Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Parket, gotov ili klasični?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Parket, gotov ili klasični?

Ne mogu naći ništa s pretražnikom. Trebam savjet, mišljenja pro i contra gotovog ili klasičnog parketa.
    Ja sam na pola odluke za klasični, ali nisam sigurna u sve tehničke aspekte korištenja. Dakle parket je namijenjen kuhinji i dnevnom boravku, znači za veće opterećenje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čudno, baš mi se čini da je bila takva tema ali ni ja je ne mogu naći.
    Ja sam za klasični: jeftiniji je (pogotovo ako uzmeš žnj klasu, koja je isto sasvim dobra), može se prebrusiti. Kraj priče.
    Ne, nije: mm je za gotovi jer se lakše i brže postavlja, imaš manje posla s majstorima koji oštećuju zidove brusilicom, sviđa mu se kad su rubovi malo zaobljeni (ne znam da li razumijete ). Ne znam jesam li što izostavila.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

eh, i mene zanima ovo, jer sam i ja u pocetku bila vise za klasicni parket, svidja mi se kako izgleda kada se ljepo izbrusi i prelakira, no kada sam pocela malo gledati po trgovinama, ono sto bih ja htjela je malo preskupo za moj dzep (iznad 300 kn po m2, plus postavljanje, brusenje, lakiranje).

I onda sam naisla na bambusov parket, koji mi se svidja izgledom a i cijena mu je ok, no onda mi je jedan prodavac parketa blago receno popljuvao taj bambus, jer kao sve je drugo bolje od njega.
    Sta je stvarno u pravu ili malo pretjeruje?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Brzina postavljanja mi nije ključna jer ionako selim iz stana, imam malo opsežniju adaptaciju. Dvoumim se jer se klasični parket može više puta brusiti i popravljati, a gotovi jednom, eventualno dvaput. No, navodno se gotovi i manje oštećuje.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi imamo panel-parket, dakle gotovi postavlja se kao laminat, ne treba nikakva posebna podloga. Zadovoljni smo, jedino mi je zao sto nismo poslusali majstora i jos ga jednom nakon postavljanja prelakirali, ali sad je tako kako je.

Sto se tice bambusa, on se prilikom proizvodnje mora s necim tretirati inace potamni-posvijetli (tako mi je nesto rekla frendica koja se bavi parketima) i to zna dosta ruzno izgledati, a uglavnom se ne tretira nicim ili ne mozes doci do te info kod kupovine.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovjde ima o tome zašto bambus (navodno) ne valja http://forum.roda.hr/threads/18304-p...ghlight=parket ali nema baš o razlici gotovog i klasičnog parketa.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ovjde ima o tome zašto bambus (navodno) ne valja http://forum.roda.hr/threads/18304-p...ghlight=parket ali nema baš o razlici gotovog i klasičnog parketa.
    Evo ja procitala cijeli topic ponovno, no jos uvijek mi nije bas najjasnije o tim bambus parketima... Apri ga je prilicno nahvalila, a i jos neki koji su ga postavili..

Voljela baih kada bi se Apricot javila, da li jos uvijek misli o njima sve najbolje ili ima neka novija saznanja o njima, buduci da je tema jos od 2007.g.

Prvenstveno me zanima da li je stvarno toliko mekan ili je zapravo kao i svi drugi parketi - treba ih paziti od guranja namjestaja, potpetica i bacanja igracki?

Sorry ako je malo OT

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •