Meni nije jasno zasto "zapad" misli da je jedini u pravu?
Zasto Islam kao takav ne bi bio u redu?
Onome tko ga zivi je potpuno ispravan i tko smo mi da preispitujemo iciju vjeru i obicaje?
Doslo je do toga da Silan ima potrebu da se pravda, nije to vise objasnjavanje da bi netko drugi shvatio jer zeli nauciti o nekoj kulturi vec cisto pravdanje, zasto?
Koliko ja vidim po postovima od Silan ona je potpuno sretna svojim zivotom
Ugnjetavanih zena ima u cijelom svijetu, bile one pokrivene ili ne, nazalost uvijek ce ih i biti i mi tu ne mozemo nista osim pomoci ako koja od njih trazi pomoc.
Pino je to lijepo rekla, zena koja svojim izborom zeli biti pokrivena ona ce biti pokrivena, ako vec u nekoj zemlji postoji zakon koji joj brani tradicionalnu odjecu (nije Francuska jedina).
Da li francuski zakon zadire u slobodu izbora? Da naravno, svatko tko bi rekao da ne zadire izrekao bi laz, ali s obzirom da je zakon ipak izglasan treba se postivati.
Francuska je demokratska drzava, zakon su izglasali zastupnici koje je tamo postavio narod, mozemo onda reci da je taj zakon volja vecine francuza.
Zena koja burku ili nikab u francuskoj nosi svojevoljno i bez prisile naci ce nacin da izadje u javnost pokrivena, ona koja je pokrivena protivno svojoj volji i prisiljena je nositi ISKLJUCIVO burku ili nikab vise nece moci izlaziti u javnost.
Nazalost, tu se nista ne moze uciniti i taj zakon niti pomaze takvim zenama niti odmaze, one su zrtve u javnosti jednako kao i u vlastitom domu i nijedan zakon to ne moze promjeniti
Strasno je iritantno kada netko zauzima stav "ja sam uvijek u pravu" ili "jedino je moje misljenje ispravno".
Zasto vecina misli da muslimankama treba "pomoc"?
Kakva pomoc?
Ako netko zivi svoju vjeru, zasto bi mu trebala pomoc?
Gdje je nestala vjerska tolerancija?
Si vis amari, ama!

svima