Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: glupi savjeti

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno glupi savjeti

Jednostavno moram ovo s nekim podijeliti, a i zanima me sta ste vi sve čuli i kako se nosite s tim jer meni nekad dođe da eksplodiram od preglupih savjeta (uglavnom baka). Dakle, moj mali ima 3 mjeseca i manijakalno siše svoju šakicu (neće dudu). Siše je toliko da mu je prsta crven, ali dobro... ja si mislim da je sve to faza i maksimalno mu pokušavam skretati pažnju i zabaviti ga na druge načine da manje siše šakicu. Ali opet njemu je to stvarno utjeha...I sad dođe moja mama i veli, mrtva-hladna - pa namaži mu šakicu sa češnjakom. sigurno će prestati ja sam bila u šoku. 3-mjesečnoj bebi bi ona mazala ruke češnjakom. zatim svekrva: daješ li ti njemu uopće vode (isključivo je dojen i naravno da mu ne dam). pa onda obje: nije ni čudo da stalno plače. pa ne možeš samo od mlijeka živjeti. i naravno - razmazila si ga s tim nošenjem. Prilično sam čvrsta u svojim stavovima i inače, ali se pitam šta bi bilo da nisam, da vjerujem da majke znaju bolje jer ipak su one othranile četvero djece. stvarno mi nije jasno kako

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nemoj mu vaditi rukice iz usta tako on istražuje, sad je vjerojatno otkrio rukice pa su mu zanimljive.Ja sam svom jednom kod pedice izvadila šakicu iz ustiju pa me je prekorila da ne smijem to raditi. Negdje sam čitala da se bebe satima mogu igrati svojim rukicama kad ih otkriju. A ovo sa češnjakom je jako glup savjet koji moraš svakako zanemariti,a pošto dojiš ne treba mu niti voda niti čaj.I na kraju to je tvoje dijete i ti najbolje znaš što mu odgovara, bez obzira na to da ti je prvo a one su podigle više njih, vidiš da ga već bolje odgajaš od njih po tome što ne slušaš glupe savjete.drži se samo svojih stavova. I mene su savjetovale kao iskusne mame,a vidim da ja, koja imam prvo dijete, bolje odgajam nego one koje ih imaju 4.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hahahah, češnjak....to je ono u stilu kad ih se odbija od dude, da umocis dudu u biber.....
    ma moj isto ne vadi ruke, i to sisa tako jako da cijela soba ječi, prvo sam mislila da je gladan, ali ocito nije, vec bas voli sisat ruke, ako mu slucajno ruka "pobjegne" e onda nastaje problem
    zanemari savjete takve vrste, tu sam negdje na forumu procitala recenicu koju sada stalno ponavljam svima: svatko je imao priliku odgajat svoje dijete kako je mislio da je najbolje za njega........ tako da kad god mi netko krene solit pamet, to kazem, pa vecinom zasute

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

znam kako ti je...
    moja mi je svekrva neki dan rekla da mi se dijete "nažeđalo"...??? počeli smo dohranu i dala sam mu malo vode pa je smatrala da je potrebno reći da sam napokon dobro postupila i dala mu piti jer je do sada bio žedan (isključivo je dojen). Da bi bilo smiješnije, ovo mi je drugo dijete. I, sve je to radila i prije.
    onda nošenje... ja sam ga razmazila i neka mi je tako kako mi je kada sam ga naučila na ruke!!!
    onda spavanje sa nama u sobi... neće htjeti iz našeg kreveta!
    onda velika je beba...sigurno je gladan od mog mlijeka pa zašto mu ne dam nešto jače!
    onda dohrana...pa tko bi se najeo jabuke za doručak!!!

ma, ima toga još. mislim da kada bi imala još troje ili četvero ili koliko god djece, da bi uvijek oni bili pametniji i davali mi "dobre" savjete...

i, za šakice u ustima- super da ih je otkrio!!! sada slijede i drugi dijelovi tijela. i, to je predivno!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    da vjerujem da majke znaju bolje jer ipak su one othranile četvero djece. stvarno mi nije jasno kako
    Eeeee, ja na ovo pošizim!!!
    Ma da! One suodgojile neznamkolikodjece. A tko je njima solioo pamet, tko je njima davao glupe savjete? Jesu ih slušale?
    Ja znam da moji nisu dali nikome ni blizu i bili su sami sebi dovoljni a ono kaj su im sa strane govorili nije ih se ticalo. Sveki mi je sama rekla da je ona bez ičije pomoći odgojila dvoje djece, pa valjda nešto zna i može dati kakav savjet...
    A odhranila je MM-a na preprženom brašnu s limunom (i da naravno kaj mu fali zdrav je). Ameni ej to užas živi i otvoreno sam se pred njom zgrozila kad sam to čula.
    E pa nisam ni ja glupa nesposobna balavica koja bi propala bez nečijih savjeta.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Ermitruda prvotno napisa Vidi poruku
    pa tko bi se najeo jabuke za doručak!!!
    hahaha pa i ja bi se najela jabuke za doručak,a kako ne bi dijete. Joj nekad se zamislim nad onom starom...stari ljudi su mudri,slušaj njihove savjete...uopće se čudim što nas njihova prehrana nije ubila.Dok smo mi počeli s dohranom s nekih 6 mj.neki su se zgražali da zašto mu nisam već dala, da bi sad već trebao sve jesti,... pa nekad smo djecu počeli hraniti s 3 mj.s kravljim mlijekom i blablabla...a ona je najbolja,kad djeca nekad nisu spavala davali su im mak u vodi pa da vidiš kak su spavali,drugim riječima,dilali su svojoj vlastitoj djeci,a oni su onda bez brige mogli na polje kopat dok je dijete doma ušlagirano čekalo na milost.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Najviše mrzim kad kažu: "pusti dijete da plače", "mora naučiti bit samo i ne prizivati stalno pažnju"... Radi se o bebi od 4 mjeseca.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mene je nekidan baka od mm-a (majka petero djece, nije senilna) pitala stavljam li curicu (6 mjeseci) na noge
    nisam joj imala srca reci da jos ni ne sjedi
    Posljednje uređivanje od summer : 23.03.2010. at 16:39

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj, meni se i puno mlađi iščuđavaju kada kažem da se Iva još sa 7 mjeseci vozila u kolicima u ležećem položaju!

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je receno da moram djetetu kupiti dudu jer si sise ruku. nikako da shvatim zasto je sisanje gume zdravije od sisanje vlastite ruke (a i to radi samo za utjehu kad ima grceve ili ako ogladni - ali tad domah dobije sisu).
    i naravno, moras kupati svaki dan, moras koristiti kozmetiku, mozda nemam dovoljno mlijeka jer hoce jesti svaka dva sata, ali istovremeno joj i precesto dajem jesti i prebucasta je (ovo je izvalila ista osoba u istom razgovoru koji je trajao 10 min), nemoj tolko nosati razmazit ces je, pusti da place, nek spava u kinderbetu jer ce inace spavat s vama u krevetu do pubrteta, unistit ce joj se kicma od marame, mora lezati iskljucivo na lezima na ravnome, daj vode....i naravno za svaku i najbizarniju sitnicu: zovi doktora i/ili patronaznu. vecinu vremena uspijevam upaliti ignore, ali ponekad bi davila ljude....

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ha,ha,ha svi se smatraju najpametnijim i pozvanima da komentiraju i savjetuju.
    Jednom sam čula izreku kako je najlakše biti roditelj tuđem dijetetu
    Ja i MM smo neka 4h od najbliže rodbine tako da smo mogli na miru odgajati naše dijete onako kako mi mislimo da je najbolje a posjete bi onda nekako preživjeli

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma mene moji i telefonom pilaju, tako da im nekad neke stvariu niti ne želim reći.
    Po njima bi već s temperaturom 38 odmah terbalo juriti na hitnu u Klaićevu!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh...svaki put kad maleni siše rukicu moja svekrva govori: ajde vrijeme je za hranjenje. A mali sisao prije 15 minuta i ja znam da nije gladan. Ali ne, da ga ja ne uzmem i ne odem podojit krv bi mi popila...i tako ja odem u sobu, izvadim cicu mali pobaljezga 2 sekunde nešto, ispljune je naravno jer se najeo kao prasac prije 15 minuta, i lijepo nastavi cuclat svoju ručicu. Ali ja svejedno, radi mira u kući, moram svaki put kad on krene sa cuclanjem ič u sobu i "hranit ga"

A najbolji savjet mi je, "pusti ga da ti spava, ako odguli i po 8 sati super" A pedijatrica koja mi je izričito rekla da ga mogu pustit najviše 3-4 sata da spava potom buđenje i hranjenje, je valjda po njihovom neka munjena koja nema pojma, jer nije rodila 10 puta, samo je završila fax....pfffff Čak sam nazvana blesavom jer sam odlučila slušat pedicu i malog budim na hranjenje ako se več sam ne probudi...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Roza prema dosta tema vidim sveki je problem veliki...jel vi živite s njima, blizu nih ili? Postoji li ikakva šansa da se njeni susreti s vama prorijede ???
    )

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj Roza, baš ti nije lako...
    Ja bih poludila. Daj ti njima malo zube pokaži, kaj se daš toliko maltretirati?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moram priznati da se moja mama i svekrva ne miješaju puno, mama mi je jednom rekla da kak on to u AS izlazi iz rodilišta, da je on nakrivljen u tome...a svekrvi nije bilo jasno kako mu ne dajem ništa uz majčino mlijeko, jer je ona već u osmom tjednu dala sok od mrkve...ali ono čemu sam se začudila je kad mi je dečko od frendice (30 godina) rekao nek mu idem iskuhat mak pa će prestat plakat (naime, bila sam na rođendanu pa su me zvali da dođem doma jer J. plače i neće prestati plakati). Samo sam mu rekla nek tako radi sa svojim djetetom, kad ga jednom dobije. Pa mi je odgovorio da je njemu baka davala mak...a ja samo mrtvo hladno (i kao u šali): zato si ispao takav :D

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ni nama se nitko ne mješa. nije da ne pokušavaju, ali brzo dobiju košaricu od nas, što se tiče familije.
    što se tiče ostalih, rado i poslušam i pitam za savjet par prijateljica koje su vec iskusne, ostale koji se naguravaju, pa lagano ignoriramo.

tak sam recimo dobila savjet od jedne poznanice koja ima sina od 10 godina kako obavzeno moram bebu zamotavati čvrsto preko noći kao štrucu kruhu jer će se inače sva izgrebati po licu. ostala sam malo paf naravno jer ženskica je mlađa od mene, no samo sam joj rekla da mi već sada režemo noktiće redovito 1 x tjedno (2 mj beba).

inače ovo sa sjedenjem, stajanjem, hodanjem itd...ne čudi me takva pitanja jer ljudi obično krenu od svojih nekakvih iskustava i pretpostavki.

mene je baka npr. već sa 7 mj. počela stavljati na kahlicu da se lagano privikavam, mjesec dana nakon što sam počela sama sjediti, a to je bilo sa 6 mj. sa 1 g. sam već na veliko hodala i nisam više trebala pelene išla sam redovito na tutu. progovorila sam također dosta rano sa 1 g i 8 mj. i tak normalno da sad i moja baka i moja mama očekuju od moje malene isto, makar kod nje može biti sasvim drugačije, zavisi čije je gene više potegnula moje ili muževe. tak da ne zamjerajte im baš previše...

bolje kroz jedno uho unutra, kroz drugo van i `đenja.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

glupi savjeti,,,kroz jedno uhu unutra,kroz drugo van,,,kazem da,da, dobro i nastavim po svome

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj call me mommy prvotno napisa Vidi poruku
    glupi savjeti,,,kroz jedno uhu unutra,kroz drugo van,,,kazem da,da, dobro i nastavim po svome
    same here...s tim da sam se uvijek nekako silno trudila (više ili manje uspješno) samoj sebi postaviti u glavi da ,zapravo, koliko god zvuče nebulozno, ti savjeti su prvenstveno dobronamjerni..Ne misli se ništa zlo s njima...Jest da su katkad suludi, ali tako se ,valjda, nekada radilo, pa se ne zna za bolje...pa sam i manje šizila..jer bakama, svekrvama i inim "savjetnicima" ti "savjeti" nekako dođu u opis "radnog mjesta"...
    I ne vrijedi sekirancija puno. Nekako mi se čini najbolje staviti prst u uho i zviždat

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

savjeti su s F.prštali sa svih strana -tipa imat će grbu jer nije u jastuku, pa je žedan od mog mlijeka i tko je vidio samo dojit, pa ima 3 mj. zašto mu nećeš dati sok od mrkvice, jabuke i ne znam čega, zašto ga ne stavljaš da sjedi, zašto mu daš da puže, zašto mi braniš da ga postavljam na noge, zašto mu ne daš kolača,špeka i sl. sa 6 mj,ima temp. ne smiješga kupati, vani 14 stupnjeva-prekrasan dan zašto mu nisi obukla šal i kapu ....sad ćemo dobiti 2. dijete pa ćemo vidjeti kakva će biti situacija,a da sam se naslušala gluposti....

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku

A najbolji savjet mi je, "pusti ga da ti spava, ako odguli i po 8 sati super" A pedijatrica koja mi je izričito rekla da ga mogu pustit najviše 3-4 sata da spava potom buđenje i hranjenje, je valjda po njihovom neka munjena koja nema pojma, jer nije rodila 10 puta, samo je završila fax....pfffff Čak sam nazvana blesavom jer sam odlučila slušat pedicu i malog budim na hranjenje ako se več sam ne probudi...
    E, ovo me zanima jer sam od raznih dr. cula razne savjete i preporuke na ovu temu. Moje dijete zna odspavat 5-6 sati u komadu (stara je dva mjeseca). Rekord joj je bio skoro 7 sati u komadu. Ranije su mi savjetovali da ju budim svaka 2-3 sata (pedijatrica i neuropedijatrica). Inace je rodjena kao nedonosce i imala je 1600 grama. Prvih mjesec dana smo bili u bolnici i tamo smo imali ritam od hranjenja svakih 3 sata. Danas je stara 9 tjedana i ima 3600. Dakle, lijepo napreduje, ima dovoljan broj mokrih i kakanih pelena. Na pocetku kad smo dosli doma sam ju ja pokusavala probudit i uvalit joj sisu. Nekad bih uspjela, nekad bi se samo razderala. Kad smo bili na kontroli na sv. duhu, dr. Stanojevic mi je rekao da neka ju ne budim, nego da ju pustim da spava (tada je dosla na 3 kile) jer ocito je takvog temperamenta, a obzirom da lijepo dobiva na tezini ne moram se brinuti.
    Kako Stanojevica uvazavam, poslusala sam ga i vise ju ne budim, nego cekam da se sama javi. Obicno se prvo pocne meskoljiti (prije nego se sasvim probudi i javi placem), a ja joj vec tada nudim sisu. Sada vise ne spava toliko, al i dalje nam se nekad zna dogoditi da spava 4-5 sati u komadu (cesce se to dogodi po noci).

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I koga da sada slusam i kako biti pametna

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Ermitruda prvotno napisa Vidi poruku
    onda nošenje... ja sam ga razmazila i neka mi je tako kako mi je kada sam ga naučila na ruke!!!
    onda spavanje sa nama u sobi... neće htjeti iz našeg kreveta!

!
    Moj (treći) malac ima tek tri nedelje, a ja već uveeeliko slušam ovakve iste glupe savete...ma, šta te briga, dok si sigurna da radiš onako kako treba.Poljubi bebicu i uživaj!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku

što se ovog saveta tiče, moram reći sledeće: moja prva devojčica je već sa 12 dana spavala čitavu noć. mi, zabrinuti mladi roditelji smo je budili za podoj, ali nju je bilo nemoguće probuditi-). Za savet smo pitali iskusnu dr i čuli da, ako dobro napreduje, treba je pustiti. Tako smo i činili, ona dobro dobijala na težini. i dan-danas spava kao top. sa mlađom nismo imali takvih dilema - ona se budila sama vrlo redovno, ali je oko 5. nedelje počela da produžava vreme između noćnih podoja. sa 6 nedelja smo opet dospeli do prospavane noći. a malac, evo, posle kupanja odrapi 5 sati, ali se zato ostatak noći uredno budi na svaka 2-3 sata. htedoh reći, svako dete je priča za sebe...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

aj sad ti budi pametan

miha ima 3 mj i spava 8 sati noću.... meni rekli da je nikako ne budim

iskustva??

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni je patronažna i pedica rekla da se bebe preko 2800 ne bude. Samo one ispod 2800 treba buditi nakon 3 sata, ostale su po težini dovoljno velike da mogu i dulje odspavati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Matovila Mislim da možeš slušati Stanojevića, on je jako iskusan a nadasve pametan doktor. I moja je bila nedonošče ali nam je savjet (od Stanojevića) uvijek bio da je budimo za hranjenje, jer je jela loše i zapravo nikad nije niti tražila sama jesti; tako da on savjete ne daje na pamet nego u odnosu na dijete koje gleda.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da dijete najbolje zna šta mu treba, kada ogladi probudit će se.
    Ja svoje nisam nikada budila za podoj.
    Možda je kod nedonoščadi stvar drugačija

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa je, ako dijete ne traži samo jesti i ako ne napreduje tako dobro. Moja je bila hipotona i nikad nije sama tražila hranu.
    Morali smo je buditi i razbuđivati masažom da bi jela.

Doduše, naša pedijatrica kaže da ona svima preporučuje da djecu hrane barem svaka 4 sata, do neke kilaže.
    Navodno da ne padne šećer ??

No,dr. Stanojević je meni vrhovni autoritet. U ono što on kaže ne sumnjam

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moja Laura je rođena sa 3640, jako je ljepo jela i napredovala mislim da se nije nikada dogodilo da je spavala duže od nekih pet sati, stoga zdravo dijete koje ljepo napreduje nema zaista potrebe buditi.
    Iz tvog posta vidim da ima i drugih situacija, šaljem vam jedno veliko

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, moj mali ima 3 mjeseca i manijakalno siše svoju šakicu (neće dudu). Siše je toliko da mu je prsta crven, ali dobro... ja si mislim da je sve to faza i maksimalno mu pokušavam skretati pažnju i zabaviti ga na druge načine da manje siše šakicu. Ali opet njemu je to stvarno utjeha...I sad dođe moja mama i veli, mrtva-hladna - pa namaži mu šakicu sa češnjakom. sigurno će prestati ja sam bila u šoku. 3-mjesečnoj bebi bi ona mazala ruke češnjakom.
    što će tek reći kad počne sisati nožni palac
    a ovo s vodom....bit će da su sve svekrve opaljene na tu stranu. i moja se iščuđava i iščuđava zažto ne dam vode (ajme, kakva mama!) i vrti glavom kao:nije to dobro
    uskoro počinjemo s nadohranom(za cca 3 tjedna), a bake se već spremaju za juhicu i meseko.....
    pa čim zakmeči - "zubeki ga muče, jaaaadaaan"
    pa kad strpa šaku u usta - isto
    a o iskrivljenoj kičmi od nosanja i "kako ti nije žao tako ga prefrknuti u toj marami" da ni ne pričam.
    e,da....pa zašto mu ne obuješ cipele???? nisi normalna,pa ne smije dijete biti boso. prehladit će se!
    isto i za čarapice....valjda bi do +30 trebao biti u termo štramplama.
    pa onda: -ti si s 4 mjeseca već piškila na tutu (a ja se pitam zašto mi je kralježnica iskrivljena)
    i još, i još, i tako u nedogled....
    sva sreća da imam dva uha!

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa Vidi poruku
    pa onda: -ti si s 4 mjeseca već piškila na tutu (a ja se pitam zašto mi je kralježnica iskrivljena)
    aha u tome je fora i moja je kičma iskrivljena, i mislim si bome iz istog razloga

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

naši glupi savjeti

bebi uvijek mora biti malo gladno malo hladno i malo mokro, ko biva nek se navikava (samo ne znam na šta )

već ima 7 mjeseci, vrijeme je za "prestati s tim" (sa dojenjem)

a i uopšte ne znam zašto se ljudi petljaju u sve živo...
    kad se bebi spava - previše spava, kad ne spava - premalo spava, kad plače uzmi ga u ruke, kad ga uzmeš - navikla si ga na ruke , daj djetetu vode da pije jer mlijeko nije voda a ako se opredijele za mišljenje da je gladan onda mlijeko jeste ko voda i nije čudo da je gladan i tako u nedogled, bla, bla, bla....

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa Vidi poruku
    naši glupi savjeti

bebi uvijek mora biti malo gladno malo hladno i malo mokro, ko biva nek se navikava (samo ne znam na šta )

već ima 7 mjeseci, vrijeme je za "prestati s tim" (sa dojenjem)

a i uopšte ne znam zašto se ljudi petljaju u sve živo...
    kad se bebi spava - previše spava, kad ne spava - premalo spava, kad plače uzmi ga u ruke, kad ga uzmeš - navikla si ga na ruke , daj djetetu vode da pije jer mlijeko nije voda a ako se opredijele za mišljenje da je gladan onda mlijeko jeste ko voda i nije čudo da je gladan i tako u nedogled, bla, bla, bla....
    Odlično sročeno...neverovatno, ali istinito!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

meni je omiljeno zgražanje u tramvaju. tamo pak ima iskusnih koliko ti srce želi. prošlp ljeto se mi vraćamo iz Maksimira, vani preko 30C, u tramvaju valjda 50C, a neke starije žene se zgražaju što Mo spava u kolicima bez cipele i čarapa.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj, te po busevima i tramvajima obožavam...Kosa mi se diže na glavi od njih!
    Kak im se samo da komentirati i zabadati nos u tuđe stvari??? Takvima bih svašta mogla reći, ali se ipak suzdržim i pravim se fina!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja baka je bila najsretnija kad sam maloj dala malo vode na žličicu...5,5mjeseci je bila isključivo dojena...pa smo uveli rižine zbog premalog dobivanja na kilaži...nitko sretniji od bake.....kaže sad se konačno najela i napila...
    a šta ćeš...oni su u nekom drugom vremenu rasli...ne znam ona ono što ja iskopam na internetu...

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citajuci vasa iskustva a i iz svog, primjecujem da zapravo svi ti dobri savjetnici kao da zele da bebe cim prije odrastu...cim prije pocet dohranu,cim duze da spavaju i to jos sami, cim prije na noge itd...katastrofa

najgluplji savjeti koje sam ja dobila su tipicni..pustiti bebu da place, ne nositi, pocet s dohranom i zadnji koji me iznerviro da nek joj ne tepam...beba mi ima 4 mjeseca! i zanimljivo mi je da mi to govore takvim neprimjerenim tonom da mi malo fali da budem jako nepristojna...srecom te osobe jaako rijetko vidjam...mrzim takve dobronamjernike, svi znaju za tudje dijete najbolje a kad zaista je potrebna neka pomoc onda ta pomoc izostane.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mene je poslednja u nizu žešće iznervirala kasirka u prodavnici koja mi je ljubazno savetovala da uvek uz sebe imam šećernu vodicu za slučaj da mali zaplače u šetnji...na moj odovor kako to više nije praksa i da, po novom, mame sad samo doje i pokušaj da krenem, trčala je za nama ulicom sve vičući kako ćemo mooorati dodati slatku vodu...gr...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, meni se i puno mlađi iščuđavaju kada kažem da se Iva još sa 7 mjeseci vozila u kolicima u ležećem položaju!
    meni i ex pedijatrica se čudila pa me nečude ostali manje med.obrazovani ljudi

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je isto smijesno to s carapicama. Ono, stavljam malu u auto usred ljeta, naravno samo u laganom bodicu, i jos provjeravam da nije prevruce da si ne bi sprzila nogice. Ukljucim klimu, znoj mi se svejedno slijeva koliko je nepisivo vruce, dolazim po njenu baku a njen prvi komentar "A bez carapica smo?" !!!!
    S vodom me zacudo nisu gnjavili, ni s dohranom, samo ono famozno "A jel treba jesti?" cim pokaze najmanji znak nezadovoljstva bilocime... kao da joj nemre bit npr. dosadno?!
    Eh, da, bio i neki oldtimer koji me 10 min ugnjavio kako moram umociti "cuclu" u secer i dat maloj, da ne moze biti bez dude, bla, bla, bla.. Ja samo klimala, ali mislim da je skuzio da ga bas i nemam namjeru poslusati

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, da, bio i neki oldtimer koji me 10 min ugnjavio kako moram umociti "cuclu" u secer i dat maloj, da ne moze biti bez dude, bla, bla, bla.. Ja samo klimala, ali mislim da je skuzio da ga bas i nemam namjeru poslusati
    o, da, da, i u šećer i u med

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moj mali je prvi mjesec dobio skoro pa dvije kile i makar sam pedijatrici objašnjavala da je on isključivo na sisi ona je uporno gurala svoju spiku da mali ne smije toliko cicati jer je previše na težini dobio, da mu dajem sisu svaka 3-4 sata i da mu uvalim dudu varalicu.
    rekoh:"aha. super. budem."
    not...
    lol.
    jeo i dalje svakih par minuta
    i nismo koristili dudu varalicu.

glupi savjet je isto bio u rodilištu kad mi je medicinska sestra rekla da beba ne smije dugo visiti na sisi jer će tako oštetiti bradavice.
    što je stvarno glupo jer ako beba pravilno primi sisu može ju držati u ustima 24 sata bez prestanka i neće ju oštetiti... mislim, znalo mi se desiti da zaspem a njemu je sisa u ustima i tako se probudimo nakon 5-6 sati a njemu je i dalje sisa u ustima.

jedan od ekstra savjeta bio je kad su mi rekli da mu stavim rakije pod nos.
    majko mila...
    rekla sam im na to da bum ja njima stavila nogu pod nos.

onda usred ljeta vani 200 stupnjeva... on u bodiću i laganim hlačicama, a svekrva uporno jel mu hladno i pokriva ga dekom a mali se preznojava.

isto glup savjet "nemoj se previše povezivati s njim".
    lol. ne ću. najbolje da ga dam nekom drugom.

al kul mi je bilo u trudnoći... rodila sam krajem sedmog mjeseca a kak sam imala non stop mučnine sladoled mi je ful pasao. onaj voćni.
    pa sam to non stop jela... i svekrva mi je stalno govorila da ne jedem sladoled jer bu mi se dijete u maternici prehladilo.
    joj bože...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Eh kad se sjetim sa prvom curicom kakve sam savjete dobivala...i sve bi bilo u redu da su to savjeti...nego su to bili teški pritisci! MORAŠ, htjela ne htjela! Ma ludjela sam! Svekrva me je tako pritiskala da kupam dijete u medu i mlijeku. Ali najjači mi je savjet bio da dijete nakon kupanja ne brišem ručnikom, nego da ga od glave do pete sušim fenom! Po uzoru na njenu kćerku kako je radila. Meni taj savjet ni dan danas ne ide u glavu, ali dobro.
    Ja sam samo hladnokrvno odbijala sve glupe savjete i mogu reći da sada sa drugim nije nikome palo na pamet da mi više daje savjete hehe Kad se treće rodi, valjda će već biti jasno da sam rodila više djece i od mame i od svekrve pa ću ja njima dijeliti malo savjeta :D

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

[QUOTE=Death-of-Art;1599611]

isto glup savjet "nemoj se previše povezivati s njim".
    lol. ne ću. najbolje da ga dam nekom drugom.

QUOTE]
    o bože, koja glupost

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

koliko god bi mi dobro došlo da imam nekoga blizu, u ovim situacijama obožavam što smo preko 400 km udaljeni! I ovako mi probaju uvalit koji pametan savjet, prvo da dam med na bradavice, pa daj čaja, pa malo safta, pa AD, pa dobru večeru.... a ne pustiš ga da malo plače??? majko mila....previše je toga. zdrobit ćeš ga ako spava s vama, teško će se odviknut od sise, previše je vezan uz tebe, šta ga stalno nosaš, posjedni ga u kolica, ne smije on tako mali sjediti u AS.... a kad spomenem da ću dojiti do kad on želi ko da sam s Marsa... dalo bi se pisati

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

da se pridružim "glupostima". friška sam na forumu pa za sad samo promatram. ali na ovo se moram
    javiti. izgleda da nas svekrve i druge pripadnice starije generacije zasipavaju istim "pametnim savjetima".
    sve sam to čula a i u trudnoći. nemoj jesti zečetinu jer će ti djete imati žečiju usnu... bla...bla...

jednom je meni rekla pedijatrica da je morala održati predavanje u malom mjestu bakama, tetama, svekrvama jer sa svojim savjetima rade štetu djeci pa ih je dobro našpotala. jesu li je poslušali ne znam ali im treba dati do znanja da živimo u 21 stoljeću i da se informiramo kad nešto ne znamo. i barem ja , slušam svoj majčinski instinkt

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

bas bi im trebalo održati predavanje, mada sumnjam da bi promijenile mišljenje

mene ubijaju u pojam sa vodom....pa sta mu ti ne daješ vode? pa dijete ti je žedno, zato i place! onda im dozvolim da mu daju par kapi, pa komentari vidis kako je zedan povlaci kao lud...normalno da povlaci kad je gladan!! ali od mlijeka je dijete zedno jer je mlijeko slatko, pa valjda znas po sebi da kad nesto pojedes moras popiti vode itd

sta je najgore sad su i MM isprali mozak pa se svako toliko zakacimo kad maleni brizne u plac (ona vecernja nervoza+grčevi, ima oko 2 i pol mj) pa sam mu rekla da mu on da vode ako bas misli da je to u pitanju ali da je od mene nece dobiti ni kapi...ista stvar i sa raznoraznim čajevima

uf za poludit je nakad...ali ja se držim svoga i kraj

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mene uzasno zivcira pametovanje pojedinaca... npr:
    - dijete je umorno i treba ici spavati... a dido ili tetka u posjeti ide namjerno razbudjivati dijete jer bi se eto oni bas sad s njom igrali. Kad mala pocne cendrati, onda jos potvrdjuju: "evo, vidis da joj se ne spava jer place"
    - nakon sto se malena probudila i imala mali spavanac od 40-ak min zelim djetetu ponuditi sisu za svaki slucaj jer je skroz malo papala prije nego sto je zaspala, a moja sveki brze bolje prima dijete i okrece se od mene i kaze "ne treba sada jesti. djeca papaju svaka 3 sata, a ne svakih sat vremena", 5 min poslije mala se vec jako rasplace i sveki mi ju vraca natrag (naravno ne zato sto je gladna, nego kaze da se sigurno pokakala ... mos mislit), a moja M. kaka svakih 10-12 dana i znama da danas nije dan D.
    - opcenito me zivcira kad netko drugi savjetuje i daje razloge sto sad mojem djetetu treba, a svaki dan iznova proveden s njome mi jasno dokazuju da ja, a zatim mm znamo najbolje prepoznati njezine potrebe
    - kada dijete zaplace, a neki mi kazu: evo, vidis, da dijete ima dudu varalicu, sada se ne bi rasplakalo! Jel kao bebe s dudama u ustima nikad ne placu, bas nikada! Mos mislit.
    - moja kcer se vodi kao neurorizicno dijete, kad smo poceli inzistirati na ispravnom baby handlingu i da ju ljudi ispravno podizu i nose, svi su nam poceli govoriti kako su to gluposti i da sto se moze djetetu lose dogoditi ako ga se nosi bilo kako... prema njihovom misljenju polozaj uopce nije vazan, nego valjda samo da beba ne ispadne
    - o autosjedalici.... "pa iskrivit cete joj ledja s time, treba lezati na necem ravnom
    - uskoro se vracam na posao, iskljucivo dojim i zeljela sam izbjeci davanje AD, pa sam stvorila zalihe mog mlijeka u zamrzivacu... sad mi govore: "dijete ce ti se od toga razboljeti"...
    ...
    uf mogla bih u nedogled nabrajati sto me sve zivcira...sva sreca da suprug i ja ne zivimo blizu mojih i njegovih pa smo komentara i "pametnih savjeta" postedjeni barem preko tjedna, a i poneki vikend.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ah, cure moje, čitam ovo i ne znam bi li se smijala ili plakala.. pa te naše mame, svekrve, tete, itd., nevjerojatne su.. da idem nabrajati glupe savjete 80% svega navedenog bi napisala..
    ali kako reagirat (jer ja ne mogu šutit, ono sa ušima kod mene ne pali ) na takve savjete a da nikoga ne uvrijedim?

meni je pedijatrica na zadnjem cjepljenju kad sam se pohvalila da se L počela posjedati rekla: "Da, ona ima 6.mj, treba početi sjediti.. Stavite joj jastuke oko nje da sjedi sama."

Nevjerojatno, kao da se jadna djeca neće cijeli život nasjedit i nahodat pa ih se sad mora požurivati.. strašno!!!
    Posljednje uređivanje od klaudija : 15.06.2010. at 01:32

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •