Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Pitanje za STOMATOLOGA I ANESTEZIOLOGA

Početno Pitanje za STOMATOLOGA I ANESTEZIOLOGA

Otvaram novu temu jer mi je ona postala totalno zbrčkana i nepregledna, a baš i ne mogu čekat dugo...

Trebam vadit čak TRI zuba, koji su spletom okolnosti eto ostali u ustima preeeedugo...

Jedan sam vadila u Perkovčevoj, kod MESARA, ne zubara, i to još prek veze, bio je toliko nježan da sam plakala još dva sata nakon zahvata jer mi nije vjerovao da anestezija još nije primila i osjetim sve...

E sad...Ja sam odluku donijela, samo ne znam gdje počet osim kod svog zubara - hoću da mi se ta tri zuba maknu istovremeno, pod općom anestezijom.

Dakle - rizike većinom znam, za nuspojave isto, ali bilo bi mi korisno čut to ponovo, koje pretrage trebam napraviti prije operacije, koliko se ostaje u bolnici, koju bolnicu u ZG, koliko košta ako nije pokriveno zdravstvenim...

Znam da će mi se netko smijat, ali molim vas SVE da me ne pokušate odgovoriti od tog koraka jer su dva poroda, uz trudove, dripove, bušenja vodenjaka, ukupno trajanje od 16h, pucanje, rezanje i šivanje, bili mila majka naspram onog što sam u sat vremena prošla zadnji put.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali moram ti i ovo reci
    ja imam uzasno iskustvo vadjenja zuba kad mi (a zubarica je bila predivna i sve je pokusala) nista nije uspjelo pomoci i operacije na zubu (zaboli me glava kad se toga sjetim), ali apsolutno najgore iskustvo u zivotu mi je bilo budenje iz opce anestezije, napisala sam na forumu to vec, kad sam operirala stitnjacu i cijeli dan sam se budila iz tog bunila i osjecaja da ces zauvijek ostati u tom stanju izmedu nekakva dva svijeta i da te nece nitko/nista uspjeti probuditi.

savjet je da se javis u neku privatnu stomatolosku polikliniku, da ti slikaju zube, vide ima li upalnih procesa, ima li krivih korijena pa je zato tesko ih izvaditi, imaju li nekog kirurga da ti on to vadi (moja frendica ima super stomatologicu, ta ne vadi, kirurg vadi), ali da zaobides opcu ako ikako mozes.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja imam iskustvo s carskog pod opcom da sam osjetila rezanje jer mi nisu dosta dali. pa su se uplasili kad su skuzili pa su mi dali previse. pa sam se jedva vratila.

nakon toga sam rekla da pristajem i na zivo samo da vise nikad ne moram opcu. to uopce nije ugodno.

a i ja sam vadila zub u perkovcevoj, kirurg itd. trgali, pilili kost, lupali cekicem, ono, ko da ormar slazu a ne vade zub. boljelo je poslije, ne kao kod tebe odmah tada.
    ali da moram opet, podnijela bih i to radije nego opcu.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj zao mi je zbog toga sto ti se desilo
    no i ja moram stati na stranu protivnika opste anestezije.
    imala sam ih 6 ukupno i svaka je bila jako jako teska, neugodna ....o budjenju da ne govorim a o posljedicama tek necu!
    AKo mozes, skupi hrabrotsi, nadji dobrog dobrog stomatologa i kreni....
    sta god da odlucis zelim ti puno srece!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mi dale anci bas sve ono sto je od nas trazila da ne pisemo :/

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da ivarice ali iz najbolje namjere...valjda i to igra ulogu

Početno

Gledajte, cure, nije frka, i iskustva vas koje ste to prošle su dobrodošla, da se barem znam pripremit.

Ovaj koji me izmesario zadnji put slovi za vrhunskog doktora, svi su mi ga preporučili, potezale su se veze kakve mogu samo sanjat da dođem do njega, i opet koma.

Tako da, gdje god ja odem na kraju, i pod bilo kojim uvjetima, neću imat 100% povjerenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim vas SVE da me ne pokušate odgovoriti od tog koraka
    sori, nisam vidjela

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj nazvati kirurgiju Stomatološkog fakulteta u Gundulićevoj i raspitati se.

I ja i brat smo tamo vadili umnjake, ja sam čak jedan i operativno. Imamo samo dobra iskustva.

(Meni su dali tako jaku lokalnu dok su mi pilili zub da mi utrnulo i uho i cijele usnice i stvarno nisam osjetila ništa.)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pitala prijatelja stomatologa
    kaze da se javis u KB Dubrava, na oralnu kirurgiju.
    nije jos cuo da odrasli to traze, ali tamo operiraju pod opcom djecu i osobe koje ne mogu suradjivati bilo kod vadenja, bilo popravjanja.

i kaze da te je boljelo jer je vjerojatno bio neki upalni proces ispod pa da onda injekcija u kiselom bas ne djeluje. i savjetuje ti da napravis to budna (nadi nekog stomatologa kojem mozes vjerovati, a ustati sa stola mozes uvijek) jer iako ta opca traje 15tak minuta, nosi rizike

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je druga vrsta opće anestezije (tzv. Rausch ili tako nekako) samo se na masku daje neki plin. Moj Daniel je to dobio za odljepljivanje kožice na piši. Isto buđenje djeluje jako neugodno ali gotovo je za 5-10 minuta, brzo se dođe k sebi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, vidis
    to je ona kratka anestezija iz koje u klaicevoj bude SAMARIMA.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajmeeee... nama su Daniela dali još na pol uspavanog i rekli da ga držimo jer će se trzati pa da si ne strga kralježnicu. Iskreno, bilo bi mi draže da su ga išamarali i doveli ga budnog. Što ne znači da ga NISU išamarali pa ga donijeli na pol budnog.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ajmeeee... nama su Daniela dali još na pol uspavanog i rekli da ga držimo jer će se trzati pa da si ne strga kralježnicu.
    :shock: Pa kakvo je to trzanje???

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam vadila u KBDubrava i imam pozitivno iskustvo.bez obzira što si rekla da te ne odgovaramo od tvog nauma...oni ne počinju vadit zub dok se ne uvjere da ništa neće boliti.
    btw.poslao me moj zubar jer nije bio siguran da će mi on to uspjeti bezbolno napraviti.

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    i kaze da te je boljelo jer je vjerojatno bio neki upalni proces ispod pa da onda injekcija u kiselom bas ne djeluje
    :/ Nakon dvije uzastopne ture antibiotika?

Nisam mislila da upala zuba može biti toliko jaka...

Hvala curke, vidjet ću pa ću odlučit...imam malo vremena za razmišljanje

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Pa kakvo je to trzanje???
    Onako, kao bacakanje po krevetu ali bez kontrole. Ovo za kičmu vjerojatno vrijedi samo za djecu, kod njih je sve to labavije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja se sjećam da sam se nakon operacije pod općom, probudila uz groznu bol u ruci gdje je bila igla(jer nisam mogla na maskicu zbog toga što sam pila mlijeko prije operacije) i da sam je stvarno željela što prije izvadit..stoga sam se derala za poludit..onda sam opet zaspala na stolici dok sam se oblačila, tata je bio rješavat papire (otpusno i ostalo)-pa sam tako otresla sa stolice na pod...uglavnom, to moje iskustvo je tako jako da ga se intezivno sjećam i sad nakon skoro 20 godina..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •