Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Tvrda dojka nakon prestanka dojenja

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Tvrda dojka nakon prestanka dojenja

Prije cca 3 tj. prestala sam dojiti L. na preporuku lijecnika radi nove trudnoce.
    Prestajala sam polako tj. jedan po jedan podoj sam zamjenjivala s bocicom dok nismo potpuno presli na AD mlijeko.
    S L. nije bilo problema, a u pocetku ni s dojkama.
    Ali, sada primjetim da mi je desna dojka tvrda na dodir,ali ne i bolna, kao da je u njoj ostalo mlijeka, dok je lijeva prazna.
    Sada nisam sigurna sto da napravim?
    Da li da pustim tako kako je pa ce se to samo izregulirati? Da li da ju malo izdojim? Ili da ju mozda potpuno izdojim?
    Unaprijed hvala na savjetima.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

izdojiti dok ne postane mekana, a da bi to išlo lakše- nasjeckajj svježe peršinovo lišće i stavi to na dojku da malo "opusti", nipošto ne ostavljaj- upalit će ti se, a to je grozno- vjeruj mi znam iz iskustva

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Prije cca 3 tj. prestala sam dojiti L. na preporuku lijecnika radi nove trudnoce.
    Prestajala sam polako tj. jedan po jedan podoj sam zamjenjivala s bocicom dok nismo potpuno presli na AD mlijeko.
    S L. nije bilo problema, a u pocetku ni s dojkama.
    Ali, sada primjetim da mi je desna dojka tvrda na dodir,ali ne i bolna, kao da je u njoj ostalo mlijeka, dok je lijeva prazna.
    Sada nisam sigurna sto da napravim?
    Da li da pustim tako kako je pa ce se to samo izregulirati? Da li da ju malo izdojim? Ili da ju mozda potpuno izdojim?
    Unaprijed hvala na savjetima.

Bok,

moguća je razlika u proizvodnji mlijeka na lijevoj i desnoj strani. Obzirom da je prošlo samo tri tjedna moguće je da se mlijeko i dalje proizvodi.

Nisam razumjela da li si se izdajala ili si samo smanjivala broj podoja uvođenjem nadomjestka?
    Ako si se izdajala jesi li sad prestala ili još uvijek izdajaš?

Ukoliko se izdajaš možeš i dalje nastaviti izdajati tu dojku koja je tvrda. Nemoj izdajati do kraja jer će se onda opet proizvesti ista količina mlijeka. Potrebno je izdajati sve manju i manju količinu u nekom duljem vremenskom periodu.

Obzirom da je liječnik preporučio prestanak dojenja moram naglasiti da ukoliko postoje neke medicinske indikacije za to da si morala prestati dojiti onda ne bi smjela niti izdajati jer je to stimulacija bradavica i dojki na skoro isti način.
    S druge strane može doći do zastoja i stvaranja upale.

Baz obzira na sve preporuka kod prepunjenosti i zastoja je stavljanje hladnih obloga od listova svježeg kupusa jer pomaže kod smanjenja upale ukoliko postoji i napetosti dojke kod prepunjenosti.

Ukoliko ti stanje potraje javi se liječniku neka pogleda dojke da nije u pitanju nešto drugo npr. infekcija ili zastoj.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    izdojiti dok ne postane mekana, a da bi to išlo lakše- nasjeckajj svježe peršinovo lišće i stavi to na dojku da malo "opusti", nipošto ne ostavljaj- upalit će ti se, a to je grozno- vjeruj mi znam iz iskustva

Također, moram se osvrnuti na peršin koji može (i u puno slučajeva) izaziva osip ili alergijsku rekaciju stoga se radije preporuča kupus koji se pokazao vrlo učinkovitim.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa Vidi poruku
    Također, moram se osvrnuti na peršin koji može (i u puno slučajeva) izaziva osip ili alergijsku rekaciju stoga se radije preporuča kupus koji se pokazao vrlo učinkovitim.
    Nisam to znala z aperšin- meni je jako pomogao, ali moram priznat da nisam ni znala za kupus-hvala na inf.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam to znala z aperšin- meni je jako pomogao, ali moram priznat da nisam ni znala za kupus-hvala na inf.
    Nema na čemu

Znamo iz iskustva drugih mama pa volim napomenuti. Iako ima i puno njih kojima je, kao i tebi, pomogao bez ikakvih nuspojava.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure, hvala na savjetima.
    Evo sada je bolje, malo sam izdojila (ali jako malo, rucno) i onda opet za dva dana i sada je sve ok.
    Istina, grudi me bole, ali to je od nove trudnoce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •