Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
zasto je to srz problema? i kojeg problema?
da li zakon o zabrani genitalnog osakacivanja u zemljama zapada zadire u slobodu izbora onih familija cija im tradicija i/ili vjera to nalaze, a ne ne zive u zemljama sjeverne afrike nego u austriji na primjer?
da li je svrha bilo kojeg zakona da ne zadire u slobodu izbora?
sto je svrha nekog zakona?
nisam pravnica, ali mi se cini da vecina ako ne svi zakoni na neki nacin zadiru u slobodu izbora.
nabrojite mi vise od 10 zakona koji ne zadiru u slobodu izbora.

kako tvrdis da potlacenima na bilo koji nacin zakoni ne pomazu, da li je zakon kao i borba npr. u americi za jednaka prava svih rasa besmislena, bespotrebna ili sto?
da li principjelno stvari u svijet idu tako da se prvo oni koji su na bilo koje nacine u potlacenom polozaju sami izbore za jednakost, pa onda dolazi zakonska regulativa?
ili je obrnuto, odnosno se procesi odvijaju paralelno?
Čini mi se da nisi pročitala koji sam dio Marsupilaminog posta citirala (Marsupilami kreće sa suprotnog stajališta od mojeg, ali se u suštini slažemo - ovo je takva tema ).
A niti ostale moje postove na temi. Nhf.

Zakon krši ljudska prava nekih pojedinaca, ali francuska ga ima (poprilično) prava izglasati.
S druge strane, ženi koja je potlačena u svojoj obitelji, i to pod krinkom religije, zasigurno neće pomoći - ne između njezina četiri zida.

Ja ovdje pretežno zastupam mišljenje da je burka nasilje nad ženom, pa čak i (bar u većini slučajeva) onih koje kažu da ga nose svojom voljom, kako god to paradoksalno zvučalo.
Ali problem je kompleksan, žena koja se osjeća golo bez tog vela, zbog sustava vrijednosti koji joj je usađen od malena, moguće neće više izlaziti iz kuće.
Ipak, netko je uvijek j*** stranka. Možda žena koje će dobrovoljno ili prisilno ostati u kućnom pritvoru, ili možda žrtva bombaša samoubojice maskiranog u burku. Mislim da je to opravdanje za ovaj zakon.

S druge strane, to što neke žene hodaju naokolo besmisleno zamotane ne smije biti opravdanje za desničarske ispade.
Ako se želi tim ženama pomoći (usprkos iskazu Silan i ostalih muslimanki na ovoj temi, mislim da nekima od tih pokrivenih žena treba pomoć, budući da su mnoge progovorile o tome), a da to ne bude protiv njihove volje, jedini put je postepena integracija i edukacija - i doseljenika i domorodaca. Sam zakon o zabrani nošenja burke tu ne može pomoći.

Malo se ponavljam, ali ionako nitko ne čita