Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Klipići

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno Klipići

    KLIPIĆI

    - za 20-tak klipića

    Tijesto:

    85 dag brašna
    2 jušne žlice šećera
    1 jušna žlica soli
    1/2 l mlijeka
    2 dl ulja
    1 svježi kvasac

    Za premaz: žutanjak

    Zagrije se mlijeko da bude mlako, doda se kvasac i šećer i ostavi se da se zapjeni.
    Doda se brašno, sol i ulje i zamijesi se.
    Ostavi se pokriveno da se digne.

    Kada se tijesto digne, podijeliti na male kruščiće, razvaljati na ulju, smotati klipiće, premazati razmućenim žutanjkom.
    Peče se 13 minuta na 220oC.

    NAPOMENA:
    Isto se tijesto može upotrijebiti i za dizane kolače s pekmezom. U tom se slučaju umjesto na ulju razvalja na brašnu, nareže na trokutiće i fila pekmezom (mi obožavamo od marelice) te se mota u kraće smotuljke. Peče se 30 minuta na 170oC.

  2. #2
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    njam njam

  3. #3
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    joooj kak je to finoooo..! :slurp, mljac:

  4. #4
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja obozavam klipice.
    i ovi danas su ti bili genijalni.
    ali pliz malo pojasni sljedece:

    razvaljati na ulju, smotati klipiće

    kako tocno?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno



    Poprskaš radnu površinu s par kapi ulja pa onaj mali dio tijesta koji odvojiš količinski za 1 klipić na tome razvaljaš da bude tanki tanki... i onda zarolaš.

    Nadam se da je sad jasno :/

  6. #6
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Znači u presjeku bi bila spirala, a ne valjak?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Pa da. I kad su pečeni, mogu se i "odrolati" (tako ih je lako ohladiti za klince) i zatim ponovo zarolati (ali bez kore, ofkors, samo mekani dio).

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ah.... sada još i klipići.... Šmrc....

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •