-
Klipići
KLIPIĆI
- za 20-tak klipića
Tijesto:
85 dag brašna
2 jušne žlice šećera
1 jušna žlica soli
1/2 l mlijeka
2 dl ulja
1 svježi kvasac
Za premaz: žutanjak
Zagrije se mlijeko da bude mlako, doda se kvasac i šećer i ostavi se da se zapjeni.
Doda se brašno, sol i ulje i zamijesi se.
Ostavi se pokriveno da se digne.
Kada se tijesto digne, podijeliti na male kruščiće, razvaljati na ulju, smotati klipiće, premazati razmućenim žutanjkom.
Peče se 13 minuta na 220oC.
NAPOMENA:
Isto se tijesto može upotrijebiti i za dizane kolače s pekmezom. U tom se slučaju umjesto na ulju razvalja na brašnu, nareže na trokutiće i fila pekmezom (mi obožavamo od marelice) te se mota u kraće smotuljke. Peče se 30 minuta na 170oC.
-
njam njam
-
joooj kak je to finoooo..! :slurp, mljac:
-
-
Poprskaš radnu površinu s par kapi ulja pa onaj mali dio tijesta koji odvojiš količinski za 1 klipić na tome razvaljaš da bude tanki tanki... i onda zarolaš.
Nadam se da je sad jasno :/
-
Znači u presjeku bi bila spirala, a ne valjak?
-
Pa da. I kad su pečeni, mogu se i "odrolati" (tako ih je lako ohladiti za klince) i zatim ponovo zarolati (ali bez kore, ofkors, samo mekani dio).
-
Ah.... sada još i klipići.... Šmrc....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma