Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 106

Tema: Junk food na putu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Junk food na putu

Cijeli scenarij je poprilično brz i urnebesan. Odlazak na put. Sto malih i velikih stvari na koje treba paziti da se ponesu. Od igle do lokomotive zar ne? Planiranje, spremanje, užurbanost..I konačno ulazak u auto. Spremljena naravno i hrana za put. kod nas to izgleda ovako: očišćene mrkvice, koje pecivo, sendviči za nas odrasle, za ove male pripremljen čak i ručak (mamine cike ne računamo..one su i glavno jelo i prilog i salata i desert..)...dolazak na prvu benzinsku gdje se bar netko mora olakšati ili...ili?
    hmm...kažu da 3/4 ljudi kupuju razne junk food stvari kako bi svoju djecu "smirili" za vrijeme putovanja. štapići, smokiji, čokoladice, pereci, kikiriki..kaj još? aa.. sladoled!
    Ja možda podmitim muža dok vozi slatkačem..i školarku ali ove manje ne...
    neki su ugradili čak i DVD player u auto..mi NOT

kakva su vaša iskustva? Podmićujete li ih kako bi osigurali mir u autu ili?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrkve, jabuke, banane, voda, ponekad i pecivo ili krekeri (sto manje slani). to je uglavnom sve sto putem nudimo. ako je prigodno (vrijeme, budni su, i ostali parametri koje mm i ja procijenimo) zaustavimo se i kupimo sladoled. svi su sad vec dovoljno veliki da mogu bez problema pojest sladoled. ali nije uvijet.

nemamo dvd al smo razmisljali o eventualnoj kupovini istog, nije nesto visoko na listi prioriteta.

imaju one finger i hand puppets pa se s time mogu igrati, mogu crtati ako putujemo na daleko, kome ne pozli - moze i citati. obicno pjevaju, spavaju, igramo se neke "putne" igre, skrivaju pod dekice i slicne stvari...

rijetko smo imali "frke" pri putovanjima...

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Putovanja su nam jedino vrijeme (osim rođendana) kad kupujemo djeci grickalice, uglavnom štapiće, perece, krekere, kokice. Ne da ih podmitimo nego nam je to neki putni običaj, možda baš zato što inače rijetko kad jedu grickalice, a sendviče ne vole. Putem jedu i jabuke, nekad i tvrde breskve.
    Kad stanemo na benzinskoj, pojedu sladoled.

Prije puta imam puno posla pa mi se u onoj gunguli i dječjem nestrpljenju ne da još i mrkvu gulit i sjeckat. To ionako jedu doma kad kuham, uvijek mi pojedu barem pola pripremljene mrkve.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa da tako i vele...da 3/4 ljudi kada kreće na put s djecom pristane davati im hranu kakvu im ne bi inače davali kako bi bar dio puta bili mirniji. Osobno mi nemamo puno frke na putu. Nekako naštelamo da krenemo kada su svi nahranjeni i kada im se (osim najstarijoj) spava jako , tako da čim uđemo u auto imamo sljedeća 2 sata spavača. Zadnjih sat-dva izdržimo uz drečanje uz omiljene trešnjevačke mališane (inače nam je "Jedan Žir" omiljena deračina ). Jedno obavezno stajanje za cicanje.
    Te apsolutno moj favorit...stajanje na samom autoputu kada se vadi roza tuta kako bi princeza mogla olakšati svoje muke jer joj baš prije 1 min na benzinskoj i na parkingu "nije baš bilo sila"..
    Meni je super kada djeca uđu na te stanice u dućan i odmah izgube glavu..wow koliko čipsa!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Krivo si me shvatila. Nismo im mi "pristali" davati takvu hranu da ih umirimo (ne umire se oni ni kad grickaju ), nego nam je to najpraktičnije kad ne vole sendviče. A sad da ću na put nosit baš neko pohano, salatu i sl., neću, dijelom i zato što nam put traje nekih 3 - 3,5 sata).
    A i to je dobra prilika da uživaju u stvarima koje inače ne jedu. Ne vidim neko zlo u tome, baš zato što je rijetko.

A što se mjuze tiče, mi najviše vrtimo Žaka.
    Posljednje uređivanje od laumi : 14.07.2010. at 12:58

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma ni ja ne smatram da će ih pojedine prilike junk fooda ubiti..
    zapravo sjećam se da smo i mi kad smo bili djeca živjeli i za rođendane i za putovanja (bilo sa školom ili s roditeljima) jer tada su se pakirali sokići, štapići, jaffa keksi
    moji se okinu na one male ribice....a još više ako nađu onaj mix gdje ima oblika životinja pa nam mlađa kći nabraja kaj je u tom trenutku izvadila iz vrećice..edukativni pereci...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DVD player u auto
    nas je ovo spasilo i nema šanse da ikad više na put idemo bez crtića
    što se klope tiče, voda, voće, možda koji sendvič.
    ako smo jako gladni, pojedemo pravi ručak na onom jednom odmaralištu kojem ne znam ime, ali je restoran nešto na M (Marche???)
    sladoled na benzinskoj se MORA pojesti, pa kakav je to odlazak na more bez sladoleda po putu

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

smokici,eventualno pereci i nedavno na povratku iz italije neki krekeri. uvijek ima jogurta i kruha za princezu, za nas jos i mrkvice, rajcice i paprike. ne dajem joj da se smiri nego je to dio putovanja. ne mogu bas nekad nosit juhicu koju ona toliko voli. sladoled smo za sada izbjegli heheh

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemamo potrebu da ih smirujemo, ali opet kupim neko najmanje zlo od grickalica (keksići, krekerčići, grisini)

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi uglavnom u autu ne jedemo.

Stanemo negdje na rucak/veceru (ako je put duzi) - obicno si izorganiziramo tako da skrenemo s autoceste, obidjemo neku destinaciju i tamo odemo na rucak ili veceru (unaprijed se raspitamo gdje se dobro papa :D).
    Ako je put kraci ali se treba stati, onda se pojede sendvic/kolac/sladoled, vec po zelji - sad nedavno je E stamanila onu ogromnu krempitu koje nude u Ravnoj Gori :D.

U autu uvijek imamo vodu u bocama, pa ako je netko samo zedan, a ne planiramo stajati, ni ne moramo. Nosimo i neko voce, uglavnom orasaste plodove.

E voli putovati i nikad joj to nije dosadno. Pricamo, racunamo napamet, igramo neke igrice (sad je u fazi igranja vjesala, i zabavno joj je jer ih igra i na hrvatskom, i na talijanskom, a pokusava i na engleskom) pa uvijek imamo olovke, papira i tvrdu podlogu. I da, sad si nosi i knjige, pa cita. Pjevamo... I da, voli spavati u autu.
    Posljednje uređivanje od Elly : 14.07.2010. at 13:26 Razlog: dodavanje zadnjeg smajlica :)

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nama je hrana za smirivanje mlađe. I na kratkim i na dužim relacijama. Starija je ko kruh dobra, ali svejedno "dobije" crtić dugometražni (nema šanse da bi zaspala).

Među podmitljivom hranom su rižini krekeri, voće koje ne slini puno, štapići kojima ostružem sol, naravno voda i to je valjda to.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Na putu se obično najedemo raznih grickalica, sladoleda... Ne smatram to lošim, ne treba nam za smirenje, nego baš nam svima pašu grickalice u vožnji.

Nisam za ugradnju DVD playera u auto, onda bi vjerojatno tražila crtić i do vrtića, a ne samo na dužim putovanjima. Osim toga, ne znam koliko je pametno da djetetu ispred lica bude DVD player, nikad ne znaš u slučaju sudara.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Na putu se obično najedemo raznih grickalica, sladoleda... Ne smatram to lošim, ne treba nam za smirenje, nego baš nam svima pašu grickalice u vožnji.

Nisam za ugradnju DVD playera u auto, onda bi vjerojatno tražila crtić i do vrtića, a ne samo na dužim putovanjima. Osim toga, ne znam koliko je pametno da djetetu ispred lica bude DVD player, nikad ne znaš u slučaju sudara.
    Slično ovako.
    Kad putujemo (duže od 1,5 - 2 sata vožnje i na par dana) to je s jedne strane krizna situacija, a s druge strane odmak od svakodnevice.
    Ne vidim ništa strašno u tome da tada kupim djetetu štapiće, ili svima nama sladolede. Loše bi bilo da to mora biti baš za svaku vožnju (do bake, do grada, kraći izlet). Ponekad ponesemo neki obični jogurt ili voće da ne jedemo suho cijelim putem, ali zapravo volimo malo popustiti pravila, bar ponekad.

DVD mi isto nije baš želja, možda bi duži putevi prošli bezbolnije, ali ipak mi je draža ideja da kad putujemo gledamo oko sebe, doživimo na neki način to putovanje.
    Ali dječje pjesmice se obavezno vrte, dva cd-a uvijek u krug...

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi malo precesto putujemo da bi se pretrpavali grickalicama, a i puno se bolje osjecam kada si pojedem neko voce ili sendvic sa salatom. No uvijek moram imati i nesto junka zbog muza, kada mu se pocne spavat pa ga grickanje malo razbudi, no opet gledam da to budu neki bademi,orasi ili sl.
    Malena jos uvijek najvise gricka cicu, no ponudim je bananom, rizinim krekerima ili si zajedno pogrickamo jabuku. Vidjet cemo kako ce biti kada bude malo starija...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, mi ga imamo od prošlog ljeta, i koristimo ga samo za putovanja.
    mislim da su me prošle jeseni tražile par puta crtić do vrtića, ali sam rekla da nema šanse i poslije više nisu pitale (s tim da naš dvd nije ugrađen u auto, nego se namontira na naslone, pa ga ja preko godine jednostavno pospremim u kuću).

za sudar, da, jesi u pravu, ali za najveću sigurnost nije potrebno maknuti samo dvd-e, nego u autu ne bi smjelo biti ništa što može letjeti, dakle ni knjige, ni olovke, ni igračke, ni društvene igra, ništa :/

eto, ja i dalje biram dvd player, i to s 2 ekrana

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš me zanima za taj DVD - nije im muka od gledanja DVD - a tijekom vožnje?
    Koliko košta?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zari je i prije dvd-a bilo muka, tako da ona ionako popije 1/4 dramine.
    margiti još do sada nije bilo muka.
    mi smo taj s 2 ekrana platili prošle godine oko 1000 kn, imalo se para tad

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I koliko sam ja istraživala o ishrani, kvalitetan sladoled nije junk!
    Ja sam stavila veto na DVD u autu, prvenstveno jer su naša djeca totalni super tokom putovanja (da divljaju, i da će ih to smiriti, digla bih kredit), drugenstveno zato što mi je dosta crtanih kod kuće. Ali MM, strastveni gadget-o ljubac, se ucrva.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je sladoled mliječni obrok, s obzirom da moja cura ne jede ništa mliječno, tako da ja sladoled dajem kad god hoće.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moji vole grickalice tijekom vožnje i to nam je neki zaštitni znak kad smo u autu na duže relacije. Nešto slano, štapići ili krekeri, volimo i neke nekremaste kekse. Isto tako ubacimo i koju malu čokoladicu(to i mm i ja volimo). A i sendviče svi volimo. To mi je još iz djetinjstva super kad smo putovali s roditeljima na more. Mama je pravila sendviše u kifle, razih punjenja i to su mi bili sendviči u rangu onih rođendanskih, uvijek nekako finiji nego kad se naprave vulgaris kod kuće. Tekućine uvijek imamo u autu.

Sladoled nemamo običaj jesti na putu, ali zato klinci vole kad tata ode natočiti benzin pa ih iznenadi s nekom junk sitnicom s benzinske.

Televizore imamo već 2 godine u autu i osobno su mi super jer moji klinci se baš ne vole voziti u autu. Nekada gledaju crtiće, a nekada im pustim glazbu pa stave slušalice tako da mm i ja možemo slušati svoju mjuzu s dvd-a od auta.

I neizostavna je kava u nekom bircu uzduž ceste kojom putujemo, makar coffe to go, pa pijemo dijelom na piš pauzi.

Moja mama npr. ispeče pile, pa nareže povrća u posudu, kruh...i onda stanu negdje i ručaju. Meni se to ne da, a i volimo što prije stići na odredište bez previše nepotrebnog zaustavljanja pa jedemo u vožnji.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ni ja ne smijem čitati u vožnji, isto mi bude mučnina, a to bi mi bilo super za ubiti vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moja mama npr. ispeče pile, pa nareže povrća u posudu, kruh...i onda stanu negdje i ručaju.
    ivancica... zakon! Još se ne mogu zamisliti da spremam pečeno pile za put ali čuh mnoge štorije o tom...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    Ali takav ne možeš naći na benzinskoj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, ne bi meni smetalo da divljaju, iako je to nemoguće obzirom da su vezane u AS, ne znam kako bi to divljanje uopće izgledalo...

ali one cendraju, i plaču, i svađaju se, i gnjave me, e to mi se ne da slušati par sati LOL

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ali one cendraju, i plaču, i svađaju se, i gnjave me, e to mi se ne da slušati par sati LOL
    Ja i ovo podvodim pod divljanje

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi na putovanje nosimo sendviče, vodu i voće,
    ali se i i izguštamo svakakvog smeća,
    od smokija i čipsa do kole i fante,
    klinci obično pojedu malo, a mi veliki dokrajčimo...
    Obično počinjemo jesti već na izlazu iz grada.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na to divljanje sam ja mislila. Iako su vezani u sjedalicama, svađaju se, tuku, grizu, viču...

Pomaže da im čitam knjigice.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

najbolji dio mi je kada pitam sve što žele da im kupim ili napravim..odgovor je uvijek "ma ništa ne treba mama..." a čim nogom uđu u auto i krene se na put slijedi pitanje "Mama kaj ima za jest?"....
    Posljednje uređivanje od stellita : 14.07.2010. at 14:23

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa Vidi poruku
    najbolji dio mi je kada pitam sve što žele da im kupim ili napravim..odgovor je uvijek "ma ništa ne treba mama..." a čim nogom uđu u auto i krene se na put slijedi pitanje "Mama kaj ima za jest?"....
    To i moji uvijek, ali uvijek rade, a bogme i ja dobijem neki neobični apetit kad krenemo na put. I to samo ako idemo na duže relacije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja povraćam ako čitam u autu, tako da nemam tu opciju.
    mogu pričati priče, ali ni to mi se ne da po par sati, dosadno mi je.
    a i ja bih trebala bar malo uživati u svom sladoledu i svojem cd-u
    dođe to valjda kako djeca rastu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na put nosimo vodu, stapice, voce koje se zateklo u kuci, orasaste plodove i suho voce, ako ga prije nismo potamanili i naravno peciva.
    sad da li je to junk ili ne nemam pojma, mi to i inace jedemo/pijemo.
    imamo i dva DVD-a, kupljenih za bozic u HG spotu kad je bilo sve 50% jeftinije. i to smo vec neko vrijeme zeljeli, jer evo MM je s klincima otisao na more i voznja da ST-a je znatno ugodnija ako oni nemaju 101 zahtjev u 30 min. a i meni se zna dogiditi da sama s njima putujem. svadja, urlici, me znaju dekoncetrirati na putu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imamo DVD u autu, al par puta ga je gledao. kupili smo ga za jako dugi put, al nije mu to nesto. on spava ili je miran. to je valjda jedino mjesto gdje je u stanju mirno sjediti.

kupim mu stapice, to jedino. ostalo je sve normalna hrana koju kupim u ducanu prije puta, voce, sendvici...cesto sjednemo negdje pojest neku toplu i kuhanu hranu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja nisam ni znala za te dvd-ove u autu, majke mi moje, ovo mi je prvi glas, to sam uvijek mislila da postoji samo u onim limuzinama

a mi ovako:
    plus što uvijek imamo i sendviče. koji se odmah počinju jesti. kuhano nikad ne nosim, a rijetko kad i stanemo na neki ručak, eventualno na odredištu. kava je obavezna.

iako, moji oboje jako brzo zaspu u autu.

a ja ne mogu čitat ni u vlaku, a kamoli u autu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nemamo DVD u autu, a voleli bismo
    A sto se hrane tice, nas put do mora traje duuuuuugo (cca 10 sati BEZ pauza), obicno krenemo preko dana, pa pravimo jednu veliku pauzu do spavanja, pa ostatak puta nocu.
    MM i ja se oduvek natrpavamo junkom na putovanjima, to nam je sastavni deo letovanja. Oni kroasani sa cokoladom, smoki, keks i zaledjena cedevita i limunada. Uz to moja mama pravi fenomenalne sendvice pa ponesemo i to.
    Nadji nosim i zdrave i nezdrave grickalice, dug je put. Posto ona bas i ne moze da se zasiti od restoranske klope, a i uvek je neizvesno gde cemo i u koje doba stati, ja sam njoj prosle godine nosila peceni batak & grasak (to je skoro kao peceno pije), paradajz, kuvano jaje. I sve je pojela!!! Naravno i stapici, sokic, plazma keks....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kad bih bila sigurna da djetetu ne bude muka u autu, odmah bih mu kupila DVD.
    Ne idemo na neke velike puteve, a nosila bih isto što i na male.
    Kruh, ABC sir, mlijeko na slamku, gaudu ili nešto slično, štapiće, puuuuno vode.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Kad bih bila sigurna da djetetu ne bude muka u autu, odmah bih mu kupila DVD.
    Slobodno kupi,
    moji su klinci baš osjetljivi na vožnju,
    ne smiju niti sadržaj crtića pročitati da im ne bude zlo,
    ali od gledanja im nikada nije mučnina.

Mi taj DVD za auto imamo godinama
    i pravi nam je spas na dugim putovanjima.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Slobodno kupi,
    moji su klinci baš osjetljivi na vožnju,
    ne smiju niti sadržaj crtića pročitati da im ne bude zlo,
    ali od gledanja im nikada nije mučnina.

Mi taj DVD za auto imamo godinama
    i pravi nam je spas na dugim putovanjima.
    Ma da? Ozbiljno?
    Kako uopće to izgleda, kako se pričvrsti? Ima kakav link?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da? Ozbiljno?
    Kako uopće to izgleda, kako se pričvrsti? Ima kakav link?

http://www.google.hr/images?hl=hr&q=...og&sa=N&tab=wi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi izbjegavamo vožnje autom na duge staze - Petri je muka a Toma bude nemoguć.
    tako da vožnje dulje od pol sata ne dolaze u obzir.
    lani smo išli iz Dubrovnika za Korčulu i ta vožnja preko Pelješca bila je takva muka da bih im bila dala sav junk food na svijetu da je to moglo pomoći...
    do daljnjeg smo osuđeni na avione, vlakove i brodove.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi uzimamo svakome po pola litre jane (s onim sportskim čepom..) i banane, jabuke, eventualno grisine.....
    Rijetko kad stajemo, ovisno kud idemo; na ljetovanje idemo do Biograda, tamo smo za tri i pol/četiri sata pa ako nitko netreba na wc u principu ne stajemo....
    Išli smo zimi na skijanje, to je bilo nekih sedam/osam sati vožnje, s time da smo stali u restoranu i pojeli toplu hranu (austrija..) a u autu isto uzeli kao gore napisano.....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jesti u autu?

moj muž je čistunac

a i ne pitaju , valjda im je pod normalno da ne jedu

inače, na putu slušamo cd-e. azru i zabranjeno pušenje , ne mogu slušati dječje pjesme, ajme, nikako.

imaju slikovnice i bilježnice s mekim koricama , mislim da sam to pročitala na forumu (Ancica, mislim) i pastelne boje
    dobiju neku svoju checklistu s objektima, životinjama i sl. i ispunjavaju što vide

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    inače, na putu slušamo cd-e. ne mogu slušati dječje pjesme, ajme, nikako.
    ni ja. ni nemamo cd-ova s tim, imamo zeko i potocic, na tom sam i ja odrasla i to je moj maksimum.

al ne bi im ja ni azru i zabranjeno pusenje pustala. tako sam ja lijepo kod desetogodisnjakinja pjevala svoju omiljenu azrinu pjesmu 'FA FA FA' i nisam kuzila zasto mi se svi smiju. al valjda su ova danasnja djeca naprednija

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    jesti u autu?

moj muž je čistunac

a i ne pitaju , valjda im je pod normalno da ne jedu

inače, na putu slušamo cd-e. azru i zabranjeno pušenje , ne mogu slušati dječje pjesme, ajme, nikako.

imaju slikovnice i bilježnice s mekim koricama , mislim da sam to pročitala na forumu (Ancica, mislim) i pastelne boje
    dobiju neku svoju checklistu s objektima, životinjama i sl. i ispunjavaju što vide
    Anci ili bilo tko drugi, pamtite li još nešto s tog topica? Meni se čini da je to tatek bio otvorio, nešto kao "igre na putovanju", ali ne mogu naći...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da klincima (a valjda ni odraslima) nije muka kad gledaju te dvd-ove na naslonu zato jer gledaju ravno ispred sebe (ili mozda malo i uvis), a kad citas knjigu najcesce je drzis u krilu i gledas prema dolje i onda ti se smuci a jesam objasnila...

i nisam dodala da i mi nosimo junk "za puta", al to klinci ni ne primirisu - to je iskljucivo za mm-a i mene (kakav cips, kola i slicne gluposti)...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sluša moj cd, ispalila bih na živce da slušam dječje pjesmice u loopu .... :inaniz:

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    sluša moj cd, ispalila bih na živce da slušam dječje pjesmice u loopu .... :inaniz:
    Aaaa, ima nas još. Dok su bili mali i mogli se dogovoriti oko toga što se sluša u autu - drapali smo Klince s Ribnjaka i slično... Jednom od Zagreba do Dramlja... ali to je bilo u rano vrtićko vrijeme. A onda smo se dosjetili da im nabavimo mp3. Sad ima svaki svoj player i mir je već nekoliko godina.

Što se hrane tiče - nema ba teorije da se u autu nešto jede. Pije se voda, a kad se ide na more, stane se negdje i jede za vrijeme te pauze. Ponekad u vožnji žicaju žvake (nisam baš oduševljena, ali budući da mm žvače, tu i tamo popustimo, ali rijetko).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

marko sluša cd, gleda kroz prozor i ne ometa. pije vodu i kad traži dobije jesti.

ja sam zlo od žene pa me smeta bilo kakva komunikacija u autu .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    marko sluša cd, gleda kroz prozor i ne ometa. pije vodu i kad traži dobije jesti.
    Promijeni ime djeteta, pa imaš i našu situaciju
    S tim da mi stanemo za jelo, ne zbog nereda, nego da i vozač napuni baterije. I da protegnemo noge.
    Nema čitanja u vožnji niti listanja bilo kakve literature nakon što je prošle godine ispovraćao auto na makadamskoj cesti Luče-Koča na Loki pod Raduho. Isto vrijedi i za crtiće (dvd u autu nemamo, a nećemo ga ni nabavljati).

Što se tiče muzike, dok je bio manji, slušale su se dječje pjesmice, ali već dvije godine u autu se sluša uglavnom klasika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da.... Jednom je svekrva dala djeci neke grickalice (štapiće ili perece) u autu. Tjednima nismo mogli očistiti mrvice iako smo usisavali. To mi je fuj, FUUUJ.... a srećom i djeci se nije dopalo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

O, ja sam se navikla na dječje pjesmice, čak su mi neke postale super mogu slušati i 5x za redom "kad si sretan lupi nogama u pod"... ono što sam slušala prije nego sam imala te blažene cd-e bilo je puno strašnije
    (Istina, obično smo u autu ja i mm s malom pa jedan misli o vožnji a drugi o djetetu, ali da sam sama s njom u autu mislim da bih i ja dvd s veseljem instalirala... par puta sam je vozila sama sat vremena dok je ona vrištala većinu puta i ništa nije pomoglo, ni molbe ni prijetnje a bogme ni vikanje, i da, jesam, vikala sam na kraju. Ne znam kako drugi uspješni nepermisivni roditelji to rješavaju.)
    Edit: govorim o djetetu od cca 2,5 godine.
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 15.07.2010. at 08:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •