Nisu, jer zabranom burki ne dolazi slobodna. Burke nisu ni uzrok ni posljedica.
Ukidanje ljudskih prava jednostavno nije način za pokrenuti pozivitnu promjenu.
A nekako dobivam dojam da se o burci ima isto mišljenje kao o kukastom križu ili nekom drugom obilježju terora. Ali ona to nije, ona je tradicija koju mi zapadnjaci ne razumijemo pa je zato smatramo ispravim i nužnim ukinuti. A opet ču se ponoviti, tko smo mi da mislimo kako islamska žena treba zapadno spasenje? Kakva je razlika usitinu od nas i njih? Mi robujemo novcu i kreditiima, razmaženom načinu života, koji hoda preko mrtvih i sravnjuje sa zemljom sve pred sobom; i usuđujemo se reći da je nama puno bolje nego njoj. Zašto, jer robujemo mamonu - novcu, kreditima, halapljivim šopinzima, stalno moram imat još i još i nikad nije dosta...večina žena misle da je izgled jedino što može privući muškarca pa izmišljaju svakodnevno nove gluposti kojima mogu izgledati mlađe i svježije, mlade cure hodaju polugole nadrogirane, spavaju sa 3-4 muškarca tjedno i misle da je to uspjeh, cool si ako možeš popit 10 piva i psuješ, pušiš - a žena današnjice nije sposobna sama ni gumu na autu promjeniti - too busy being a manager at vodafone and soo important....AKO TO NIJE BURKA U GLAVNI NE ZNAM ŠTO JEST!
Nama zapadnim ženama je nametnuto toliko toga da je ova Burka Pir i Božić naspram svih burki u našim glavama. Ali mi smo naučene da je sve to normalno, a ni ne shvačamo da smo nekome baš mi nakaradne i potlačene.