Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: N.O.A.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno N.O.A.

Priča o mom porodu počela je prije trudnoće. Čuđenjem kada mi je prijateljica pričala kako je doktor pomogao njenoj bebi da izađe nalijeganjem na trbuh. Groženjem na priče o mesarskom rezanju nakon kojeg žene nisu mjesecima mogle sjediti. Iščitavanjem ovih stranica i učenjem o porodu, rađanju, svemu do čega sam mogla doći, a onda je došla i trudnoća.
    Tek nekoliko trenutaka nakon poroda muž i ja zaljubljeno smo gledali našeg sina u predvečerje, u ugodnoj tami rađaone u Varaždinu (naravno) i znala sam da se to moje traženje poroda dostojnog novog života isplatilo. Zbog osjećaja kada je odmah nakon poroda završio u mom naručju, zbog toga jer je odmah u rađaoni sisao, jer se odmah nakon što je rođen upoznao sa svojim ocem, zbog toga jer je rođen tako kao što je on želio, u neometanom, posve prirodnom tijeku stvari koji je slavio moć žene i život koji počinje. Zbog toga što mi nitko nije ni nudio ništa što se protivi prirodnom porodu, a sudjelovanje primanje i liječnice u porodu bilo je minimalno, koliko je bilo prijeko potrebno, a opet neizmjerno potrebno bilo mi je prisustvo muža i sestre Erike jer sam na taj način znala da će sve biti u redu i te dvije osobe su zaslužne za lijepe uspomene s tog poroda.
    A porod je počeo u mom stilu, puknućem vodenjaka u snu u 2,50 u subotu ujutro (legli smo nakon ponoći). Doduše, prvo sam mislila da je pritisak kojeg sam osjećala nagon na mokrenje i tek kad sam se probudila vraćajući se iz kupaonice sam po podu vidjela lokvice vode i tragove vernixa pa sam uzbuđeno probudila muža, čija je prva reakcija nakon što sam mu rekla da je otišao vodenjak: "Onda se moram obrijati". Da ne duljim priču, u trenu sam zaboravila na sve što sam znala o tome da nakon puknuća vodenjaka ne treba žuriti u bolnicu i prva mi je ideja bila da uzmemo stvari i idemo u Varaždin pa tko bio u smjeni. I dok sam tek u autu počela osjećati prve blage trudove, nekako me obuzeo osjećaj da će sve biti u redu i prepustila sam se...
    ... u rodilištu prvo pregledu dr. Kolenka, koji mi je odmah sućutno ponudio lijekove protiv bolova(ha, ha), simpatičnom smiješku sestre koja me zaprimila i odmah znala po kakav smo porod došli, potom brijanju i klistiru da izbjegnem bilo kakav upliv smjene koja je završavala u porod kakav sam očekivala, a zatim, nakon svakog mogućeg odugovlačenja, kada smo se nešto prije 07,00 moj muž u divnom zelenom odjelu (kojem je dotični dr. rekao da ću mu se mobitelom javiti nakon što rodim, a što može potrajati možda 3, a možda i 7 sati, što je sestra s odjela opet popratila smiješkom) i ja smjestili u rađaoni, rukama divne sestre Erike koja je nakon smjene ušla u sobu rađaone i obasjala dan jače od sunca koje je počelo širiti svoje zrake upitavši : "Kako ćemo?". Prirodno, naravno, što je uključivalo hodanje i vješanje o muža tijekom trudova koji su se prirodno pojačavali od 07,30 -17,00 sati kada više nije bilo riječi o hodanju jer sam sa zahvalnošću legla u krevet i zagrlila jastuk u agoniji koja je potrajala sve do izgona i u kojoj nisam ni mislila ni govorila, samo urlala od bolova (poslije mi je muž ispričao da su se primalje samo pogledale i zatvorile prozore), disala i opet urlala i disala, sve dok, nakon isprobanog stolčića, bočnog položaja, ležanja, klečanja, četveronožnog položaja, stajanja, u 18,55 (tako piše u otpusnom pismu), moj baršunasto mekani sin nije odlučio izaći van (na stolčiću), a ja sam, čuvši dosad nikad primjećen zvuk u glasu mog muža dok je rekao "vidi ga" u tom novom glasu prepoznala glas oca, a ja sam postala majka

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Čestitam!!

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cestitam

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Predivno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: N.O.A.

Citiraj Veno prvotno napisa
    a ja sam, čuvši dosad nikad primjećen zvuk u glasu mog muža dok je rekao "vidi ga" u tom novom glasu prepoznala glas oca, a ja sam postala majka
    rasplakala sam se na ovu recenicu

cestitam!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Predivno, velike čestitke!!!!!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Citiraj mikka prvotno napisa
    a ja sam, čuvši dosad nikad primjećen zvuk u glasu mog muža dok je rekao "vidi ga" u tom novom glasu prepoznala glas oca, a ja sam postala majka

cestitam!
    x

Cestitam

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

cestitam!
    X

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

čestitam draga

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Cestitam!
    I meni krenuse suze na poslednju recenicu.

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čestitam na bebici

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala svima na čestitkama. Zaboravila sam napomenuti da je cijeli porod nenametljivo i sukladno mojim željama pratila dr. Risek, koja mi je, kao i dr. Fara, koji me nekoliko puta pregledao u trudničkoj ambulanti, ostala u lijepom sjećanju.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pre-div-no

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čestitam

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Čestitke na još jednoj varaždinskoj bebici :D

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bravo za varaždinca!

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

cestitam!
    I ja....cmoljim.....divno....rodi se dete, rodi se mama, rodi se tata

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zbilja divan porod.Čestitke na bebici :D

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

...a ja sam, čuvši dosad nikad primjećen zvuk u glasu mog muža dok je rekao "vidi ga" u tom novom glasu prepoznala glas oca, a ja sam postala majka
    Aaaaaaaa, prekrasno
    Čestitam na divnom porodu, čestitam tebi i ponosnom ocu, a vašoj baršunastoj maloj štruci želim svu ljubav i sreću ovog svijeta

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Divno, cestitam, ne napominjem da sam i ja dirnuta poslednjom recenicom

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Cestitam :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno