
    Sutradan smo ga odveli u pedice koja ga odmah šalje na hitnu dječjem kirurgu na obradu.E, sad on na RTG snimci vidi mrljastu sjenu na medijalnoj strani desnog koljena i prepisuje strogo mirovanje tjedan dana.Misli da je mrlja ili od udarca ili od upalnog procesa.
    Dečko danas više skoro da i ne šepa, jako je aktivan i teško ga smirujemo.
    Mi smo se strašno uplašili te sjene!
    Imate li možda kakvog iskustva s tim, jeli možda potrebno da ga pregleda ortoped?

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zar nitko??

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj nerina prvotno napisa Vidi poruku
    E, sad on na RTG snimci vidi mrljastu sjenu na medijalnoj strani desnog koljena i prepisuje strogo mirovanje tjedan dana.Misli da je mrlja ili od udarca ili od upalnog procesa.
    Hm, mene ovakav odgovor sigurno ne bi zadovoljio.
    U međuvremenu se javite pedijatrici da ga pošalje na osnovne laboratorijske pretrage (znat će koje) pa s nalazima na kontrolu kirurgu i svakako ortopedu.

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala ti bibai tako sam nešto i ja mislila napraviti.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nerina vjerovatno se i radi o upalnom procesu,dali je napravljene krvne pretrage,jer ako je upalni proces mora se provjeriti Se Crp
    jer može biti sumnja na Juvnilni idiopatski artritis.
    Moja ga curica ima od svoje treće g,nemoj dignut ruke,jer ako dijete od 2 i pol g šepa i žali se da nemože hodati onda stvarno nešto je.
    Može biti bezazleno a bolje je provjeriti,ako nešto je onda imaš dobre reumatologe tu u Zagrebu i traži da te poašalju na obradu.
    Nemoj da te ove riječi obeshrabre bitno je da otkloniš sve sumnje.
    Sretno.

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo mi smo danas vadili krv i nalazi su ok. Sve je unutar ref. vrijednosti osim monocita koji su 2 a trebali bi biti 5-13.
    Ima li netko da mi kaže jeli to u redu?
    Inače, dečko je opet jutros počeo šepati pa sam se strašno uplašila!
    Sutra ujutro idemo opet dj.kirurgu na kontrolu ali do tada mi treba utjeha!
    Ja mislim da šepa jer ga nismo nikako uspjeli smiriti, jučer se spotaknuo i pao točno na to koljeno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo mi smo danas vadili krv i nalazi su ok. Sve je unutar ref. vrijednosti osim monocita koji su 2 a trebali bi biti 5-13.
    Ja mislim da šepa jer ga nismo nikako uspjeli smiriti, jučer se spotaknuo i pao točno na to koljeno.
    Krvna slika je uredna.
    Da li je vađeno još nešto? (npr. SE, CRP, AF, LDH,...)
    Pa kud baš na isto koljeno
    ~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Referentna vrijednost monocita je od 2-12%, dakle i monociti su ok.

Iskreno se nadam da ce sve biti u redu

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kako je maleni?

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo da se javim s novostima, s malenim je stanje isto, još uvijek povremeno šepa.Povremeno bi značilo da po par dana bude sve ok a onda se jedno jutro probudi i ne može stati na nogu, savije je u koljenu.To mu tako potraje dva dana i onda opet sve super.
    Mi smo u međuvremenu opet bili kod dj.kirurga(ovaj put je bio drugi u smjeni) koji ga nije htio opet zračiti i slikavati koljeno nego je ustvrdio da je i prva snimka b.o. Njegova dijagnoza je površinska ozljeda koljena i rekao je da dođemo opet ako se bude ponavljalo.
    Mi smo danas bili i u ortopeda koji je nakon UZV koji je bio uredan isto to zaključio.Kaže da promatramo i da je sigurno nešto ukliještio što se ne može vidjeti na RTGu i UZV. Na moje pitanje može li se raditi o kavom artritisu rekao je da nema šanse jer su svi nalazi kompletno uredni.
    Ja sama više nisam pametna i ne znam jel potrebno da ga još negdje vodim? Mislim vjerujem trojici specijalista ali uvijek postoji crv sumnje.
    Inače dečku je SE13,leukociti 9.6,DKS isto ok a CRP mu je 0. Brisevi nosa i grla isto ok, negativni.
    Šta kažete ima li netko pametniji od mene?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nisam sigurno pametnija od tebe, ali sve smo mi to prošli sa svojim malenim kojem je tako to isto krenulo oko druge godine,
    vjerujem da je kod vas ozljeda i da će brzo sve proći, ako ne prođe kroz par tjedana kako ti je i andjeli rekla zatraži pregled reumatologa.
    ljubi malenog, promatraj pa nam javi kako je!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •