-
NAČIN ČUVANJA decapeptyla?
cure pomozite.dobila sam od sestre u bolnici decapeptyl 1ml i nije mi ništa rekla kako se čuva,a koliko sam vidjela,njima to stoji na sobnoj temperaturi.vec dva dana mi stoji na temp od 25+ st. C, ako ne i više jer je ovih dana užasno vruće..a tek danas glupača vidim da se drži do 8+ stupnjeva C i to u frižideru.
Zanima me kako vi to čuavele do sada ?
Sada nisam ni sigurna da li taj decapetyl uopće djeluje pošto možda niti njima u bolnici nije bio u frižideru!šta da radim? da li ste i vi čuvale iznad 8+ i da li vam je svejedno djelovao?
-
Ja sam ga držala u hladnjaku, jer sam vidjela da ga tako drže i sestre.
-
a kvragu....ma imam neki filing da mu neće biti ništa jer sestra se baš i nije puno sekirala kad mi ga je dala..a isto je bilo i sa choragonom kojeg je izvadila iz frižidera pa sam pitala dal da ga i ja držim u frižideru ona je rekla...pa...mogu ako hoću...ono kao da nije bitno.
negdje sam pročitala da lijekovi za stimulaciju nužno ne moraju u frižider ako će se uporabiti uskoro, ako teče stimulacija,već onda ako se skladište za neki drugi postupak.nadam se da dva dana neće škoditi..
-
Ma ne vjerujem, sad ga stavi u hladnjak i vjerojatno će biti ok.
-
-
Al piše na uputama da se može držati izvan frižidera mjesec dana prije upotrebe samo vjerojatno ne na ovakvoj vrućini, al ja bi ga izvadila sat vremena prije davanja jer sam čula da manje peče
-
pitala ja sestru za to ona mi je rekla stavi u ladicu , nema potrebe za friziderom
-
ja sam drzala u frizideru,donja ladica, 30 min prije pikanja sam ga vadila....po ovoj vrucini mozda je bolje ga drzati na hladnom
-
a kako je najbolje po ovoj vrućini skladištiti gonale?
-
Ksena, meni je žena u ljekarni rekla da ih je bolje držati u frižideru...inače na njima piše do +25 stupnjeva, al po ovim vrućinama je to teško izvedivo. Ja ih izvadim pol sata ranije da se malo zgriju i sve pet. Do sad je uvijek sve dobro funkcioniralo.
eto, nadam se da sam ti pomogla
-
Ja sam i Gonale držala u hladnjaku, za svaki slučaj.
-
Decap. sam držala u frižideru u ladici za povrće, nekak su mi tu bili najsigurniji, a gonale u špajzi koja mi je najhladnija prostorija u kući.
A unatoč tome kaj sam jednom umjesto pola injekcije sasula cijelu u sebe, kaj sam dva puta kasnila dva sata sa pikanjem, kaj mi je jednom decap.bio kraj špareta tri sata na otapanju i da ne nabrajam loše primjere dalje... upalilo je, to je glavno!
-
ma super curke.....glavno je da uspije..ponekad je zaista bolje biti flegmatičan i onda zaista i uspije....
)
hvala curke
-
ja sam morala baciti decap. jer sam ga 2 mjeseca držala na sobnoj, a MAKSIMALNO se moze drzati mjesec dana i to ne sad na ljeto. dakle, stavi ga u frizider, nema veze ako je par dana bio vani. ako ideš na put pa se moraš bosti van kuće, kupi mali frižiderić, stavi uložak i nosaj okolo.
gonali isto idu u frižider, bez obzira na godišnje doba, kao i decapeptyl.
mislim da jedino menopur ne mora biti u fridzu....
gonale sam isto nosala u frizidericu okolo...
bas sam danas vidila jedan slatki frizideric u intersportu. TAMAN za inekcije. hehehe
-
bas tako pinky....i ja sam iz zg nosila ( bilo jako vruce) dec. i menopure u malom frizideru tj.torbica hladnjak..( cak sam zbunjena stavila i inekcije sve unutra
)....eto nisam htjela - tj nije htjeo mm ni tih 4h da budu na vrucini , na toplom - u autu.....menopure sam isto drzala u frizideru.........mislim da je bolje drzat na hladnom te lijekove ne mozes pogrijesit ....ali na toplom eto mogu se pokvarit a to ne zelimo....
-
sve ove gotove otopine se moraju držati u frižideru. ono što se kupi kao prah i otapalo koje sami mućkamo, to može na sobnu. eh sad, za koji dan vjerojatno nije problem. na gonalima zna biti i dodatno zalijepljena naljepnica "držati u frižideru".
-
Na gonalima koje sam ja imala pisalo je - sobna temperatura. Provjereno.
-
Decapetyl se mora cuvati u frizideru. Ja kad sam ga kupla apotekarka mi je rekla da ga stavim u frizider za maksimum 1 sat.
Gonal, ako je vec pripremljen onda mora u frizider, ako nije onda se cuva do 25 stepena C, a posto je sad lijeto i temperatura je visoka mislim da je bolje da se cuva u frizider
-
Da, opcenito, lijekove bilo koje vrste je bolje cuvati na hladnom. Ja dcapeptile i menopure drzim u frizideru, ali si prije spavanja ostavim u maloj "frizider" torbici (bez leda) dozu za sutra ujutro, da me ne pece. Ta torbica bi trebala sacuvat sadrzaj od pregrijavanja tih par sati
-
-
Decapeptyl te udari u glavu?????
-
da ful me opiči....kao da sam na praksitenu.....skroz me umiri...i da curke,imam novu vijest....na original kutiji od decapeptyla gotovoj otopini piše: najduže mjesec dana držati na sobnoj temp. a tada samo u frižideru...kao što kaže Pinky..neće mu ništa biti ako jer par dana vani na ljetnoj sobnoj temepraturi
)...znači sve je u redu.čisto da znate za slijedeći put ako se vama išta slično desi!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma