Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: sto izabrati

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno sto izabrati

dijete od dva mjeseca na dalje i mama koja nema zivce za duga vezanja...

kaj je najbolje, najjednostavnije za upotrebu, najudobnije za dijete??

marama, sling, pouch, MT??

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mislim da je marama nekako najudobnija za tako malu bebu,ali ima dosta vezanja.
    evo mi smo se sa 5 mj počeli nosit u marami,ja se preporodila.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jesi li pročitala topice o pojedinim nosiljkama? ima ih i sličnih tvojem, s pitanjem što odabrati.

najudobnija je marama.

najjednostavniji za postavljanje sling.

za mei tai ste s dva mjeseca premali.

za pouch ćete brzo postati preteški.

nema jednostavnog odgovora.

ja bih uvijek odabrala kombinaciju marama za manje dijete/sling ili mei tai za veće, s time da je za dulja nošenja i za veće dijete najudobnija marama.

u marami ili slingu dijete možeš nositi od rođenja. a vezanje se brzo svlada pa vežeš u sekundi i "naslijepo".

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pouch sam probala kad je L bio mali, Mt sam imala isto i bio mi je dobar jedino to vezanje...
    nekako mi djeluje da je vezanje Mt i marame po "kompliciranosti" tu negdje??

sling vs marama...sling jednostavniji a sve ostalo + za maramu?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni sling i marama nisu međusobno isključivi.

marama prednjači po "čvrstoći" - kad je zavežeš, dijete ne mrda ma što ti radila. to je posebno važno za male bebe, a tebi pruža osjećaj sigurnosti.

sling mi je prikladniji za starije dijete koje može i u labavije položaje, a pogotovo kad prohoda pa svaki čas želi unutra-van.

ovisi i o djetetu - imala sam malca-zagriženog maramaša koji je bio sretan samim time što je uz mene i malca koji bi često odlučio da bi ipak radije na ruke - taman kad sam ga fino namjestila. pa mi je sling za njega bio praktičniji i malo sam ga nosila u marami.

MT nisam isprobala pa ne znam koliko se brzo veže, ali maramu sam svojevremeno mogla zavezati brzo i bez gledanja. teže mi je pravilno namjestiti sling.

ukoliko imaš mogućnosti posuditi ili nabaviti rabljeno, preporučila bih ti dvije nosiljke.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja imam bebu od 3mj i imam sling i maramu i moram reči da mi ju je puuuno jednostavnije namjestiti u maramu nego u sling. A da ne pričam o tome koliko ju je lakše nositi u marami. Imam problema s kičmom i marama i sling se ne mogu usporediti. A vidim da i njoj više odgovara marama.
    I mislila sam da je maramu komplicirano postaviti ali uopće nije, sad kad sam se uvježbala treba mi nekih 15 sek da ju zavežem a dobila sam ju na poklon od kume i dugo je stajala baš zato jer sam mislila da je neću zavezati pa je kumi pukao film isprintala mi s interneta upute i zajedno smo probale. Poslije sam joj rekla da Bog blagoslovio onoga tko je izmislio maramu i nju koja mi ju je kupila jer je moja Jana plačljiva a u marami je u transu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a koja je razilka u polozajima? nogice jednako stoje u svim ako se nosi prsa o prsa,,,
    ne kuzim?! probala sam nositi u slingu i sve 5 i djeluje mi isti polozaj kao i u meit tai-u a vjerujem da je tako i u marami

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    a koja je razilka u polozajima? nogice jednako stoje u svim ako se nosi prsa o prsa,,,
    ne kuzim?! probala sam nositi u slingu i sve 5 i djeluje mi isti polozaj kao i u meit tai-u a vjerujem da je tako i u marami
    bas nitko?!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Od rođenja pa sve do kraja nošenja po meni je najbolja marama!

Kad jesnom svladaš vezanje to uopće nije problem.
    Težina djeteta je najblje raspoređena, može se vezati na puno različitih načina...
    Meni sve ostalo ije bilo tako dobro kao marama.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Gle, samo ti je stvar navike.
    Ja sam recimo krenula sa maramom, ali mi se sling činio možda
    praktičniji pa sam ga i kupila. Ali sve se je svelo na to da sam maramu zavezala i dijete mi je bilo u tome čvrsto i hopsalo (temperament), sve pet.
    Probala sam sling, kad sam to uspjela potegnut, složit namjestit, povuci potegni , e onda je ona stala hopsati i ode sve u vjetar zajedno sa mojim živcima. A sad dok su veliki, ista stvar...
    Ali nije svima tako, neko se nađe u slingu pa odgovara mami i bebi.
    Sve ti je isto, položaj nogica, može i buda položaj, ako ti bolje odgovara sling i ako se usavršiš u tome onda nemaš potrebe za maramom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je velika mana slinga što visi na samo jednom ramenu. Meni je Iva još kao bebica bila preteška u slingu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •