Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: cure moje, grozno mi je :(

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zaboravih napisati da joj beba ima 7 mjeseci.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivancica, nikad nije normalno da boli dojka niti se bol ne smije ignorirati.

Vrlo je moguce da tvoja prijateljica ima soor, iako beba nema simptoma. Po onome kao si opisala, to su neki od simptoma. Bol kod soora moze biti toliko snazna da u potpunosti mami ubije volju za dojenjem i stoga se nikako se ne smije ignorirati. A soor u principu ne odlazi sam od sebe i bol se s vremenom sve vise pojacava.

Bol kod soora se cesto opisuje kao probadajuca, nekad kao da "zraci" kroz dojku, tijekom i izmedu podoja.

Dobra stvar kod soora je da u vecini slucajeva nakon nekoliko dana tretmana protiv soora simptomi se znatno smanje ili cak nestanu. Medutim, kao sto se vec cesto tu pisalo, jako je vazno nastaviti s tretmanom sedam do deset dana nakon nestanka simptoma. Ako ne dode do poboljsanja stanja unutar prvih par dana tretmana postoji mogucnost da se mora promijeniti lijek.

Ako moze tvoja kolegica ipak otici kod svoje lijecnice ili kod neke druge da se konzultira o problemu, to bi bilo najbolje. Neka se ne da otkantati od strane lijecnice jer nije prihvatljivo da ju boli niti se bol (uvjerena sam) moze opravdati "hormonima".

Da li znas koliko dugo tvoju kolegicu ovo vec muci i koje sve simptome ima? Kako beba napreduje? Da li koriste bocicu, dudicu?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jučer mi je prvi put rekla da ju boli i da joj je bradavica ispucana i ljušti se.Pogledala sam i stvarno joj je crvena.Kaže i da ju boli kad mala počne sisati.Sad kad bolje razmislim, mala već mjesecima odbija lijevu dojku, pa sisa samo na desnoj.A sad ta desna ju boli.Kolegica ima osjećaj da joj nije dovoljno mlijeka iz te jedne sike jer mala pokazuje znakove gladi pa joj je uvela i prije mjesec dana bočicu.No ona više neće nego hoće.Tako da joj ona najčešće zamuti neki lino s adaptiranim.Inače, meni se čini da ona njoj daje malo puno krutih obroka.Oko 5 na dan-a ona je 7 mjeseci.Što se tiče napredovanja, nije baš neka debeljuca.Baš smo jučer kod mene gledali u knjizi Moja beba iz rodilišta i uspoređivali s danim tablicama.Tako-tako, više ka donjoj liniji raspona.Ma mene intrigiraju i kvržice na sikama njene male.Mislim da sam čitala da to ima neke veze s majčinim hormonima, ali mi to nikako sad ne ide uz priču o sooru.Šta sad s tim?Kod doktora će tek moći u ponedjeljak,al barem da ju tješim do tad jer se ona uspaničila.Imam ja daktarin gela što je meni pedijatrica dala za mog malog ako slučajno primjetim soor, možda da joj dam da proba staviti?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neka proba s daktarinom, mislim da joj ne može škoditi, i reci joj da ne mora prati bradavice prije podoja, te da i bebi daje daktarin u usta (npr. neka premaže dudu).
    meni to isto zvuči kao soor, ali ne kužim kakve su to kvržice??
    a ragade su ti kao ranice, ja sam imala jednu dužine 1cm i dubine oko 0.5.cm polako zacjeljuje, ali me još uvijek muči...

eto već kad sam kod toga, soora više nema, bradavice su se skoro potpuno oporavile, jedino su još malo osjetljive, a na lijevoj imam tu ragadu koja je svakim danom sve bolje. dojenje me više ne boli, nema crvenila ni ljuštenja... uglavnom, skoro kao prije... ali namučila sam se... duže od mjesec dana je to trajalo grrrrrrrr....
    e da, kad sam zaključila da su gljive uništene, kupila sam purelan, tako da se sad jedno 5 dana mažem tim (jer su mi cice bile KOMA) i daktarinom još uvijek...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kvrzice, ako sam te dobro razumjela, na bebinim prsima ispod koze bebinih bradavica nemaju veze s dojenjem. One se cesto pojavljuju kao rezultat "injekcije" hormona koju beba dobije od mame tik prije rodenja. Ali one obicno nestanu nakon par mjeseci.

Beba tvoje kolegice ima 7 mjeseci i mislim da su do sada trebale nestati. Najbolje je da se tvoja kolegica konzultira oko toga sa pedijatr(ic)om.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A-ha. Nasla sam jos i da
    Breast development is influenced by the sex hormone estrogen. The levels of estrogen vary significantly at different times during life. And its effects cause changes throughout the body. These changes include maturation of mucous membranes of the vagina, breast enlargement, and bone maturation. Therefore, when concerned about early breast development, the question is not necessarily "Is my child going through puberty early?" but rather, "Where is the estrogen coming from, and is it normal?"

The fetus grows in an environment rich with hormones. In fact, newborn girls may show signs of this exposure by having large labia around the vagina, breast buds, which may produce colostrum, (the same initial fluid breastfeeding moms secrete) and even some vaginal bleeding. This is due to the levels of estrogen being about as high as a normal girl going through puberty. However, these initial signs generally subside within the first few weeks after birth because these hormones passed from mother to daughter go away.

However, over the next few months, the infant's own hormone system begins to mature. This maturation involves the signals the brain gives the ovaries to make sex hormones. It is at this time that estrogen levels go up again peaking at about four months of age. This increase in levels may be enough to sustain breast development through early infancy. Over the next one and a half years, this system undergoes further maturation allowing for the inhibition of these signals, and the breasts stop their development or regress.

The process described above is the most common cause of breast development in an infant and should be considered normal. These changes are due to estrogen and should be limited to this.
    i tu vidis da pise da je normalno da beba pocne proizvoditi samostalno estrogen, najvise oko cetvrtog mjeseca, a kolicina kojeg se smanjuje tijekom slijedecih godinu i pol. Estrogen je taj koji uzrokuje pojacan rast dojki kod beba.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, samo da ti čestitam na ustrajnosti! :D Trebalo je to sve izdržat. :wink:

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure, puno vam hvala na svim odgovorima i u ime moje prijateljice.Sutra će ona kod liječnice pa će valjda sve riješti.Počela je s daktarinom.Imala ga ja kod kuće pa sam joj dala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su otkrili na kraju price da mi mali tako cupa i nateze bradavice zato sto nemam dovoljno mlijeka, tj. pocne to raditi kad nema vise nis za izvuci

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stray-cat, uvijek ima bar malo mlijeka koje bebač može izvući, jer se mlijeko stvara istovremeno dok on siše!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •