Ja se nadam da cu uspijeti sto duze izbjeci da moje djete gleda tv, dogovorila sam se s MM da je tv upaljen samo kad beba spava, a jos kad bi ga mogla izbaciti iz kuce bila bi najsretnija.

Ima vise razloga zašto sam protiv tv, posebno kod jece.

Prvi je subliminalne poruke kojima su krcate gotovo sve reklame, filmovi, serije i s kojima nas programiraju, od toga da bas kupujemo odredeni proizvod, kako da mislimo pa do seksualnih poruka. Djeca su još prijemčljivija za takvu vrstu manipulacije. (Subliminalne poruke su inace kao zabranjene, ali ih je sav tv prgram krcat. To znaci da se u sekvence od 24 slike koliko ljudsko oko moze pratit u sekundi ubacuje poruka ili sadrzaj koji zbog brzine ne zapazamo svjesnim umom već nam direktno ide u podsvijest. U knjigama iz psihologije se često spominje ono istraživanje s coca colom.)

Drugi razlog je ogrom nasilje koje je prisutno od crtića, serija do filmova. Ne mislim da mi ljudi imamo ikakve koristi gledajući to nasilje svaki dan, o djeci da ne pričam.

Treći, rezultati mnogih istraživanja govore da gledanje televizije utječe na kognitivne sposobnosti, posebno kod djece.

Ima ih još ali ovi su mi sasvim dovoljni.